Anomandarist Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 hmm ale cyz ja napisałem ze arty??? nie nie ma żadnych artów wszystko wygląda normalnie tylk opytam czy te 66 stopnie to nie zadużo bo na skali pomiaru temperatury kreski juz przeszly z zielonych w zółte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 hmm ale cyz ja napisałem ze arty??? nie nie ma żadnych artów wszystko wygląda normalnie tylk opytam czy te 66 stopnie to nie zadużo bo na skali pomiaru temperatury kreski juz przeszly z zielonych w zółte 1364646[/snapback] panowie a ja nie mam swojej karcie miernika temperatury :) czym w prosty sposób go odblokuję ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 anomandaris dawaj 570/1170 na tym 6600GT i rob 3d marka jak beda artefakty to reset twardy i po klopocie , przekroczysz te 9 kilo zeby cie podbudowac to masz moj wynik w 3D2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autococker Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Witam wszystkich jestem bardzo świerzy w tych sprawach a widze tu ze jestescie niezli, mam prozbe napiszczie mi krok po kroku jak podkręcic karte moze tez procka zeby chodziło wszystko niezle,lubie grac z dobra grafa i zeby fpsow było tez troche.posiadam sprzet: ABIT nF2 NF7-SL CHIEFTEC 420 W 512 DDR PC400 AMD ATHLON 2500+barto 80 GB GIGABITE 6600 GT AGP, ktora niedawno zakupiłem XP mam HL2 i na parametrach medium w rozdzielczosci 1280 x 960 czasami ma skoki ,nie znam sie na tym za bardzo wiec prosze was o rade z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 To jak miał ktos tego gygabyte-a?? THX za odpowiedz jak się sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 9013 przy 560/1120:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Przy 550 na rdzeniu masz arty? Mi przy zamknietej budzie w smarkach arty sie male pojawiaja dopiero przy 580. Ale za to w gry na 580 juz nie pogram bo po paru minutach zaczynaja sie pojawiac arty. Przy 575 bez najmniejszych problemow. Jak podmucham wentylem na karte to przy 580 przechodzi smarki bez artow. Przy otwartym oknie (w zimie) moglem dojechac do 595 ale tak robilem tylko do testow. A inna sprawa ze przy 66 stopniach chyba nie powinno byc artow :huh: 1364602[/snapback] Heh... widzę, że dual daje całkiem nieźle... cóż... postawie system i looknę jak mi wyjdzie na nowych sterach ^_^... któż wie... może nie będzie tak źle (no bo w 05 jak sam nawet stwierdziłeś wyszło mi raczej dużo - a on juz był testowany na nowszych niż 03). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam wszystkich jestem bardzo świerzy w tych sprawach a widze tu ze jestescie niezli, mam prozbe napiszczie mi krok po kroku jak podkręcic karte moze tez procka zeby chodziło wszystko niezle,lubie grac z dobra grafa i zeby fpsow było tez troche.posiadam sprzet: ABIT nF2 NF7-SL CHIEFTEC 420 W 512 DDR PC400 AMD ATHLON 2500+barto 80 GB GIGABITE 6600 GT AGP, ktora niedawno zakupiłem XP mam HL2 i na parametrach medium w rozdzielczosci 1280 x 960 czasami ma skoki ,nie znam sie na tym za bardzo wiec prosze was o rade z gory dziekuje 1364781[/snapback] najpierw poczytaj forum , doksztalc sie co do sprzetu , jego mozliwosci , potem poczytaj poradniki na pltformie amd , nie omin przyklejonych topicow o tajnikach krecenia no i moze zaczniesz SAM myslec i dochodzic do czegos SAM , coraz wiecej takich userow na tym forum sie pojawia a mnie od czytania ich postow rece opadaja , szkoda ze duzo pisza a malo czytaja , najpierw sie czyta regulamin potem faq i cala reszte ktora cie interesuje , a najleprzym przyjacielem nooba na forum jest szukajka ... Anomandarist troche ci do mnie brakuje ale jestes na dobrej drodze , mowie ci daj od razy 1160 na mem , spokojnie tyle pojda B) Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam wszystkich jestem bardzo świerzy w tych sprawach a widze tu ze jestescie niezli, mam prozbe napiszczie mi krok po kroku jak podkręcic karte moze tez procka zeby chodziło wszystko niezle,lubie grac z dobra grafa i zeby fpsow było tez troche.posiadam sprzet: ABIT nF2 NF7-SL CHIEFTEC 420 W 512 DDR PC400 AMD ATHLON 2500+barto 80 GB GIGABITE 6600 GT AGP, ktora niedawno zakupiłem XP mam HL2 i na parametrach medium w rozdzielczosci 1280 x 960 czasami ma skoki ,nie znam sie na tym za bardzo wiec prosze was o rade z gory dziekuje 1364781[/snapback] nie dziw się że możesz mieć skoki :) Najpierw ściągnij stery do grafy KLIKNIJ później stery od płyty głównej KLIKNIJ później program RIVA TUNER >> KLIKNIJ i tak : po zainstalowaniu nowych sterów odpal RIVA TUNER , kliknij na zakladke CUSTOMIZE , System Settings , i tam masz suwaki do przekręcenia karty graficznej :) Zaznaczasz ENABLE HARDWARE OVERCLOCKING i wybierasz PERFORMANCE 3d . Przesuwaj co 5MHz albo co 10MHz suwaki (dla rdzenia nie dawaj tak dużo , dla rdzenia daj max gdzies do 540MHz narazie a później jak bedzie ok (nie bedzie artow) do dawaj więcej , dla pamięci ustaw na poczatku 1000MHz (jak nic sie nie bedzie dzialo w SMARKACH lub w grach to dajesz wiecej (mozesz dojechac do 1100MHz) wszystkie zwiekszenia taktowania testujesz klikajac guzik TEST . póżniej zaznaczasz apply overclocking at startup, save i zastosuj :) i masz :) myślę że to coś pomoże :) a tak apropo to graj na 1024x768 FULL DETAILS :) a z prockiem to wejdz do biosa , wchodzisz do SOFT MENU i ustawiasz szyne dla procka :) ustaw pierw 176MHz , później zwiesz VCORE o 0.25v i zwieksz do 188MHz . Dalej ustaw napięcie na 1.725v i ustaw FSB na 200MHz i mnoznik x11 miłej zabawy :) Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 gdzie tak tanio dorwales? ja bym sobie trzasnal druga do SLI ale narazie grafy za drogo, cos mi sie zdaje ze kupiles gdzies bez gwary albo cus :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autococker Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Dziekuje,o wrazeniach oczywiscie napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Patrzę na Wasze wyniki z prockami A64, szczególnie jeden gdzie procek miał 2.6GHz i wynik nawet nie dobijał do 10k :blink: . Co do vgu; robiłem ale nie polecam bo grafa po tym mi umarła, działa znowu ale coś fikuśnie czasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Heh... widzę, że dual daje całkiem nieźle... cóż... postawie system i looknę jak mi wyjdzie na nowych sterach ^_^... któż wie... może nie będzie tak źle (no bo w 05 jak sam nawet stwierdziłeś wyszło mi raczej dużo - a on juz był testowany na nowszych niż 03). 1365105[/snapback] Dual? Jak dual? Ja nie mam zadnego duala :unsure: Wiesz w smarkach moglbym wycisnac jeszcze wiecej tylko ja nie instaluje lewych sterow typu 75.90 ktore daja duzo pkt a gry sie za to sypia :-/ Najlepszy sposob zeby nabic duzo pkt to sciagnac jakies smarkowe stery dac w nich jakosc obrazu na wydajnosc(to troche daje) wystawic komputer za okno w nocy kiedy jest zimno krecic do oporu i tyle. I nie zgadzam sie ze w smarkach procek nic nie daje - daje daje wiec procka jak najbardziej krecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ja bylem najblizej 10 kilo , 9.5kilo bylo , ale to procek tylko 2.6 a idzie na 2.7 spokojnie , wtedy lewy ram mialem , ale teraz czekam na dfi i powalcze na moim sprklu 6600GT :] bez 10 kilo sie nie pokazuje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ja bylem najblizej 10 kilo , 9.5kilo bylo , ale to procek tylko 2.6 a idzie na 2.7 spokojnie , wtedy lewy ram mialem , ale teraz czekam na dfi i powalcze na moim sprklu 6600GT :] bez 10 kilo sie nie pokazuje :] 1366213[/snapback] Przy procku 2,6 to faktycznie sie nie pokazuj bez 10k :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autococker Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 nie dziw się że możesz mieć skoki :) Najpierw ściągnij stery do grafy 1365249[/snapback] ZROBIŁEM TYLKO ZE JESZCZE PROCKA NIE RUSZAŁEM,EFEKTÓW NIEMA :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 No i jak tam jak chodzi ten Gygabyte?? Dobrze sie kręci?? A nie trzeba będzie zmieniać na nim chłodzenia do @?? Jak myslicie jaka grafa jest lepsze Gygabyte 6600GT czy Sparkle 6600GT?? Jaka byście polecali?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autococker Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Stary zainstalowałem kolor wedy zmienił mi sie w HL2 z żółtej na krystalicznie czysta (myslałem ze tak ma byc :lol: ) podkreciłem GIGABITE 6600GT dla rdzenia 540 MHz a dla pamieci 1080 MHz lecz na full detalach moge zapomniec o graniu.Własnie sciagam 3Dmarka 2003. jak powinienem sprawdzic na nim swoja karte ? bo nadal HL2 na medium i 1280 x 960 mi lekko przycina co moge jeszcze zrobic czy podkrecenie procesora pomoze? i jaki zadowalajacy wynik na tym sprzecie powinien wyjsc.Prosze o rade LG 700P ABIT nF2 NF7-SL CHIEFTEC 420 W 512 DDR PC400 AMD ATHLON 2500+barto 80 GB CAVIAR 7200/36m GIGABITE 6600 GT AGP, ktora niedawno zakupiłem XP profesional Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 przy procku podkręconym do 277x9 i grafie na 565/1130 wynik w 2003 to 9280pkt co w zupełności mnie zadowala:) podejrzewam że jak by procek poszedł na 2.7ghz to wynik by skoczył do tych 9,5k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Stary zainstalowałem kolor wedy zmienił mi sie w HL2 z żółtej na krystalicznie czysta (myslałem ze tak ma byc :lol: ) podkreciłem GIGABITE 6600GT dla rdzenia 540 MHz a dla pamieci 1080 MHz lecz na full detalach moge zapomniec o graniu.Własnie sciagam 3Dmarka 2003. jak powinienem sprawdzic na nim swoja karte ? bo nadal HL2 na medium i 1280 x 960 mi lekko przycina co moge jeszcze zrobic czy podkrecenie procesora pomoze? i jaki zadowalajacy wynik na tym sprzecie powinien wyjsc.Prosze o rade LG 700P ABIT nF2 NF7-SL CHIEFTEC 420 W 512 DDR PC400 AMD ATHLON 2500+barto 80 GB CAVIAR 7200/36m GIGABITE 6600 GT AGP, ktora niedawno zakupiłem XP profesional 1366772[/snapback] Odpowiedz to - potrzeba ci ramu. Ale w topicu o hl2 jest napisane co trzeba zrobic. Hl2 potrzebuje silnego procka wiec go podkrec. Jak podkrecisz procka to jednoczesnie podkrecisz pamiec co ci sie bardzo przyda i moze sprobuj czy ram ci pojdzie na lepszych timingach. Jezeli nie masz karty dzwiekowej tylko jakis zintegrowany badziew to ustaw dzwiek na low - bardzo moze pomoc. EDIT: aha bo to wazne - w launch options do hl2 wpisz sobie -heapsize200000 albo -heapsize 200000 juz nie pamietam czy trzeba spacje dawac - sprawdz w topicu o hl2 Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez !exec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ello ! jakie chłodzenie Byscie mi polecili do Sparkle 6600gt bo standardowe jest odrbine zasłabe i za głosne max co moge dać to ~100 -150 zł Dzeki za help :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) a dlaczego grasz na takiej dośc nietypowej rozdzielczości?? bo imo lepiej 1024x768 a jak już tak bardzo chcesz te twoje 1280 to 1280x1024 Kvaz! Jakiś coolerek od P4 i jazda.... ja taki mam i jest wszystko wypas Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Qlawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ello ! jakie chłodzenie Byscie mi polecili do Sparkle 6600gt bo standardowe jest odrbine zasłabe i za głosne max co moge dać to ~100 -150 zł Dzeki za help :) 1366842[/snapback] Polecam to co polecalem innemu kolesiowi pare stron temu i jeszcze innemu iles tam stron wstecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 a dlaczego grasz na takiej dośc nietypowej rozdzielczości?? bo imo lepiej 1024x768 a jak już tak bardzo chcesz te twoje 1280 to 1280x1024 Kvaz! Jakiś coolerek od P4 i jazda.... ja taki mam i jest wszystko wypas 1366858[/snapback] 1280x960 to bardzo dobra rozdzialka i to 1280x1024 jest nietypowa i dobra tylko do lcd. Bo rozdzielczosc najlepiej jak ma format 4 do 3 czyli format monitora crt. Jezeli rozdzialka ma inny format niz 4:3 to wtedy pojawiaja sie male znieksztalcenia obrazu. czyli 400x300 = 4:3 640x480 = 4:3 800x600 = 4:3 1024x768 = 4:3 1280x960 = 4:3 ale 1280x1024 = 5:4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autococker Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Stary zainstalowałem kolor wedy zmienił mi sie w HL2 z żółtej na krystalicznie czysta (myslałem ze tak ma byc :lol: ) podkreciłem GIGABITE 6600GT dla rdzenia 540 MHz a dla pamieci 1080 MHz lecz na full detalach moge zapomniec o graniu.Własnie sciagam 3Dmarka 2003. jak powinienem sprawdzic na nim swoja karte ? bo nadal HL2 na medium i 1280 x 960 mi lekko przycina co moge jeszcze zrobic czy podkrecenie procesora pomoze? i jaki zadowalajacy wynik na tym sprzecie powinien wyjsc.Prosze o rade LG 700P ABIT nF2 NF7-SL CHIEFTEC 420 W 512 DDR PC400 AMD ATHLON 2500+barto 80 GB CAVIAR 7200/36m GIGABITE 6600 GT AGP, ktora niedawno zakupiłem XP profesional 1366772[/snapback] odpaliłem 3Dmarka2003 i wynik mi wyszedł : 5765 nic nie ustawiałem odpaliłem tylko przez run3Dmark czy to dobry wynik ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 odpaliłem 3Dmarka2003 i wynik mi wyszedł : 5765 nic nie ustawiałem odpaliłem tylko przez run3Dmark czy to dobry wynik ?? 1366882[/snapback] Kiepski powinienes miec powyzej 7000 Sprawdz jakie masz sterowniki do plyty glownej i do grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 bardzo zły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Chłopie na 6600 zmodowanych maja po 7600 a ty 5000. Normalnie kaszanka widzie że gygabyte to wcale nie taki słodki produkt?? Może lepszy będzie Sparkle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 gdzie tak tanio dorwales? ja bym sobie trzasnal druga do SLI ale narazie grafy za drogo, cos mi sie zdaje ze kupiles gdzies bez gwary albo cus :P 1365335[/snapback] Na Allegro trafilem gosica ,ktory wyjezdza z Polski i pozbywa sie tanio roznych rzeczy.Fart:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ależ ty sie rozczulacz ja wziałem to co było w sklepie i juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...