Skocz do zawartości
silver_pl

Lodówka A Chłodzenie Komputera , Procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zacząłem składać WC (brakuje mi tylko blok na CPU) , ale patrze a tam lodówka niepotrzebna stoi w warsztacie się tylko kurzy :)

I teraz moje pytanie - czy mozna jej użyć do chlodzenia kompa, albo wymontowac z niej wszystko i użyć tego do chłodzenia CPU - uda się to ??

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może poprostu wstaw kompa do lodówki ? :>

1275068[/snapback]

nie, poniewaz lodówka jest przystosowana to utrzymywania temeperatury na stałym poziomie, wstawiając kompa, który wydziela cały czas ciepło zajechał by lodówke która by pracowała cały czas, a ona nie jest do tego przystosowana.

jeżeli sie myle to proszę mnie poprawić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez myślałem nad wstawieniem kompa do lodówki ale pomyślałem to samo co MeGaMiCieK

Zacząłem czytać artykuły o podstawach budowania FC i jakoś mnie to przytłacza , ale i tak przerobie instalacje od lodówki - jak myślicie ile będzie mogła utrzymywać mi na procu stopni ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zalezy od mocy kompresora i freonu jaki zastosujesz. Ogólenie nie poleca sie do fc kompresorów lodówkowych poniewaz (jeżeli mi sie dobrze zdaje) są niskociśnieniowe, ale ostatecznie.

I tak jak w poprzedniej odpowiedzi, prosze mnie poprawic jezeli sie myle :)

Edytowane przez MeGaMuCieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi