kukifas Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 a próbował ktoś z Was przesmarować rdzeń dobrą pastą, np Arcitic Silver 5? może by trochę pomogło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Mam orginalne ForceWare 77.72 whql na orginalnym biosie chociaż na tym zmodyfikowanym 1.4v od Leadteka też działa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 hmm, czy komuś jescze to działa?? próbowołem jeszcze nowe stery 77.76 beta i dalej nic chyba dam se spokuj bo nie mam już pomysłu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Moim znajomym to działa. Jak Ci nie wychodzi to albo użyj Power Stripa albo ściągnij z tąd http://downloads.guru3d.com/downloadget.ph...24b86ca2d571660 CoolBits który doda do rejestru między innymi możliwość podkręcania w sterownikach ( właściwości/ustawienia/zaawansowane/geforce 6600/ustawienia częstotliwości zegara) :wink: Edytowane 22 Lipca 2005 przez Pawel7332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) próbowałem już chyba wszystkich programów do podkręcania i coolbitsów, przed chwila znalazłem coś ciekawego: http://groups.google.pl/group/pl.comp.pece...9aea8f6ef0de653 wynika z tego ze zmodowany bios moze pomóc możesz podac linka do tego zmodowanego biosa o którym pisałeś? Edytowane 22 Lipca 2005 przez misio129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Oczywiście że mogę. Ten bios był podawany w temacie -GeForce 6600 AGP- . Tu masz do niego linka http://mosciu22.w.interia.pl/6200/bios_1.4V.exe a opis jak flashować kartę graficzną jest w wspomnianym temacie chyba na 93 str. JEST TO BIOS DO WERSJI AGP NIE WGRYWAJ JAK POSIADASZ KARTĘ NA PCI-E :wink: EDIT: Dopiero teraz zobaczyłem że twoja mobo obsługuje PCI-E a do tej wersji nie wiem czy jest taki bios, więc może zainstaluj GIGABYTE Utilits ( czy jakoś tak ) i zaktualizuj bios przez internet ( tam jest takie narzędzie @VGA ) Edytowane 22 Lipca 2005 przez Pawel7332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 dziwne że karty na pcie nie obsługują taktowania 2d/3d a na agp tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertas Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 A orientuje się ktoś ,czy można podpiąć bezpośrednio do karty kabel od telewizora bez tego kabla(ala vivo)dołączanego wraz z kartą na pci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorr Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Witam Kupiłem Gigabyte 6600gt, karta fajnie sie kręci, ale denerwuje mnie głosny wiatraczek, zna ktoś może jakieś oprogramowanie do tej karty, które reguluje obroty wiatraka? Prosze o odpowiedz! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) A orientuje się ktoś ,czy można podpiąć bezpośrednio do karty kabel od telewizora bez tego kabla(ala vivo)dołączanego wraz z kartą na pci? 1565203[/snapback] myślę że nie... Witam Kupiłem Gigabyte 6600gt, karta fajnie sie kręci, ale denerwuje mnie głosny wiatraczek, zna ktoś może jakieś oprogramowanie do tej karty, które reguluje obroty wiatraka? Prosze o odpowiedz! Pozdro 1588019[/snapback] turbo force, czyli karta, która jest przedmiotem dyskusji, ma to do siebie, iż nie posiada wiatraka 8) więc lepiej napisz w którymś z głównych topiców o 6600gt... Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez jediknight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoNeK Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Witam all ( spam moj 1 post :P ) no no widze ze ten turbos jest bardzo popularny a juz myslaem ze kupilem jakas kiche :D , co do karty to bardzo zajefani fajna karta :lol: http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...yte_6600DP.html http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...0/strona-3.html pare linkow ktore opisuja malego potworka ;] Ja osobiscie karte podkrecilem na 525/600 i chodzi git , co do temperaturki to zalozyle 1 wentylatorek ( nieslyszalny ) i po OC wskaznik temperaturki (taki z [gluteus maximus] czujnik temp.) w stresie max wynosil 43 , ale musze odblokowac temp. to napisze jakie naprawde temp. mam bo ten czujnik to taka kicha :] ps. niesugerowac sie tym co napisalem ja noob z OC :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zamierzam kupic te wersje turbo force http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18306 Taktowanie 450/1000, ktos ma ja i moze powiedziec ile idzie podkrecic ja? Chialem kupic msi diamod, ale tego bede mial za 40zl (520zl), diamond chodzi na 530/1200...pytanie jak chodzi ten turboforce z ddr3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoNeK Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) Tez chcialem kupic DP2 ale niestety zabraklo mi troche $$ :cry: tu masz krotki opis http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...e_6600_DP2.html z tego co pisza na benchmark to jest najlepszy gf6600 ^^ hmmmm co do piszczenia tez to mam, pare razy mi zapiszczala i to bardzo glosno :( ale mialem problemy ze sterami i przeinstalowalem i jak narazie cisza, ale czesto jade na sluchawkach wiec moge nieslyszecz trzeszczenia, tak samo jak u was dzwiekwydawany byl przy przesuwania rolka Oo co do bolacych galek ocznych jak gram to wszytko ok jest ( dziennie po pare godzin w GW ) ale zauwazylem ze jak minimalizuje okno to ekran tak na pol sekundy sie rozmazuje i powraca do normalnosci ( shiza na maxa ) i niewiem czy to wina monitora czym moze karty albo cus innego ( monitor LG Flatron 775FT po naprawie i moze to jest przyczyna ) ale sprawdzcie czy wy tez macie takie shizy ? Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez FoNeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoNeK Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) hmmmm kto juz odblokowal temp. ?? ja mam jak zwykle jakis problem ;/ wszytko juz zrobione bios po przerobieniu i mam go wgrac wpisuje komende i po paru sek. komunikat Nivida fireware blaa blaa i pisze ze niemoze otworzyc biosmod.rom i koniec ;/ ?? Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez FoNeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Wczoraj zlozyelm kompa z tytulowym gf 6600 i wqrza mnie to trzeszczenie, a jest dosc glosne. Cichy cooler na procku a plyta glowna i grafa pasyw. Zasilacz cichy wiec grafiak daje jazzu...Czy przegladam dyski czy neta, albo kopijue pliki to karte niezle slychac...dla mnie hardcore Konfig kompa to: Sempron 2800+ s754 64Bit Box Pl gl. Gigabyte Ga-K8NE 2x 512MB Kingston pc 400 Box Hdd 160gb samsung 7200rpm 8mb Zasilacz Modecom 350W GTF PFC... i karta graf co skierwczy jakby ja obrzezali...Grafa GV-NX66128DP Nie wiem czy mam jechac ja oodac na gware czy oddac takiego kompa klientce... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Wlasnie zmontowalem nowego kompa, karta Gigabyte 6600 Turboforce Ultra Edition Box 450/1000. Reszta jak w sigu. Dla porownania, wyniki na nie kreconym sprzecie. 3DMark05 3249 3Dmark03 7281 Moze to jeszcze porownac z starym sprzetem po o/c A2000@2200MHz, R9800se@PRO@440/720, 1024 Twinmos 3DMark05 2525 3Dmark03 6004 Biorac pod uwage, ze testy na poprzednim sprzecie byly po podkrecenie,a na nowym nic nie podkrecone, wyniki sa bardzo zadawalaca. Mysle, ze jak podkrece, proc, pamiec i grafe to marek03 osiagnie cos blisko 10k Za karte dalem 520zl, sswietny wspolczynnik mozliwosci, a cena. Wlascicie tota karta od GT rozni sie tylko o 50Hz mniejszym taktowaniem rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro911 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Shantillas mamy praktycznie te same configi i dla mnie ta grafa jest bezgłośna. Przecież ten modecom to taki tenor, że przy nim nic innego nie słychać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Jest jakis sposob, aby regulowac obroty wentylka w Gigabyte 6600 Turboforce Ultra Edition? Strasznie brzeczy ten wentyl, po silencer3 jaki byl na starej grafie nie do zniesienia, a nowe chlodzenie dopiero za miesiac kupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Mnie niesamowicie irytował wiatrak w tej karcie, więc wyciszyłem ją w hardwareowy sposób: Mały mod Co prawda tempy się nie zmieniły, bo radiator jest aluminiowy a nie miedziany, ale mam cicho :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Shantillas mamy praktycznie te same configi i dla mnie ta grafa jest bezgłośna. Przecież ten modecom to taki tenor, że przy nim nic innego nie słychać :) 1611985[/snapback] W moim kompie zasilacz jest cichutki bo wymienilem wentyl. A w tym dla klienta tez jest cichutki bo zastosowali juz innej firmy wentyl, ktory cichutko chodzi. I tn komputerek jest znacznie cichszy od mojego. Ale ta grafa to jest naprawde wqrzajaca... Co do wynikow na tym kompie klienta, bez oc grafa osiagnela 5867pkt w 3d 03. stery 77.72 nic nie zmieniane, test zaraz po instalce systemu i driverow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) Zrobilem testy. 3x3DMark GPU na 520 i mem na 1200 zero artefaktow.jak wiec widac i Gigabyte Turboforce Ultra idzie bez problemu na 1200 MHz mem. Zatem sa juz dwie karty 6600, ktore ida na 1200. MSI Diamond i Gigabyte Turboforce Ultra. Potem bede testowal ile wycisne z GPU. Edit: Wyniki podkrecania stanely na: 550/1240 w jednosktowe podnoszenie taktowania nie bawilem sie. Zatem jak ktos szuka grafy w cenie ~510zl to brac ja bez namyslu. Rewelacyjne mozliwosci podkrecania, rewelacyjne osiagi. Dla przykladu podam wynik 3DMark03 (procesor nie krecony 1800MHz) grafa krecona jak wyzej, wynik: 8423pkt. Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Ocean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcio1984 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ma ktos moze orginalnego biosa od kart Gigabyte GeForce FX 6600 (GV-N66128DP) bardzo bym o niego prosil, jesli mozecie to przeslijcie mi na moj email robcio1984@op.pl Mam jeszcze jedno pytanie, dlaczego jak chcem zrobic update biosu w dosie to wyskakuje mi jakis blad DPMI o co chodzi ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 poszukalbys tego biosu... na forum masz dzial biosy i tam faq, moze to Ci pomoze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Ja mam tą kartę w wersji GT - N66T128VP AGP. To jest model, który wyglada jak kanapka bo z dwóch stron obejmują go złote radiatory. Czy te wyniki podkręcania, które tutaj podaliście są dla wersji 6600 zwykłej? i czy na standardowym chłodzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcio1984 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Witam wszystkich, mam do was pytanie, czy oplaca sie wymienic karte Gigabyte GeForce FX 6600 Turbo Force na Asus GeForce FX 6800LE lub Ledtek GeForce FX 6800 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 jak mozesz tak za darmo wymienic no to... [; poza tym to nie geforce fx, tylko geforce. GF FX to seria 5xxx, czyli wyjątkowo nieudana, a gf 6xxx w większości są niezłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 witam! mam gigabyta 6600 DP na PCI-E! na ile podkreciliscie swoja karte bez artefaktow? moja idzie 450@555 i 500@660 bez artefaktow - sprawdzalem ja w Ati Tool (Scan for artifacts) a moze jest jakis inny program do sprawdzania artefaktow ale dla NVIDII? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 3DMarki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Mozecie smialo kupowac te karte. Jak widac calkowicie stabilna, bez artefaktowa (kilka razy zapetlonye marki oraz godz. gry w Bard Tale i GTA SA) praca karty to 550/1220. To chyba mozna nazwac doskonalymi wynikami podkrecania. Osiagi tej karty rowniez sa wspaniale i to wszysko za 520zl :) Edytowane 9 Września 2005 przez Ocean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 U mnie narazie tak GF 6600 DP PCI-E 450@550 i 500@660 bez artefaktow 3Dmark 2003 -7465 3Dmark 2005 -2781 I takie male pytanko! czy ktos dawal jakis nawiew na ta karte i czy to pomoglo cos w OC! A moze jest jakis fajny bios do tej karty(niekoniecznie od Gigabyta)!!Cyz ktos juy tego probowal i z jakim skutkiem? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...