emilooos Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 ehhh te marki :-| wyniki adekwatne do fsb procesora, jak mniemam nie kręconego ;] ogólnie w normie, podkręcisz tyle ile sie da :> próbuj, podnos i testuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 myślałem, że z q4 będzie problem a tu proszę ! gra śmiga jak ta lala :D jestem w szoku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemian Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 A co polecacie wgrać do tej karty -> http://www.gigabyte.pl/VGA/Products/Produc...V-NX62128DP.htm , myślę, że bios z tej będzie dobry -> http://www.gigabyte.pl/VGA/Products/Produc...V-NX66128DP.htm Pytam, ponieważ mam małe problemy z tą kartą (tzn. nie wiem dokładnie, czy to ona jest winna), bo mam na niej aktualnie bios z winfasta 6200 (taką już zamówiłem), ale nie chce mi chodzić directdraw. Próbowałem chyba z 5 różnych wersji sterowników (w tym najnowszy, referencyjny forceware) i żaden nie pomaga. Przeinstalowywałem parokrotnie system, zmieniając go przy okazji, to też nic nie dało. RAM jest dobry, bo 2 razy memtesta przeszedł pod rząd w całości. Więc pozostaje mi tylko flash biosa, dziś szukając na szybko nie znalazłem biosa do tego mojego gigabyte'a 6200, a pomyślałem, że skoro i tak ma być kręcona to może od razu wgram biosa z 6600, skoro to te same karty (ta moja się na 100% moduje, właśnie dlatego jej nie zamawiałem bezpośrednio ze sklepu, żeby mieć tą pewność). Proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buntx Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Pozowle sobie wrócić do początków dyskusji. Właśnie się przymierzam do kupna tej karty i w związku z tym mam pytanko. Jeżeli będzie pracowała na standardowych ustawieniach, żadne dodatkowe chłodzenie do stablinej pracy nie jest potrzebne? Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Pozowle sobie wrócić do początków dyskusji. Właśnie się przymierzam do kupna tej karty i w związku z tym mam pytanko. Jeżeli będzie pracowała na standardowych ustawieniach, żadne dodatkowe chłodzenie do stablinej pracy nie jest potrzebne? Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc. 1727378[/snapback] wszystko na standardowym nie ma zadnych problemów :) ehh wypasik grafa polecam ta edycje :) chociaz chyba lepszym wyborem jest cos z rodziny x700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 czy ktos z was forumowiczow probowal juz edytowac timingi pamieci na TurboForce PCI-E? a moze juz ktos to zrobil ewentualnie wgral biosa od innego producenta i lepiej mu chodzi? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freemen Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Nie odpowiem Ci na to pytanie. W nastepnym tygodniu będę właścicielem i użytkownikiem GB GF66128DP Turbo Force z pasywnym chłodeniem. Powiedzcie mi, na ile mogę bezpecznie podkręcić karte bez zmiany czegokolwiek na karcie? Ktoś ma fotki i instrukcje jak na tą karte i jaki wiatraczek założyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 czy ktos z was forumowiczow probowal juz edytowac timingi pamieci na TurboForce PCI-E? a moze juz ktos to zrobil ewentualnie wgral biosa od innego producenta i lepiej mu chodzi? :huh: NX66256DP po zmianie timingow pamieci poszly na 660 bez artow, przy 670 w w 3dmarku03 w nature pojawialy sie arty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) NX66256DP po zmianie timingow pamieci poszly na 660 bez artow, przy 670 w w 3dmarku03 w nature pojawialy sie arty A przed zmianą timingów kiedy były arty? Jaki wzrost wydajności na pogorszonych timingach, ale wyższym zegarze? Edytowane 8 Listopada 2005 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 630MHz, gdy ustawialem wyzej pojawialy sie arty... ale nie zawsze, co dziwne czasami 650 i chodzilo bez problemow :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberek82 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Jak wylaczyc Fast Writes dla AGP jesli nie ma tego w biosie plyty glownej??Mam ta karte na AGP i czasem sie przycina,znaczy sie gubi klatki,a slyszalem ze wylaczenie Fast Writes pomaga.Jak mialem ATI to taka opcja byla w sterownikach karty,a tu ni ma.Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayman Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Wyłączyć fastwrite można w Rivatunerze wchodzisz do zkładki Low-Level System Tweaks a potem NVStrapdriver naciskasz na dole install i zmieniasz AGP fast write support na force off Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiAll Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Witka! Niedawno kupilem GeForce 6600 Gigabyte GV-N66128DP 128MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP), ogolnie karta wydajnosciowo daje rade, natomiast nieznosny i irytujacy jest glos wydawany przez wentylator. Czytalem, ze ludzie narzekaja na poziom halasu, ale nie wiem czy mowa jest o takim brzeczeniu jak u mnie (slyszalne rezonanse, karta drzy), bez sluchawek, lub muzy na glosnikach ciezko wysiedziec bo reszta PC przy tym jest ultra cicha. Da sie takie cos reklamowac, czy trzeba przywyknac lub sprzedawac? Komfort pracy jest powaznie naruszony, nie wiem jak z glosnoscia kart innych producentow. Do tej pory chwalilem firme Gigabyte ale to jest powazna wtopa imho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Możesz wymienić chłodzenie albo wstawić potencjometr. Poza tym w tym temacie mowa jest akurat o karcie bez wentylatora... jedyne dźwięki które ona wydaje to skwierczenie, ale to już inna bajka :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drack Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 ehhh... co by tu napisac? zaczne od napiecia na rdzeniu niejestem pewien czy turbo force ma standardowe napiecie 1,4v czy 1,3 jesli ma 1,3 to mozna je maksymalnie zwiekszyc do 1,4 a jesli 1,4 to do 1,5 mozna to zrobic tylko i wylacznie wgrywajac nowego zmodyfikowanego biosa a modyfikujemy go w nVIDIA BIOS Modifier jesli chcemy miec jeszcze wieksze napiecie to pomoze juz tylko Vgpu , niemusze chyba tlumaczyc jaki ma wplyw zwiekszenie napiecia dla OC? B) Nieprzejmujcie sie wynikami w 3DMarku01 wiekszosc zalezy od tego jaki mamy procesor (ale nie ten graficzny :P) testujcie na 3DM03 i 3DM05. Mam nadzieje ze komus pomoglem i zaoszczedzilem zadawania pytania i czekania na odpowiedz (ja tez nielubie czekac az ktos mi odpisze :P). Jesli sie gdzies pomylilem to prosze o korekte :D Życze wysokich wynikow 3dmarkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 ehhh... co by tu napisac? zaczne od napiecia na rdzeniu niejestem pewien czy turbo force ma standardowe napiecie 1,4v czy 1,3 jesli ma 1,3 to mozna je maksymalnie zwiekszyc do 1,4 a jesli 1,4 to do 1,5 mozna to zrobic tylko i wylacznie wgrywajac nowego zmodyfikowanego biosa a modyfikujemy go w nVIDIA BIOS Modifier jesli chcemy miec jeszcze wieksze napiecie to pomoze juz tylko Vgpu , niemusze chyba tlumaczyc jaki ma wplyw zwiekszenie napiecia dla OC? B) Nieprzejmujcie sie wynikami w 3DMarku01 wiekszosc zalezy od tego jaki mamy procesor (ale nie ten graficzny :P) testujcie na 3DM03 i 3DM05. Mam nadzieje ze komus pomoglem i zaoszczedzilem zadawania pytania i czekania na odpowiedz (ja tez nielubie czekac az ktos mi odpisze :P). Jesli sie gdzies pomylilem to prosze o korekte :D Życze wysokich wynikow 3dmarkach :) stary to juz dawno wszystko tu pisze :P i nie tylko w tym topicku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drack Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 hehe wiem :) ale ztymi napieciami niewidzialem tutaj ,poprostu chcialem by inni unikneli zadawania tych samych pytan np. tyczace 3dmarka01 bo padlo pare razy takie pytanie "czy wy macie tez taki slaby wynik w 3DM01" <--- cos mniej wiecej takiego heh no ale nic tez mam ta karte tylko nie turbo force (wersje standardowa) i uwazam ze swietnie sie kreca te karty z seri 6XXX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) U mnie luzowanie timingów nic niae daje, może 15mhz, czyli pamięci się przegrzewają, a nie mam pod ręką gładkiej blachy miedzianej. A z tym słabym wynikiem w 3dMark 2001, to nie jest wina starego 3dMarka, tylko karty, która ma 8 jednostek pixel shader, ale tylko 4 ROP'y, więc tylko w teście nature zachowuje się, jak 8 potokowiec, w pozostałych wykorzystuje tylko 4, bo ma tylko 4 ROP'y ( R9800 i X700 mają 8.). Edytowane 16 Listopada 2005 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayman Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Kupiłem 6600dp 128 MB od Gigabyte i mam pewien kłopot tzn. komputer włącza się za drugim razem.Gdy chce go włączyć startuje ale obrazu nie ma płyta nie piszczy nic poprostu się nie dzieje następnie wyłączam i włączam komputer i startuje bez problemu pod windowsem wszystko działa niema artefaktów w grach i markach karta się nie wiesza. Co się dzieje ?.Jak restartuje kompa to też wszystko działa tylko podczas tego pierwszego uruchominia cos jest nie tak.Zasialcz to mc-350 modecoma więc wszytko powinno działać a płyta to k8n-neo3 MSI z sempronem 2800+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 oj to nie wiem, ale czemu twierdzisz, ze winna grafa? jedyne co to mozesz wyjac ją, wlozyc spowrotem. I jezeli glosnik piszczy, to postaraj sie zapamietac ile razy, z jaka czestoscia i w instrukcji oblukac. Ludzie, kolejna gra niszcząca naszą grafike ;d po 30minutach nfs:mw, procesor graficzny liczy sobie 86C :> Próg to 145C? I jakie macie sposoby na zbicie tej tempy? Jakie chlodzenie sie tutaj nadaje, czy ewentualnie jakąś 80tke wkręcić, bo za bardzo miejsca w budzie nie mam. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 80mm od spodu i jest do 55 stopni, jeszcze 2x80mm wyciąg z budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayman Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Lepiej 80mm i zamontowc na tyl karty tak aby obydwa radiatory owiewalo + pamięci + wymiana pasty bo ta guma do żucia jest do niczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poznaniak77 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 ja mam tą karte na AGP i nie moge wyżej jak 685 dać na pamięć bo wyskakuje mi śmieszny komunikat w rivie...ktoś wie o co loto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayman Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 ja mam tą karte na AGP i nie moge wyżej jak 685 dać na pamięć bo wyskakuje mi śmieszny komunikat w rivie...ktoś wie o co loto? Poprostu na tych ustawieniach nie przeszlo testu w riva tunerze pamieci albo rdzen tak wysoko nie pujda.685Mhz. na pamieciach ja mam na pcieexpress i wyżej niż 630Mhz. pamięci mi nie poszły tak więc zmniejsz zegary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poznaniak77 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 a nie jest to przez to że moge mieć napięcie na GPU 1,3 a nie 1,4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayman Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 1.4 v na gpu ma wersja dp normalny 6600 ma 1.3v a napiecie na gpu wplywa tylko na podkrecanie rdzenia.Zauwazylem ze na gpu masz tylko 400Mhz. sprubuj dac cos w okolicach 500 a jak nieda rady to zwieksz napice do 1.4v modyfikujac bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Witam Mam mały problem. Np jak odpale NFS:Most Wanted to samochód zamiast płynnie jechać to co chwile przyspiesza i zwalnia. Tak jakby co mniej wiecej 1 sekunde cos zamulało grafike. Tak jakby szarpie. Tak samo jest w GTA i innych gierkach. Spada tez ilosc fps o połowe. Nie mam pojecia co to moze być. Nie wydaje mi sie zebym przekrecił karte bo podkrecałem ją tylko do 530/640. Mam dobrze wentylowaną bude i nawiew z boku na karte. Temp. w stresie max 69". Zauwazyłem żę pojawiło sie to mniej wiecej od czasu jak zainstalowałem most wanted. Czy to moze miec jakis związek? Moze ten direct x nowy felerny. Zjwisko to nie występuje zawsze. Caasami wszystko jest ok a czasami masakra - grac sie nie da :( Help! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drack Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Kupiłem 6600dp 128 MB od Gigabyte i mam pewien kłopot tzn. komputer włącza się za drugim razem.Gdy chce go włączyć startuje ale obrazu nie ma płyta nie piszczy nic poprostu się nie dzieje następnie wyłączam i włączam komputer i startuje bez problemu pod windowsem wszystko działa niema artefaktów w grach i markach karta się nie wiesza. Co się dzieje ?.Jak restartuje kompa to też wszystko działa tylko podczas tego pierwszego uruchominia cos jest nie tak.Zasialcz to mc-350 modecoma więc wszytko powinno działać a płyta to k8n-neo3 MSI z sempronem 2800+. A niemasz przypadkiem nadętych kondęsatorów na płycie głównej te koło socketa ewentualnie moze grafika była źle w złącze wcisnieta ale wtedy to niewiem czy by sie za ktorymś razem dopiero włączył. "ja mam tą karte na AGP i nie moge wyżej jak 685 dać na pamięć bo wyskakuje mi śmieszny komunikat w rivie...ktoś wie o co loto?" juz była otym mowa wczesniej(wtym albo innym topicu niepamietam) ,jak powiedzial grayman nieprzechodzi testu w rivie mozna wylaczyc tą opcje zeby nierobilo testu , jak to zrobic poszukaj sobie :] bo juz niepamietam ale bodajze "Power user--> ...NVIDIA\Overclocking" i tam gdzies sie chyba wylancza ale niejestem pewien któryś z "disable". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa351 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 No ja tez mam podobny problem, jak kolega dwa posty wyżej. Zauwazyłem ostatnio że Fifie mam spadki wydajności fps. Niby jest git chodzi ładnie, ale w pewnych momentach są skoki jakby grafa nie wyrabiala :/ wkurza mnie to strasznie. Wcześniej tego nie było. Jutro jeszcze chcę walnąć formata może to coś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buksik Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Czy macie moze jakiś bios z napięciem 1.4 v i odblokowanym czujnikiem temperatury do gigabyte 6600 turboforce na agp z wiatraczkiem?? Najlepiej jakby był to zmodowany bios gigabyte'a i dał sie wgrać przez @vga. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...