Skocz do zawartości
icek

Przyklejanie radiatora.

Rekomendowane odpowiedzi

i gdzie mogę dostać coolerka na gpu i pamięć ram na karcie graficznej ?

nie mam stary radiotor z durona pociety na mniejsze i chce to jakos przykleic tylko nie wiem zabardzo czym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się krępujesz, ja tam kiedyś do Rivy TnT przykleiłem dwa radiatory na pamięci... klejem SuperGlue hihihihi

:D

Ale na poważnie, to jeśli zależy Ci na gwarancji i żeby radiator nie został wyrwany przy zdejmowaniu razem z pamięciami to lepiej nie rób tak, a jeśli nie, to czemu nie super glue?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, spoko, tylko sie nie poklej bo 3 sekundy i masz palce sklejone z radiatorem, a wtedy bedziesz miał chłodzenie na rękach, ja już tego doświadczyłem i to bardzo niemiłe uczucie :) :)

Pamiętaj, że super glue, najszybciej klei właśnie skóre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego chcesz dawać dodatkowe radiatory na pamięci? Karta jest niestabilna na standardowych ustawieniach, czy też chcesz zrobić overcklocking ?

Jest stabilna na 125/125 a jak juz dam 125/140 to kolorowe piksele sie pojawiaja no a zawsze te pare klatek wiecej. A podrugie to mi sie nudzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez on zartowal. Super glut działa jak izolator

Nie do końca, jeśli da małą kropelke, to zawsze lepsze to niż nic, ale to prawda, tylko czy izolacja będzie miała coś wspólnego z odprowadzaniem ciepła? tego nie wiem, ale pewnie tak

Poza tym polecam link:

http://www.podkrecanie.sky.pl/artykuly.php?cel=radiat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz specjalnego kleju, to 4 kropelki super kleju lub innego gluta na rogi chipu, a reszte kostki wysmaruj pasta termoprzewodzaca i bedzie OKi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli ten temat byl poruszaczny to przepraszam ze powtarzam. A pytanie brzmi jak ( czym ? ) przykleic radiator do GPU i pamieci na karcie graficznej.

ale chyba nie do tej karty ktora masz w CONFIGU - bo szkoda kasy, zamiast inwestowac w klej, radiatory itp - lepiej wymienic na pelna TNT2 lub moze TNT2 ULTRA - efekt bedzie wiekszy a wydatek podobny

no chyba ze QIII chcesz miec 15 klatek zamiast 14 :lol: wtedy mozesz bawic sie z ta TNT2 M64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za około 80-100 złotych sprzedasz tę kartę powiedzmy na allegro i tymsamym kupisz Rivę TnT2 Pro za około 125 złotych (Ultrę widziałem nawet za 60 złotych na allegro), jeszcze przy odrobinie szcześcia możesz na tym zarobić hihihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na gpu przyklej tego collerka na paste thermopox , radiatorki na pamiatki na zel, bedziesz mial pewnosc, ze ci nozek nie zewrze.

Bruce o jakim zelu mowisz ?

Juz raz ktos o nim pisal, ale nie dostalem odpowiedzi co to za jaki zel :?

moze tym razem sie dowiem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, zel, to cos w stylu plastroow termoprzewodzacych z tym ze o podwyzszonej termoprzewodnosci.

jak ktos z wawy, to moge mu qpic

Qrcze, a komus z poza wawy nie qpilbys ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...