Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko. Przynejmniej 1 lub też 2 razy na 3 godziny użytkowania kompa zdarza mi sie że wyłączy sie monitor, zachiwle sie właczy ale nie ma już obrazu. Monitor jest dobry bo podłączyłem inny i na nim było to samo. Czy nie jest to czasem wina karty graficznej?? Może też zasilacz ale monitor nie jest do niego podpiętny. Może ktoś z was też miał już taki problem?

Chciałem dodać że nie zdarzyło mi sie to w czasie grania lub też testu w 3D marku. Poprostu siedze na necie lub też coś tam czasem pisze .

Prosze was odpowiedzcie tak nie da sie życ!! :cry: Siedze sobie na tym zajefajnym forum a tu nagle mi monitor zdycha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko. Przynejmniej 1 lub też 2 razy na 3 godziny użytkowania kompa zdarza mi sie że wyłączy sie monitor, zachiwle sie właczy ale nie ma już obrazu.  Monitor jest dobry bo podłączyłem inny i na nim było to samo. Czy nie jest to czasem wina karty graficznej?? Może też zasilacz ale monitor nie jest do niego podpiętny. Może ktoś z was też miał już taki problem?

Chciałem dodać że nie zdarzyło mi sie to w czasie grania lub też testu w 3D marku. Poprostu siedze na necie lub też coś tam czasem pisze  .

Prosze was odpowiedzcie tak nie da sie życ!! :cry:  Siedze sobie na tym zajefajnym forum a tu nagle mi monitor zdycha.

1350685[/snapback]

napewno jest to zasilacz koledze sie tosamo dzialo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno jest to zasilacz koledze sie tosamo dzialo

1350703[/snapback]

Napewno zasilacz?? Bo jak sie wyłączy te monitor to np. na gg jestem dalej dostępny bo wiem kolega mi mówił a więc dysk dalej parucje komputer sie nie restartuje tylko ten monitor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kto ma jakies informacje na temat spadku MHz na procku przy grafie na pci-e bez dodatkoego zasilania ??

mnie sie wydaje ze do graf agp powinna byc ta wtyczka bo agp nie daje tyle Watow co pci-e dlatego w garfach na pci-e nie ma dodatkowego zasilania , ale jak to sie ma do krecenia procka , moj 3000+ roi 2.7GHz na 1.475V i teoretycznie jak wsadze go w DFI razem z grafa mam spadek podkrecalnosci cpu , epoxer keidys o tym wspominal ale nie moge tego odszukac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KUBA TM bardzo możliwe dodam ze moja karta jest od Galaxy i w 3D mam ustawione automatycznie bez zadnych zmian itp na 525 i 1,05 zmiana na 500 nic nie dała a chyba nie zmiejsze na jeszcze mniej bo cholera ta karta ma mozliwosci wiec po co mam ja obniżać. W tej chwili mam ustawione na przetaktowywanie automatyczne to chyba dobrze. Wydaje mi sie ze wtedy samo zmienia na tryb 2D i 3D. We wtorek bede myslał o zmianie płyty głównej tymczasem pozdro i wesołych swiąt:)

I lipa, widziałem ze u brachola tez jest około 50*C na rdzeniu karty wiec podobnie jak u mnie jednak on nie ma zadnych problemów szok. Sam juz nie wiem czy to wina płyty czy czego

Edytowane przez kwiatu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno zasilacz?? Bo jak sie wyłączy te monitor to np. na gg jestem dalej dostępny bo wiem kolega mi mówił a więc dysk dalej parucje komputer sie nie restartuje tylko ten monitor

1350732[/snapback]

odpowiem tak kolega mial wlasnie taki sam zasilacz tez mu sie monitor wylanczl nawet pozyczyl odemnie plyte glowna to jeszcze mu artefakty doszly wiec pozyczyl zasilacz wszystko mu minelo wiec podlaczyl se 2 Codegeny w tym jeden 300 watt i jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Rozumiem dzięki. We wtorek zajade do sklepu i powiem im co jest grane. Zasilacz kupiłem 2 tygodnie temu wiec nie powinno byc problemów z wymiana. THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej poruwnymwał ktos z was obraz 6600GT Ladatec vs. Sparkle?? Są takie same czy jednak jest przewaga jakiegoś?? Może którys jest ostrzejszy?? THX

1351465[/snapback]

http://img18.exs.cx/img18/581/001152213iv.jpg OBRAZ DOBREJ JAKOŚCI

http://img66.exs.cx/img66/7714/001152258kp.jpg OBRAZ POŚREDNI

http://img66.exs.cx/img66/3426/001155800kc.jpg OBRAZ KASZANA

CZASAMI POMAGA PRZEPIĘCIE KARTY DO DVI BO SIEDZĄ TAM INNE DŁAWIKI

WIĘC JAK KUPUJESZ KARTĘ TO MUSISZ ZWRUCIĆ UWAGE NA TE DŁAWIKI BO DWA WINFASTY 6600GT REV.A1 A REV.D1 RUŻNIĄ SIĘ DŁAWIKAMI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam sparkla ale na polce bo czekam na mobo , pono rdzen do 600 dojdzie , co do mem moze 1200 bedzie jak trafisz dobry egzemplarz , ja na swoja nakleilem radiatorki na pamieci

1350458[/snapback]

Rdzeń na 600MHz może już sypać artami bo to za dużo dla niego. Mem poleci na 1200 spokojnie ale z radiatorami, które już masz więc spoko. I módl się abyś nie utknął z rdzeniem na około 550-570MHz bo tak mają niektóre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rdzeń na 600MHz może już sypać artami bo to za dużo dla niego. Mem poleci na 1200 spokojnie ale z radiatorami, które już masz więc spoko. I módl się abyś nie utknął z rdzeniem na około 550-570MHz bo tak mają niektóre.

1351935[/snapback]

siemka :D czemu ci zrobil testa przy 300MHz dla GPU anie przy np: 600 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka :D czemu ci zrobil testa przy 300MHz dla GPU anie przy np: 600 ??

1351980[/snapback]

lllooooollll

3d Mark czesto odczytuje zegar z 2D dopiero po właczeniu testu pzrestawia sie na 3D ale póżniej już tego nie uwzglednia i dlatego zegar rdzenia lata niby na 300mhz

Devilek jakim cudem schłodziłeś wode w WC do tem -1? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Qlawy dokładnie tak jak mówisz, że czyta rdzeń jako 2D. Wodę schłodziłem do -1 C za pomocą lodu.

@ model3100 hmmm na początku może sypać artami we wszystkim na std. zegarach, ale wystarczy ją skatować i posmarować dobrze tnz. dobrze wygrzać i działa tak jak widać, Ma zegary 500/900, druga strona rdzenia się grzeje bardzo bardzo mocno. Rdzeń poleci gdzieś do 580MHz bez artów, pamiątki potrzebują chłodzenia dobrego aby wysoko latać ( powyżej 1200MHz ).

W wtorek będe robić vgpu jak się uda to piszę :)

Jeszcze jakieś pytania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Szkittles

Ej poruwnymwał ktos z was obraz 6600GT Ladatec vs. Sparkle?? Są takie same czy jednak jest przewaga jakiegoś?? Może którys jest ostrzejszy?? THX

1351465[/snapback]

tak do jednego dodają chilli a do drugiego pieprz. O jaką ostrość ci chodzi ziom :| ?

Ladatec

1352117[/snapback]

naucz się pisać LEADTEK :mur:

sry za ot ziomki :*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde ja już nie mam głowy do mojego kompa :( wszystko nominalnie a dalej te błędy w smarkach mimo zmiany sterów z 71.84 na 76.41 .

No ciągle mnie wkur... te przycinania się w THPS4 , UT 99 i w smarku np: 2001 se jak jezdzi ten samochod to widac przyciecia lekkie albo jak ta rakiete odpali oraz w wielu innych miejscach np: w dragothic jak ci ludzie uciekaja to tez sa takie widoczne dla mnie przycięcia ,...... :( Nie mam już słów :( Pomóżcie prosze !

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde ja już nie mam głowy do mojego kompa :( wszystko nominalnie a dalej te błędy w smarkach mimo zmiany sterów z 71.84 na 76.41 .

No ciągle mnie wkur... te przycinania się w THPS4 , UT 99 i w smarku np: 2001 se jak jezdzi ten samochod to widac przyciecia lekkie albo jak ta rakiete odpali oraz w wielu innych miejscach np: w dragothic jak ci ludzie uciekaja to tez sa takie widoczne dla mnie przycięcia ,...... :( Nie mam już słów :( Pomóżcie prosze !

1352241[/snapback]

Ja bym wzial karte do kogos jakby bylo tak samo to bym dal do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez ostatnio zauwazylem niezle przycinki, ale to pewnie dlatego, ze mam niezly syf w kompie, wiec nie mam co plakac... <_<

A jakie stery polecacie, bo widze, ze znow sie ich namnozylo trochu :]

lepiej pozostac przy 71.84 czy instalowac jakies powyzej 75.90 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie radze instalowac wyzszych-na moim GT powoduje to przycinki,niestabilnosc czesci gier,a wynik w 3d marku i tak jest podobny lub nizszy.Ja czekam na cos z WHQL,bo ostatnie stery z guru3d to chlam.A tak OT:Wesloego jajka!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1352241[/snapback]

sprawdz u kolegi jak dalej bedzie tosamo to oddaj na gwarancje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam panowie, zadam kolejne pytanie :)

http://www.target.pdi.net/alcapone/ultra_1960_xp.jpg

mam taka karte, w prawym gornym rogu moj kondensator a raczej jego nozki ledwo sie trzymaja - lada chwila moze odpasc - niestety karta ktora dostalem nie ma tej czarnej podstawki pod kondensatory ...zzz.....w srode bede dzwonil do www.mmv.pl - ale chcialbym sie was zapytac czy moze ktos z was wie jaka role pelni ten kondensator? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devilek napisał :

@ model3100 hmmm na początku może sypać artami we wszystkim na std. zegarach, ale wystarczy ją skatować i posmarować dobrze tnz. dobrze wygrzać i działa tak jak widać, Ma zegary 500/900, druga strona rdzenia się grzeje bardzo bardzo mocno. Rdzeń poleci gdzieś do 580MHz bez artów, pamiątki potrzebują chłodzenia dobrego aby wysoko latać ( powyżej 1200MHz ).

Ja nie rozumiem. Jak ja wsadze karte to będzie sypać artami w grach??

Co to znaczy dobrze wygrzać?? Druga strona grzeje się bardzo mocno a trzeba dać tam jakiś wentyl??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo, wlasnie rozkrecalem kompa zeby porobic zdjecia mojej karty na dowod.....i wlasnie zobaczylem ze jedna nozka juz sie odczepila :) wiec kondensator dziala na jednej nozce.

hmm...komp dziala, gry dzialaja....mam nadzieje ze karta sie nie spali? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo, wlasnie rozkrecalem kompa zeby porobic zdjecia mojej karty na dowod.....i wlasnie zobaczylem ze jedna nozka juz sie odczepila :) wiec kondensator dziala na jednej nozce.

hmm...komp dziala, gry dzialaja....mam nadzieje ze karta sie nie spali? :D

1352839[/snapback]

jak mozesz to od razu to przylutuj, badz tez oddaj na gwarancje ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pewien problem i nie wiem co z tym zrobic.

chcialem w Riva Tuner podniesc taktowanie rdzenia do 600MHz , aby zatwierdzic zmiane taktowania trzeba przeprowadzic test -no i tu jest problem bo :" the driver failed to pass internal test with the clock frequencies you are about to set."

stery 71.84 -co o tym myslicie?

Edytowane przez zhir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosta odpowiedź Riva Tuner to mądre stworzenie i dobrze wie że bez dodatkowego chłodzenia nie podniesiesz do 600. Spraw sobie stery XG-76.41 na nich powinno iść w końco są najnowsze www.guru3d.com. Ale bez chłodzenia nie wiem czy ci zrobi ten test daj sobie 570 i tak będzie dużo jak nie masz chłodzonego dodatkowo

Edytowane przez razorex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol wyłącz poprostu testowanie ....

power user -> overclocking\global -> DisableClockTest ustaw na 1 i jazda

EDIT

Devilek a masz moze jakiś pomysł na cholernie grzejący sie spód rdzenia? Tzn jak zamontować jakiś radiator albo coś na odwrocie karty? Bo nie bardzo wiem jak to zrobić aby nie było zwarcia :blink: A myśle ze to by wiele dało

Edytowane przez Qlawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi