cozaq Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Widzę, że nikomu się nie chce czytać wcześniejszych postów... Polecam literaturę w tym temacie... na pewno coś znajdziesz... o ile poszukaszNo fakt. Zajrzalem i... dowiedzialem sie :) 6600GT Galaxy juz zamowione :wink: Zobaczymy co to za cudo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 przy procku na 2,2ghz i grafie na 570/1140 mam 9248 w 2003 czyli grafa chyba jeszcze nie taka tragiczna.. co sądzicie? tak wogóle to dałem za nią 600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 z tego co widze to mój wynik (8170) jest spowodowany cholernie słabym prockiem (zajebis..... seria do O/C ale płyta mnie blokuje) I chyba jak zmienie na A64 to powinno byc lepiej.... A tak z innej beczki to czy mi sie zdaje czy zeby nie było artów to im wyższe taktowanie tym niższa temp musi być? np: do stabilnego działania z taktowaniem XXX karta moze mieć max temp YY 580mhz - 70*C 600mhz - 60*C 620mhz - 50*C to sa oczywiście przykładowe wartości ale czy jest coś takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C!@zzz Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 znalazłęm takie coś w sklepie bitcie:http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=913 geforce 6600GT z pamiecią 256bitowa. Co to jest do cholery jasnej ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Qlawy - jak Ci sie uda zrobic 50 stopni w stresie przy 620 MHz to opatentuj chlodzenie i sprzedawaj ;) Ogolnie to im nizsza temperatura, tym krzem sie lepiej czuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Literowka - szczegolnie patrzac na cene. Pewnie mialo byc 6800GT... EDIT: na pewno literowka - wystarczy spojrzec na oznaczenie karty (A400GT). Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 :blink: nawet cena odpowiednio wysoka czyżby czyżyk ;) no to byłoby pięknie, najwyższy czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 przy procku na 2,2ghz i grafie na 570/1140 mam 9248 w 2003 czyli grafa chyba jeszcze nie taka tragiczna.. co sądzicie? tak wogóle to dałem za nią 600zł 1370390[/snapback] Sądze tyle, że Twój procek nieźle wpływa na wynik ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 zdaje ci się:) no nic ważne że wynik jest już w miarę:) a tutaj macie coś by dokładnie sprawdzić swoje temp, wygrzebałem to z forum nvidi. Programik działa w oknie więc obok mozecie sobie puścić pomiar temperatury i zobaczycie jak sie grafa będzie grzać, dla realnej temperatury w stresie polecam go odpalić chociaż na 5 minut http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oksza Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Witam! Wydaje mi się że wydajność mojego zestawu jest trochę za niska, nie ma mpojęcia czemu :/ Pomyślałem że może ktoś tu mi pomoże... XFX 6600gt 310/1.1 Barton 3000+, pracuje na 2.31 ghz. 1 gb w dwóch kościach 400 Stery 66.93, WHQL W testach wypada od 7.000 do 7.600 3dmarków (w zależności od sterowników). Co by nie kombinować, szybciej się nie da. Zmiana na 71 wywołuje fatalny spadek (jakieś 30% mniejsza wydajność) W Doomie w timedemo1 nie da się przekroczyć 40-43 pfs. Patrzę na porównywalne wyniki i wyczuwam że coś tu jest jednak nie tak, ale nie wiem co?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Witam! Wydaje mi się że wydajność mojego zestawu jest trochę za niska, nie ma mpojęcia czemu :/ Pomyślałem że może ktoś tu mi pomoże... XFX 6600gt 310/1.1 Barton 3000+, pracuje na 2.31 ghz. 1 gb w dwóch kościach 400 Stery 66.93, WHQL W testach wypada od 7.000 do 7.600 3dmarków (w zależności od sterowników). Co by nie kombinować, szybciej się nie da. Zmiana na 71 wywołuje fatalny spadek (jakieś 30% mniejsza wydajność) W Doomie w timedemo1 nie da się przekroczyć 40-43 pfs. Patrzę na porównywalne wyniki i wyczuwam że coś tu jest jednak nie tak, ale nie wiem co?? :mur: 1370591[/snapback] Jakie mobo ? ja mialem problem podobny z 6600. zainstalowalem stero pod nForce2 NAJNOWSZE i te najnowsze okazaly sie pod nf4 gdzie jest PCI-E i automatycznie wylaczylo mi AGP i karta chodzila jako PCI-E 0 pomaga zainstalowanie starszych sterow 5.10 i karta juz chodzi jako AGPx8 wiec sprawdz to .. jak nie to Via 4in1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Qlawy - jak Ci sie uda zrobic 50 stopni w stresie przy 620 MHz to opatentuj chlodzenie i sprzedawaj ;) Ogolnie to im nizsza temperatura, tym krzem sie lepiej czuje. 1370427[/snapback] no to były przykłądowe wartości :P a poza tym kilka stron wcześniej pytałem Devilka ile ma w stresie na swojej grafie wykreconej chyba do 628 to mówił ze na bloku ma -1 wiec temp rdzenia nie mogła być wieksza niż 10*C no góra 20*C (wiem ze duży przedział ale to nic) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oksza Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Chipset to Via, hyperiony czy tam 4in1 są najnowsze. Niestety nie pomaga. A problem jest dotkliwy - w D3 ciężko moomentami grać w high, bo wydajność w duzych salach spada poniżej 10 fps. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 ajjjj no takie sredniawe te wyniczki. 7200 to ja mam na normal 6600 : > Moze notorycznie powiem, ale czy zmieniałeś grafe z jakiegoś wytworu ATI albo cuś ? Jeśli tak to czy drivercleaner, tudzież formacik miał miejsce :>? A tak to nie wiem, zaraz ktoś sie tutaj znajdzie, a ludzi z podobnymi problemami jest wiele na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oksza Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 ajjjj no takie sredniawe te wyniczki. 7200 to ja mam na normal 6600 : > No właśnie :? Poprzednia moja karta to ti4200, więc nie ma mowy o kwasie ze sterownikami, ale na wszlki wypadek wyczyściłem i zainstalowałem 66. Aha co gorsze sterowniki jeszcze są ustawione na "Wydajność". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 a jak wejdziesz w zaawansowane sterowniki k.grafiki i zakladke nVidia w 1szym ekranie (tym 1szym od gory) masz : BUS: Agp x8 czy PCI-E x0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Troche OT @JedrzeJ fajna sygnaturka, troszke oczka bolą :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oksza Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Errrm, o to chodzi? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Troche OT @JedrzeJ fajna sygnaturka, troszke oczka bolą :> 1370669[/snapback] uffff oczka moga bolec... tylko zeby ktorys admin sie nie doczepil ze trocha dUUUUza :P Errrm, o to chodzi? :huh: 1370677[/snapback] tak o to ... wiec na 95% nie jest to ten sam problem co ja mialem u ciebie jest wszystko ok :-( chyba cie to nie pociesza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oksza Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 uffff oczka moga bolec... tylko zeby ktorys admin sie nie doczepil ze trocha dUUUUza :P tak o to ... wiec na 95% nie jest to ten sam problem co ja mialem u ciebie jest wszystko ok :-( chyba cie to nie pociesza ... 1370769[/snapback] :rolleyes: no niestety :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cov Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Dzisiaj zalozylem 2 wentylatory w obudowie i sie uspokoilo artefaktow nie ma . Wiatrak na procu tez sie uspokoil. To chyba karta jest ok ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Strowniki najnowsze nie znaczy najlepsze. Generalnie na tych płytkach z podzespołami komputerowymi dają taki badziew że, aż się nie chce nawet kląć. W sobotę kupiłem laptopa takiego http://www.hp.com.pl/product/13811 Otwieram pudło odpalam kompa instaluje winde i szukam sterowników na dołączonej płytce, a tu zdziwko nic ale to nic nie było tylko jakieś chore pdf. -y , jak podłączyć do zasilania kable i takie tam bzdury HP schodzi na psy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 zdaje ci się:) no nic ważne że wynik jest już w miarę:) a tutaj macie coś by dokładnie sprawdzić swoje temp, wygrzebałem to z forum nvidi. Programik działa w oknie więc obok mozecie sobie puścić pomiar temperatury i zobaczycie jak sie grafa będzie grzać, dla realnej temperatury w stresie polecam go odpalić chociaż na 5 minut 1370505[/snapback] Procesor wpływa i to dość sporo. Gdzieś wwcześniej podawałem jak u mnie było (dla przypomnienia w m03 z 9000 do 9400 po zmianie 1800@2250 RAM 1:1) PS Niezłe czasy ma ten GoodRam chodzi na 1:1 czy z podzielnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 niestety ram jest ustawiony na 166 i wykręcony przez procka do 203:( na standardowym napieciu na ram narazie ustawiłem je do 212 w dualu przy 2,5-3-3-8. Jak sądzisz ile im dać V żeby ich nie zjarać a im dać więcej stabilności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oksza Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 No to ostatni up kontrolny... Pls pomóżcie, ostatni 3dmark03 po zmianie na jakieś podrasowane sterowniki 76 wykazał mi wczoraj 6200 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 proponuje iść do kogość z karta i sprawdzć na podobnym sprzecie jaki wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Witam! Słyszalem juz duuuuuzo wypowiedzi na temat 6600 GT ale najbardziej mnie zdziwil "6600GT ma 4 potoki"!!! Przeciez ma 8!!! :mur: A wlasnie..udalo sie komus odblokowac jakies potoki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 niestety 6600gt nie jest jak 6800le okrojoną wersją 12 czy tez 16 potokowej karty:( w tej grafie nie da się nic odblkować:( A jeszcze odnosnie tych goodramów to teraz chodzą na 2,5 -3-3-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Witam! Słyszalem juz duuuuuzo wypowiedzi na temat 6600 GT ale najbardziej mnie zdziwil "6600GT ma 4 potoki"!!! Przeciez ma 8!!! :mur: A wlasnie..udalo sie komus odblokowac jakies potoki?? 1372261[/snapback] Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze chyba ma 4 potoki (4x2)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) A może kolega ma włączony np. AntiAliasing x4? :D Pozdr. Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez southorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...