[TiLt] Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) Po prawie roku działania pierwszego ukladu przyszedl czas na modyfikacje. Uklad chlodzi proca i grafe. W sklad tej maszynerii wchodza: - PowerX - Proxima - Hydor Seltz L20 - Rezerwuar 2x5.25" (oryginalnie pojemnik na pompke, dostosowany przeze mnie) - weze cellfast 12x2 (w sumie dwa rodzaje chociaz obydwa nazywaja sie cellfast) - nagrzewnica od merca - TT Thunderblade 120mm na chlodnicy - wszystko zalane demineralka + 50ml Copalu i niestety resztki czerwonego UV(nie polecam barwi weze i zostawia osad i ni cholery nie daje sie wyplukac) Woda plynie : pompa>chlodnica>powerx>proxima>rez>pompa W hydorze zamienione badziewne oryginalne choinki na przejsciowke 1/2cala>>3/8cala w ktore wkrecone sa zwykle choinki 12 + cybanty (weze duzo lepiej schodza niz z tych badziewnych plastikow i jest o niebo pewniej i szczelniej). Hydorek pracuje z wylotem w bok (czyli jest odwrocony), pozycja wymuszona tym ze woda musi plynac przez nagrzewnice do gory.Poczatkowo bylo odwrotnie co skutkowalo niemozliwoscia odpowietrzenia ukladu.Tak jak jest teraz odpowietrza sie w 15 sekund. Pompka zapatulona w kubraczek z 3 warstw pianki (wiem wiem bedzie sie grzala), dzieki czemu czy pracuje mozna sie przekonac tylko przykladajac do niej ucho. Pierwotnie w ukladzie mial pracowac L25 ,ale ten zlom terkocze bardziej niz moja wysluzona Mj1000 wiec waz mu w wirnik niech zgnije w szafie :). L20 radzi sobie doskonale. Temperatury Ciezko porownywac bo w miedzyczasie zmienilem troszke plyte .W poprzedniej temprature proca mierzyl czujnik od spodu procka, a w tej temp jest pobierana z diody proca.Patrzac na temp wody jest bardzo podobnie co biorac pod uwage ze sa dwa bloki dobrze swiadczy o PXie. W idle procek ma ok 36C ,woda wylatujaca z blokow 29C.Jak bede mial chwile zapuszcze prima na pare godzin, na razie lecze glod netowy :D Zreszta temp nie sa dla mnie najwazniejsze (nie krece jakos strasznie 12,5x166 styka mi absolutnie) , priorytetem jest cisza. Krytyka i uwagi, a takze pochwaly :) mile widziane. Pozdrawiam TiLt Edytowane 20 Lipca 2006 przez [TiLt] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 dla mnie za duze alpejskie kombinacje ... i za duzy balagan w wezach i przewodach jak to ladnie zamkniesz w budzie odemnie dostaniesz 5/10 imo w zasilaczu chyba nie ma czego pokazywac :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Masz z deczka troche balaganu, dopuki nie zajrzalem do galeryjki ma www to nie wiedzialem co to te zielone :P a to oplot i mi sie podoba, gdzie taki kupiles? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Może nie jest to najładniejsze WC, ale w końcu głównym priorerytetem była cisza. Skoro działa, nie cieknie i jest cicho to spoko :D cel osiągnięty. Założyć tylko bok od budy żeby nikt nie tego nie widział. Istne spagetti, no i kolorystycznie razi. Fajna ta nagrzewnica od merca :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Rzeczywiście masz troche bałaganu ale ogolnie spoko wglada. Wąż na wylocie z rezerwuaru jest zagięty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 skoro masz oba hydory to powiedz czym sie one roznia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 boshe ale plontanina ;] hehe ale grunt ze dziala :) pozdro ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) Logan,Feb 14 2005, 00:40]skoro masz oba hydory to powiedz czym sie one roznia? 1275859[/snapback] z tego co pisze producent wynika ze moca.L25 ma 1000l/h. wizualnie jak rozebralem to ma inny wirnik. Nie wiem moze ja trafilem taki egzemplarz ale raczej nie polecam L25. Goofi>> oplot Vanteca WGE kolo gusu pawilon chyba 9 ceny nie pamietam. Jezeli chodzi o spaghetti :) Mozna by uproscic uklad ale wymagaloby to zmiany chlodnicy lub jej innego ulozenia.Tak bylo za pierwszym razem z L25.W chlodnicy caly czas bylo powietrze i ni cholery sie nie odpowietrzala.Moglem tez zastosowac kolanka co wizualnie uprosciloby uklad, ale raz nie podobaja mi sie kolanka, dwa im mniej laczen tym mniej mozliwosci wycieku. Uklad w 100% spelnia swoje zalozenia.Jest nieslyszalny i chlodzi. Edytowane 14 Lutego 2005 przez [TiLt] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Gratuluję!! Jedno z lepszych jakie widziałem!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 fajnie ze dziala to ... ;] heh ale poza tym nic szczegolnego .. :) najwyrazniej czeka cie jeszcze kilka rev... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 w co te kable sa wlozone?? i ile to kosztuje? to zielone :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 w co te kable sa wlozone?? i ile to kosztuje? to zielone :P 1369675[/snapback] Poszukalem i TU fajne rzeczy znalazlem by molexy i kable przyzdobic ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 ...najwyrazniej czeka cie jeszcze kilka rev... uklad raczej nie bedzie juz zmieniany jezeli chodzi o sklad ale w zwiazku z tym ze powolutko przygotuwywuje nowa bude to pozmienia sie wyglad calego ukladu. Ale to piesn przyszlosci na razie. ...w co te kable sa wlozone?? i ile to kosztuje? to zielone ... siatkowy oplot Vanteca i molexy vanteca.Koszt... nie pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 moze z innej beczki ale gdzie mozna kupic tego powerx'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 gdzie kupic trego vanteca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 powerxa juz nie robia na razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 jaaaaa ale fajne spaghetti - takie pomidorowo -szpinakowe - mniam :D tylko te cybanty - one zawsze psują przyjemność.. BTW - a gdzie pompa grundfosa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 ...a gdzie pompa grundfosa??? ... te zdjecia sa z lutego (nie wiem kto topic odgrzebal),a wtedy jeszcze mialem hydorka i wlaczylem z nim za pomoca gabki (bezskutecznie oczywiscie). Teraz kroluje Grundfos oczywiscie :D Jak bede mial chwile wolnego to pstrykne fote i wrzuce, choc nie wiem czy jest sens bo niedlugo bedzie nowa...mega wypasiona buda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawn Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 troszke porzadku w budzie i mozna wszystko spokojnie wsadzic do srodka :) ale jesli dziala i tobie to nieprzeszkadza to jest oki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 hmmm,... to dowiem sie gdzie kupic te oslonki bo serachylem i znzlazlem tej firmy tylko narzedzie do rozbrajania bomb :P jesli dobrze podales nazwe ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) kilka postów wyzej masz napisane gdzie :angry: Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 wlasnie ze nie bo to cos innego ja sie pytam Tilta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) ...znzlazlem tej firmy tylko narzedzie do rozbrajania bomb ... wow :D Ja je kupilem w warszawie na WGE kolo gusu w pawilonie chyba 9 (firma Semicon). Jutro moge sprawdzic czy jeszcze sa i po ile.Byly tez inne kolory. Megamuciek mial racje jest troszke wyzej :) Poza tym ta buda niedlugo odejdzie w niepamiec.Jak skoncze restaurowac poldka to sie zabieram za megabiga ktorego niedawno nabylem. Powiem tylko ze buda ma 32cm szerokosci, 64 wysokosci,a paczka z nia wazyla 42kg i nie, nie bylo w niej cegiel :D Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez [TiLt] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 wlasnie ze nie bo to cos innego ja sie pytam Tilta :D (...) oplot Vanteca WGE kolo gusu pawilon chyba 9 ceny nie pamietam. (...) a czytac to potrafisz? kolega to napisal pare postow wyzej* *przepraszam ze sie unioslem ale nie lubie ludzi ktorzy mowia/pisza zanim pomysla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 powerxa juz nie robia na razie. 1369886[/snapback] a moze jakies zdjecia gdzies jeszce pozostaly ? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) ...a moze jakies zdjecia gdzies jeszce pozostaly ? ... Zajrzyj do mojej galerii z podpisu, tam masz pare fotek PXa. Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez [TiLt] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zajrzyj do mojej galerii z podpisu, tam masz pare fotek PXa. 1371267[/snapback] ok, dzieki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...