Jonny2003 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Chciałbym udostępnić internet na drugim komputerze odległym od mojego około 15 metrów.Ja mam internet z radiówki na karcie Planet WL-8305.Więc gdy dokupię 2 karty sieciowe plus kabelek i zamontuję to ustrojstwo w obu komputerach plus odpowiednie oprogramowanie to wszystko będzie chodzić ok? Chyba żeby się dało rozdzielić sygnał z jednej anteny na 2 kompy,kupić drugą kartę radiową i wtedy oba komputery mogły by działać niezależnie od siebie(jeden nie musiałby być włączony aby drugi miał neta)? Jest to możliwe wogóle? Sygnał mam dobry siła około 88 a link quality 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Jak dorzucisz karty sieciowe i zainstalujesz oprocgremowanie to bedzie chodzic, no chyba ze maja zablokowane dzielenie łącza. Jak chcesz dzielic to kup sobie routerek za 150 zł i nie mecz sie w jakies dziwne kombiecje, no chyba ze masz jakiegos trupa na którymn mozesz skonfigorowac routerek na linuxe - przewaga taka ze mozesz zarzadzac pasmami, np dla siebie 65% na drugi komp 35 % :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 nie moga mniec "zablokowanego dzielenia łącza", mogą jedynie wykryć ze poprostu za dużo połączeń z twojego ip'ka.. i sie domyślić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Za dużo połączeń to nie będzie raczej problem,bo admin jest znajomym pozatym na drugim kompie będzie chodziło głównie gadu i czasem jakieś stronki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...