Skocz do zawartości
Gremlin

Uszkodzony Manli Gf2 Mx 400 64mb

Rekomendowane odpowiedzi

A więc zaczne od początku.Mój brat przywiózł mi starego kompa,pogrzebałem w nim i wyciągąłem z niego karte graficzną GF2 MX 400 64MB.Wyjąłem mojego FX 5200 i wsadziłem tego zabytka.Podczas uruchamiania ukazały mi się pionowe paski,tak mniej więcej co 1.5cm,ale nic system doszedł do ekranu logowania i się zresetował i tak za każdym razem.Pomyślałem,że może stery nie grają z tym MX 400,miałem wcześniej wersje 67.66,więc ściągnąłem z neta stery 28.32,odinstalowałem te wcześniejsze i uruchomiłem ponownie kompa,na początku te same obiawy(pionowe paski),ale w ekranie logowania i w samym Windowsie zero jakichkolwiek pasków.Zainstalowałem stery 28.32 i znowu uruchomiłem ponownie kompa.I tu znowu to samo co ze sterami 67.66,a mianowicie restart po dłuższym zawachaniu przy ekranie logowania.Co mogło paść przy tej grafie???Czy te objawy mogą oznaczć uszkodzony chipset GPU,czy może padły jakieś rezystory,tranzystory,albo coś takiego???PS.Karta jest wykrywana bez problemu i przez BIOS i przez Windows jako GF 2 MX 400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dpkładnie taka sama grafikę, ma uszkodzona pamieć, jeśli ze swoją nic nie zrobisz, chetnie ją wezme i naprawie moją

na tej grafice co masz wygląda to na uwalenie pamięci/zwarcie lub nie domknięcie obwodu związanego z pamięcą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi