Gremlin Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 A więc zaczne od początku.Mój brat przywiózł mi starego kompa,pogrzebałem w nim i wyciągąłem z niego karte graficzną GF2 MX 400 64MB.Wyjąłem mojego FX 5200 i wsadziłem tego zabytka.Podczas uruchamiania ukazały mi się pionowe paski,tak mniej więcej co 1.5cm,ale nic system doszedł do ekranu logowania i się zresetował i tak za każdym razem.Pomyślałem,że może stery nie grają z tym MX 400,miałem wcześniej wersje 67.66,więc ściągnąłem z neta stery 28.32,odinstalowałem te wcześniejsze i uruchomiłem ponownie kompa,na początku te same obiawy(pionowe paski),ale w ekranie logowania i w samym Windowsie zero jakichkolwiek pasków.Zainstalowałem stery 28.32 i znowu uruchomiłem ponownie kompa.I tu znowu to samo co ze sterami 67.66,a mianowicie restart po dłuższym zawachaniu przy ekranie logowania.Co mogło paść przy tej grafie???Czy te objawy mogą oznaczć uszkodzony chipset GPU,czy może padły jakieś rezystory,tranzystory,albo coś takiego???PS.Karta jest wykrywana bez problemu i przez BIOS i przez Windows jako GF 2 MX 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 co by na niej nie padlo to i tak juz nic z tym nie poczniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gremlin Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 A dlaczego bym miał nic już z tym nic nie zrobić??Myślałem o tym żeby ominąć filtry na lini RGB,bo może one powodują te restarty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 mozesz probowac. jak dla mnie to zgon pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 a nie koniecznie bo jak są pamięci to są i artfeakty a jak gpu to raczej sie zawiesza pojawiają sie paski i inne duperele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 mam dpkładnie taka sama grafikę, ma uszkodzona pamieć, jeśli ze swoją nic nie zrobisz, chetnie ją wezme i naprawie moją na tej grafice co masz wygląda to na uwalenie pamięci/zwarcie lub nie domknięcie obwodu związanego z pamięcą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...