Parysek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Siemka. Otóz kupiłem jakiś czas temu starego ibm 'a (mojej mamie która non strop zajmuje mi kompa ) tj. P2 266 mhz na płycie intela (wtedy tylko intel współpracował z Ibm) Problem polega na tym że trzeba zabootować starego IBM-a z HDD a teraz on tylko bootuje z FDD. W biosie nie ma niestety możliwości zmiany bootowania(nie ma wogóle nic o bootowaniu). Czy ktoś wie jak rozwiązac taki problem? A może w IBM-ach bootowanie nosi inną nazwę? POMOCY ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Z tego co pamiętam to wybór bootowania był nawet na płytach 286 i nigdy inaczej się nie nazywał.Boot na flopy to się sam ustawiał jak padała bateria.Ale może być w biosie cwancyk z wyświetlaniem innych ustawień.Spróbój F2,Alt F2,może na ekranie biosa masz podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[PEDRO] Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) Pewnie coś pokręciłem, bo to dawno było, ale może jednak działa - po włączeniu kompa >> F8 << Chyba, że totalnie mi się coś popieprzyło <_< Edytowane 13 Lutego 2005 przez [PEDRO] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Pamiętam kiedyś taką sztukę IBMa że do biosu wchodziło się Alt (lub Ctrl) z S. Potestuj też Insert, Delete i wszystkie F* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...