mickey Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 pewnego zimowego poranka siedze sobie, dlubie przy chlodzeniu od procka[zalosny celeron 2,4[fsb 100]] puszczam go na 3,2; odpala sie w biosie temp nawet nawet ale mowie zarzuce se aide32 to oblookam jeszcze... no i patrze temp niczego sobie 32*C ale napiecia jakies nie za bardzo... to se mysle zalozylem 2 wiatraki 12v[90mm wieja na procka oprucz boxowego szitu ustawione "w domek" na prube] no to bach, odlaczam je reset i aida i co?? to : >>wycinek z raportu<< Właściwości czujnika: Typ czujnika ITE IT8705F Dostęp do czujnika ISA 290h Temperatury: Procesor 29 °C (84 °F) Wentylatory: Procesor 3444 RPM Obudowa 2961 RPM Wartości napięć: Napięcie rdzenia procesora 1.47 V +2.5 V 1.49 V +3.3 V 3.28 V +5 V 5.03 V +12 V 11.78 V +5 V podczas wstrzymania pracy 5.03 V VBAT baterii CMOS 3.12 V da rade jakos naprawic zasilacz?? lubie dlubac i majsterkowac i niczego sie nie boje :] prosze o jakies porady jesli nie da sie nic z nim zrobic to albo pojdzie na allegro jak "prawie nowka:p" albo go rozbiore bo ma fajne radiatory [idealne na pamięci] i cooler [a cooleroof nigdy za malo] pozdro mickey B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 jaki zasilacz dokładnie :>? jaka reszta kompa :>? mierz napięcia miernikiem a nie programami .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 zasilka to Feel [??] 300W a reszta kompa to zlom :P [procek celeron 2,4gHz[syff socket 478 8kb L1, 128L2,24x100mHz], plyta biostar p4sdp[siS645DX] radeon 9200se,256 ram ddr266 napedy pomijam bo chyba nie potrzebne... nie smiejcie sie :P [ten komp przywedrowal z biura ojca] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 napięcia zmierz miernikiem .... a zasilaczy się nie modernizuje aż tak chociaż możesz parę części w nim wymienić .... ale lepiej kupić chiteca frontrona lub modecoma .......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Wiesz jakie mam napiecia wedlua AIDA32 :lol: : procesor - 1,62V +5V - 4,66V +12 - 13,88V - moge CB radio podlaczyc B) z miernika: +5 - 4,98V +12 - 12,24V a moral z tego taki, zebys wziął miernik i zmierzyl jak jest na prawde ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 heheh troche sie zdygalem ze mi zaraz sie cos pojdzie <piiii> :P ale w takim wypadku jutro skocze do sasiada elektryka po miernik i zobaczymy. mam pytanie jescze mierzyc napiecie w kabelku molex tak?? skad mam wiedziec ktora zyla ma jakie v ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Click! B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) dzieki za szybką odpowiedz btw czytalem ten artykul,zaciekawil mnie i patrze inne na tej stronce... bardzo spodobal mi sie art o grilach twojej produkcji sprubuje cos takiego zmontowac... naprawde super sprawa zamierzam dac na grilu napis mickey® po ukosie a w tle jakis graf[tak zeby byl spory przeplyw powietrza ale nie za cienko bo sie rozleciec moze ablache mam calkiem cienka-pólka od regalu magazynowgo mysle ze okolo 2-3mm] a ze czasu mam teraz duzo...[ferie] to naucze sie cierpliwosci,zoszczedze kase i upieksze kompa >>link do arta Civra >>art pozdro mickey Edytowane 14 Lutego 2005 przez mickey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 sprawdzilem miernikiem i napiecia sa ok[max odchyl 4% na +12V,reszta minimalne odchyly rzedu 0,5-1,5%] dzieki za rade i linka teraz zrobilem sobie wiatrak 90mm na 7V i jest super cicho i super chlodno :][mam 2x 90mm w "daszku" i boxowa 40 na celeronku przekreconym na 3,2GHZ i jest w miare stabilny o_O przeszedl 3 godziny prime i kilkanascie 3dsmakow2k1 temp w stresie ok 62*C a normal ok 32-4. dalem w biosie autoshutdown jak ma 65 zeby go sprawdzic i teraz puszczam sesje prime na kilka[nascie?] godzin zobaczymy czy przekroczy jak nie to tak zostawie albo dam jeden na 12 a drugi na 7v bo halasuja oba niemilosiernie jak strumienie powietrza sie zdezaja to powstaje cos w rodzaju gwizdu lub buczenia jak nie wiecie o co mi chodzi to moge narysowac :] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...