subprzemo Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Witam! Mam na swoim procku Zalmana 700a-cu, jest bardzo dobry ale chcę mieć możliwie dobre WC. Praktycznie wogóle nie wiem co jest lepsze od czego. CZytałem kilka artykułów np. na dzikie.net(20 bloków) i wydaje mi się, że optymalnym wyborem będzie nukleon 2 ale w zajął on nie zadobre miejsce mimi wydajności. Jako chłodniczke to kupie nagrzewnicę od kadeta, nie wiem jaką pompkę wziąć, myślałem nad CPC, chodzi o coś taniego. Nie chciałbym wydać na WC więcej niż 300zł. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 To CPC sobie z glowy wybij lepiej. A do 300zl to i bez CPC sobie poradzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 pompke to bierz atmana 305 lub 306 lub jak ci kasy styknie jakiegos hydorka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 dokladnie pompke jakiegos atmanka .. do tego blok uriel nukleon lub jakis orbital .. jakas nagrzewnice kadet lada.. i fruwasz :D do tego beda jeszcze weze i cybanty ale to juz groszowe sprawy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 nie do końca takie groszowe. Wszyscy tak piszą, ale np w moim układzie jest 16 cybantów (po dwa na rez, pompa, kadet i 2 kolanka. W pierwszym llepszym sklepie samochodowym cybanty kosztują 1,50 zeta co już daje 24 zety. Do tego ze 3 metry węża to już 30 (zwykły igielitowy po 2 zeta, jak ktoś chce np echeima to już w ogole kaplica). Do tego dochodzi wentyl na chłodnicę - najtańsza z sensownych stodwudziestka crystala to wydatek 25 zeta (+ ew. przesyłka) już mamy 55 zeta. Niby niewiele ale jak na cały układ koleś chce wydac 300 złotych to już jest znaczący uszczerbek tych funduszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) no do tego jeszcze przyzwoita pasta to wydatek rzedu 10 (caramique)-30 (As 5) zł Edytowane 14 Lutego 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 no do tego jeszcze przyzwoita pasta to wydatek rzedu 10 (caramique)-30 (As 5) zł 1276177[/snapback] as 5 kupowalem pare dni temu na allegro za 20zl... pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) as 5 kupowalem pare dni temu na allegro za 20zl... pozdro ;) 1276229[/snapback] no u mnie 30 w komputerowym, a 20+przesyłka to ok.30, wiec na jedo wychodzi :-| Smartek i jak tam temp. dalej sie tak trzymają czy cos zbiło ?? Edytowane 14 Lutego 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) to jak tak, to wliczcie jeszcze jakiś dobry klej do pojemnika - 10 zeta jak nic, No i krócce - nie dośc że minimum 5 zeta za sztukę (nigdzie takich nie widziałem, ale zakładam, że są do zdobycia) to jeszcze w moim przypadku był zajebisty problem z kupieniem takich. Chodziłem po wszystkich sklepach z instalacjami a sprzedawcy wielkie oczy robili. Dobrze że znajomy wytoczył mi na zamówienie na wymiar :-) Czyli z pastą króccami i klejem (pojemnik jeszcze, jakies 3 zeta) mamy już około 80 zeta. I to licząc tylko elementy, trzeba jeszcze dodac koszty przesyłki jeśli coś przez neta kupujemy. Robi się powoli prawie 1/3 tych 300 zeta, więc wcale nie takie grosze. Edytowane 14 Lutego 2005 przez vowthyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 @megamuciek - po zmianie na AS5 spadly o okolo 7C :), ale ciagle ~50C czujnik pokazuje - z socketu :( pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 nie bierz Atmana 305 (tym bardziej 306) bierz Aquael 650l/h wszyscy tak sie napalaja na Atmana bo mocno pompuje jak na swoja cene ,a nie o to tylko chodzi - ta pompka to wibrator ,jak nie odizolujesz dobrze to ci cale biurko bedzie drgalo tak jest u kumpla - na noc trzeba wylaczyc pompke bo wibracjom towarzyszy charakterystyczny dzwiek - nie tyle slyszalny co odczuwalny ja mam Aquaela 250l/h i procka chlodzi ,a jest slyszalny tylko na 0.5m jezeli w pokoju jest idealna cisza spie przy wlaczonej pompce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 [akcja kyniek na prezydenta]a ja polecam jako blok Prisona od kynia :) cena 90 zł za wersje normal - jakosc wykonania imho najlepszy dostepny homemade a wydajnosc jak uriel - najmniej 50 zeta w kieszeni ;)[/akcja kyniek na prezydenta] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...