emilooos Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Aaaajjj ;] Pozostaje przez neta czyż nie ;>? 449 chyba gdzieś mi sie obiło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 439zł w arest.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 w esc.pl tyle samo a w pcp 440 bodajze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 no zdolne dzieci, poszukać umiemy ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 witam, - po 4 godzinach grania temperatura na karcie - rdzeń 75 st C - rurka pipe 55 st C. - procesor 45 st C. - mostek południowy 37 st C - zasilacz impulsowy 51 st C. - temperatura z rdzenia z aplikacji Nvidii ( po zmianie BIOS-u ) - temperatura z rurki z odczytu termistorem z panelu sterowania. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) zamierzam też kupić tą karte a najtaniej jest 439,- w: www.proline.pl/shop Edytowane 3 Maja 2005 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 witam, - po 4 godzinach grania temperatura na karcie - rdzeń 75 st C - rurka pipe 55 st C. - procesor 45 st C. - mostek południowy 37 st C - zasilacz impulsowy 51 st C. - temperatura z rdzenia z aplikacji Nvidii ( po zmianie BIOS-u ) - temperatura z rurki z odczytu termistorem z panelu sterowania. :) 1423985[/snapback] Wielkie thx za test, chcialeś sie za to zabrać, jakoś nie wyszlo ;] btw. moze ktos zarzucić linkiem do tego faq-a jak odblokować tempe? A co do temp. to całkiem niezłe, jak sądzicie? Gdzieś slyszalem, ze osiaga 100c przy doomku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 a to nie szkodliwe taka temperaturka?:) tesh przylaczam sie do prozby z tym odblokowaniem temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 mam na pol dnia ta karte ale strasznie sie grzeje! kurcze po pracy w windowsie pazyła w rece, wiec bez wiatraka do OC kiszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciotom Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Odblokowywanie temperaturki proszę http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=118986&hl=gf6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamBujak Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Ja mam GIGABYTE GV-N66128DP czyli na AGP Jestem z niej bardzo zadowolony. Bez dodatkowego chłodzenia 480/680 3DMark 2003 6400 Ale dzisiaj będę wgrywał bios od sparkla i mam nadzieję że uda mi się ją podciągnąć na 550/720 ale zobaczymy. Karta naprawdę dobra i polecam wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuSo Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Ja mam GIGABYTE GV-N66128DP czyli na AGP Jestem z niej bardzo zadowolony. Bez dodatkowego chłodzenia 480/680 3DMark 2003 6400 Ale dzisiaj będę wgrywał bios od sparkla i mam nadzieję że uda mi się ją podciągnąć na 550/720 ale zobaczymy. Karta naprawdę dobra i polecam wszystkim. 1440649[/snapback] Ladne osiagi jak na ta karte :) Morzesz podac pozostale dane odnosnie twojego zestawu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamBujak Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Już podaję. AMD ATHLON 2500 + (BARTON) 512 MB DDR KINGSTON ABIT NF7 S2.0 (BIOS MERLIN) 160 GB SEAGATE BARACUDA 8 MB S-ATA ZASILACZ 420 W I CAŁA RESZTA.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Jak dla mnie to ten wynik taki se ;] Sprzęcik ofkors może troszke zaważyć. U mnie, po oc @575/675 ~7000, troszkę ponad. Karta wiele potrafi, tylko wlasnie tak zaczęłem mysleć nad chlodzeniem ;> ewentualnie tylko jakiś porządny nawiew na grafe. mam na pol dnia ta karte ale strasznie sie grzeje! kurcze po pracy w windowsie pazyła w rece, wiec bez wiatraka do ocCo Ty nie powiesz :>? Spójrz na wynik wyzej, nie wiem gdzie Ci sie grzeje, może wystarczy przesmarować ceramique, tudzież coś innego, bo karta sama w sobie przy kilku godzinnej pracy (bez grania) jest... letnia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamBujak Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Sprawdzałem różne BIOS-y na mojej karcie a mam GIGABYTE-a i mogę stwierdzić że bardzo dobry bios to jest z karty SPARKLA ale najlepszy jaki mi podszedł to był mod15v.rom Karta przechodzi wszystkie testy i temp są ok normal 56 C stress 62 C Karta naprawdę śmiga super. W końcu osiągłem 513/684 Jedynie co musiałem zrobić to podnieść napięcie w BIOS-ie płyty gł. AGP z 1,6 V na 1,7 V i dopiero poszło bez problemu. W 3DMark 2003 wyciąga 6700 na najnowszych sterach z Guru3d.com Podciągnę jescze procka na 3200+ (czekam na dobre chłodzenie) i chyba 7000 będzie i to mi wystarczy. Gierki chodzą obłędnie płynnie na full detalach. Taki uśmiech na mojej twarzy spowodowany płynnie działającymi grami gościł kilka dobrych lat temu jak miałem GF 2 GTS 64 MB to był wypas kiedyś achhhhh..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Sprawdzałem różne BIOS-y na mojej karcie a mam GIGABYTE-a i mogę stwierdzić że bardzo dobry bios to jest z karty SPARKLA ale najlepszy jaki mi podszedł to był mod15v.rom Karta przechodzi wszystkie testy i temp są ok normal 56 C stress 62 C Karta naprawdę śmiga super. W końcu osiągłem 513/684 Jedynie co musiałem zrobić to podnieść napięcie w BIOS-ie płyty gł. AGP z 1,6 V na 1,7 V i dopiero poszło bez problemu. W 3DMark 2003 wyciąga 6700 na najnowszych sterach z Guru3d.com Podciągnę jescze procka na 3200+ (czekam na dobre chłodzenie) i chyba 7000 będzie i to mi wystarczy. Gierki chodzą obłędnie płynnie na full detalach. Taki uśmiech na mojej twarzy spowodowany płynnie działającymi grami gościł kilka dobrych lat temu jak miałem GF 2 GTS 64 MB to był wypas kiedyś achhhhh..... 1442417[/snapback] mozesz dać namiar na ten bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamBujak Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Już podaję http://www.sovva.webpark.pl/mod15v.rom emilooos a jakiego ty bios-a używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 standard :blink: kręci sie dobrze, nie widze potrzeb zmian, ale musze w koncu flashnąć aby temperaturqi obadać ;]] ps. co tak mało na rdzonku ? 513? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamBujak Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 no własnie nie wiem dlaczego. Też bym chciał mieć 550. Dziwne bo się nie przegrzewa, to powinien troszkę więcej się kręcić. No cóż będę musiał się troszkę po doktoryzować nad tą kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfix Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Witam!!! Od niedawna też mam tę kartę. Dla mnie jest OK. Wystarczy do dzisiejszych gier. Można ją także dobrze podkręcać. Ja miałem na rdzeniu 550, a na pamięciach 600 i wszystko było dobrze. Bez dodatkowego chłodzenia w obudowie. Chociaż trzeba przyznać, że karta trochę się grzeje i bez dodatkowego wentyla w obud. to i temp. procka zwiększyła się o jakieś 4-10(w stresie) stopni. Ja już czekam na wentyl to wtedy przekonam się co moja karta potrafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfix Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Po dłuższym graniu taktowanie rdzenia musiałem obniżyć do 540, pamięci poszły mi na 660 i było dobrze. W 3dmarku2003 - 6898. Nie jest tak źle, a pamięci chyba sie da jeszcze bardziej pociągnąć. Sprzęt AMD Athlon64 3000 Winchester, 512MB ram TwinMos, Gigabyte K8NF-9. Nie jest tak źle. W DOOMIE na HIGH można spokojnie grać (1024x768). Na jakich sterownikach jedziecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 71.89whql, ja już się pogubiłem w tych sterach, dla mnie liczy się tylko CSS stresstest, te które wypadają najlepiej, te zostawiam ;] Widzę, że karta zbiera pozytywne opinie :> A teraz lato, ciepełko, napewno troszke naszym grafikom celsjuszy przybędzie ;] ps. edytuj posty ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfix Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Zonwu się trochę bawiłem tą kartą. U mnie rdzeń optymalnie 525, wyżej może się pieprzyć, pamięci dają 700. Procka Athlon64 3000 Winchester podkręciłem z 1800MHz do 2250MHz. Karta 525/675 - 3dmark03 punkty ponad 7200, a w 3dmarku01 ~16500. Więc jest coraz lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanaka Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Witam Ma ktos moze te karte ? GeForce 6600 Gigabyte GV-N66256DP 256MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP) on jest drozsza bo kosztuje 620 zł...czy warto doplacac te 150 zl ? a moze jest cos lepszego w tej cenie? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Nie warto, strasznie nie warto :mur: Ilez razy mozna tlumaczyć? Za ~450zł masz tą samą kartę, w sumie nawet lepszą, 128 megową. 256mbto marketing, opłacony gorszymi pamięciami, gorszymi mozliwosciami OC. Totalny bezsens. Jeżeli chcesz mieć tą karte to bierz 128mb, a za 620zł chodzią juz pełne 6600GT :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanaka Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 w komputroniku kosztuje 579 zl GeForce 6600 Gigabyte GV-N66128DP 128MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP) ok ale ona nie ma pasywnego chlodzenia...natomiast ma ponoc dosc glosny wiatraczek...to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) Aaaa AGP [; Nie skumałem czaczy. Imo nie warto jej brać na agp, za droga, 100zł roznica miedzy platformami <_< A jeżeli allegro Ci nie straszne, to tak jak mowiłem, tanio mozna wyrwać juz 6600GT --> http://allegro.pl/show_item.php?item=53304591 o ile wszystko obadasz ze sprzedawcą. Wiele jest takich aukcji wystarczy poszukać. Jeżeli nie, to ProLine i tam Radeon 9800. Pozdrawiam Co do pasywnego, to seria Turbo Force ma pasywne chłodzenie, żadnych wiatraków, nie wiem kto Ci to naopowiadał [; Teraz sprawdziłem...na PCI-e nie ma wiatraka, natomiast na AGP oznaczenie DP nie oznacza wersji Turbo Force i tam jest wiatrak, tak czy inaczej nie bierz tej karty na AGP Edytowane 4 Czerwca 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanaka Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 nie dogadalismy sie :P zastanawiam sie miedzy : GeForce 6600 Gigabyte GV-N66256DP 256MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP) koszt 620 zl ( ma pasywne chlodzenie ) i GeForce 6600 Gigabyte GV-N66128DP 128MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP) koszt 580 zl ( ma wiatraczek ale ponoc dosc glosny ) karty AGP moje pytania: 1. czy warto inwestowac w ta drozsza z pasywnym chlodzeniem i 256 mb 2. czy to prawda ze na modelu z 128 mb jest dosc glosny wiatraczek...ale tez lepiej sie kreci niz model wyzszy z paswynym chlodzeniem 3. czy w tej cenie czyli do 600 zl moge dostac cos lepszego (ale tylko w sklepach.aukcje nie wchodza w gre )-mam zle doswiadczenia:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 nie dogadalismy sie :P zastanawiam sie miedzy : GeForce 6600 Gigabyte GV-N66256DP 256MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP) koszt 620 zl ( ma pasywne chlodzenie ) i GeForce 6600 Gigabyte GV-N66128DP 128MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP) koszt 580 zl ( ma wiatraczek ale ponoc dosc glosny ) karty AGP moje pytania: 1. czy warto inwestowac w ta drozsza z pasywnym chlodzeniem i 256 mb 2. czy to prawda ze na modelu z 128 mb jest dosc glosny wiatraczek...ale tez lepiej sie kreci niz model wyzszy z paswynym chlodzeniem 3. czy w tej cenie czyli do 600 zl moge dostac cos lepszego (ale tylko w sklepach.aukcje nie wchodza w gre )-mam zle doswiadczenia:( 1480627[/snapback] Bierz 128 mega, nie opłaca sie 256 mimo ze nie wiele wiecej. Ta karta nie jest opłacalna na agp, bo na pci-e jest 100/150 tansza, ale jak juz kupujesz to podobno jest swietna (ta z seria turbo force) dobrze sie kreci, ale mozesz zle trawic i Ci sie wogole nie pokreci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanaka Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 a czy jest jakas inna karta do 600 zl na agp ktora polecacie te dwie to moje propozycje..ale pewnie sa inne :) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...