kenny Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Mam dylemata. Chce nabyć GF4 Ti4200, kasiura nie gra roli. Co możecie powiedzieć o kartach PIXELVIEW?? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Najlepiej użyć opcji Szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Nie kupuj PIXEL bo te karty mają słabą jakość obrazu. Polecam G4 Ti4200 Gainward wersja "Golden Sample". Sam mam ten model i jestem bardzo zadowolony. Posiada on TV-OUT, DVI, obsługuje 2 monitory i posiada radiatory na pamięciach 3.3Ns Etrontecha czy coś w tym stylu. Cena karty w Komputroniku 905zł. Aha, jest ona taktowana 270/570 w trybie Enhanced. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 To Asusa deluxe. Pamiatki sa standardowo krecone na 550 Mhz !!! Albo tego nowego Siluro z tym nowym chlodzeniem OTEC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Ja bym polecał Prolink PixelView GF4 Ti4200 64MB. Najlepiej kręcący sie GF4 !!! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Jak kasa nie gra roli, to kup GF4Ti4400 albo Radeona 9700Pro... Poza tym, temat już był tyle razy, że każdy kto go zakłada powinien się wstydzić. Ja jak zawsze polecam MSI, jak masz więcej gotówki to bierz wersje 128 megową. Abit OTES to raczej kiepskie i drogie rozwiązanie... nie polecałbym tego nikomu. Już lepiej brać porządnego Winfasta, skoro masz więcej gotówki, albo MSI VIVO jak ktoś potrzebuje. Prolink PixelView, to karty przede wszystkim dla tych, którzy kasy nie mają, bo są najtańsze. Jeżeli masz więcej pieniędzy to bierz jakąś droższą ale z lepszym wypsoażeniem (MSI!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Ja bym polecał Prolink PixelView GF4 Ti4200 64MB. Najlepiej kręcący sie GF4 !!! 8) Pogadaj o tym z Kane :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarecki Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 GF 4400 nie kupi bo wycofana z produkcji , a tak poza tym to MSI Ti4200 128mb Box (bo oem nie dostaniesz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Jasne, Radeona 8500 też już nigdzie nie dostaniesz, bo wycofali go jeszcze wcześniej. Tak się składa, że to co na zachodze wycofali z produkcji, u nas wciąż jest szczytem marzeń połowy użytkowników... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarecki Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Fakt, ale jeden koleś któremu siadła Ti4400 dostał za nią Ti4600 (!!!) , bo w hurtowniach nowych nie mieli , takie fakty ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Proponuje Pixelview albo Gainwarda, niekoniecznie Golden Sample, obie chyba dobrze sie kreca. A wlasnie jak kasa nie gra roli to zasuwaj do sklepu po Radeona9700 :>. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 temat był wałkowany setki razy !!! kór#A kup sobie gf2 mx200 grafa wymiata :wink: !!! :lol: :lol: :lol: buuhahaha... a tak poważnie to polecam gainwarda i opcje szukaj :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Jeśli $ nie grają roli to bez zakłądania tematu powinieneś wiedzieć że trzeba brać Radka 9700 PRO :). Ale jeśli jednak troche gra to Ti 4200 128 gainwarda Golden sample. Dobrze się kręcą i 128 mb robi swoje. Ew odrazu ti 4600 gainwarda :P. Więc jeśli jakąś nvidi karte to tylko gainwarda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Przytoczcie przykłady cenowe tychże GF4 ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Fakt, ale jeden koleś któremu siadła Ti4400 dostał za nią Ti4600 (!!!) , bo w hurtowniach nowych nie mieli , takie fakty ... No jak tak, to tymbardziej, brać póki w sklepach to mają, odczekać 3 miesiące i podkręcić z miejsca o 200 MHz, gratisowa wymiana gwarancyjna na GF4Ti4600!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 To Asusa deluxe. Pamiatki sa standardowo krecone na 550 Mhz !!! Albo tego nowego Siluro z tym nowym chlodzeniem OTEC. chyba chodzi o Abita Siluro GF4 Ti4200 OTES http://www.abit-poland.com/prod_gfx_show.php?id=1040 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 To Asusa deluxe. Pamiatki sa standardowo krecone na 550 Mhz !!! Albo tego nowego Siluro z tym nowym chlodzeniem OTEC. chyba chodzi o Abita Siluro GF4 Ti4200 OTES http://www.abit-poland.com/prod_gfx_show.php?id=1040 Oczywiscie OTES. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Bylo juz wiele podobnych tematow. Jesli chodzi o podkrecanie to odpadaja wszystkie karty z pamieciami Etrontecha, licza sie tylko pamieci Hynix w przypadku kart z 64 MB i Samsung w przypadku kart 128 MB (zreszta chyba tylko pamieci Samsunga sa na kartach 128 MB :)). Jest fajna karta ASUS V8420 Deluxe 128 mb na pamieciach 3.3 ns - krecili ja na jakies 680 mhz, tylko ze karta kosztuje ponad 1000 zl. Z kart o normalnych cenach napewno najlepiej kreci sie Leadtek :) Moj Leadtek - 320/640 mhz mam normalnie, artefakty na ekranie powyzej 670 mhz, wiech powyzej 690 mhz - a pamieci to tylko Hynixy 4 ns. :) Leadteki 4400 i 4600 tez sa calkiem ok, wersja 4400 raczej bez problemow dziala na 700 mhz pamieci, a 4600 na 750 mhz. Porownanie 11 kart gf4 ti4200: http://www.bench-house.com/article.php?oli...&form22=+Go%21+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Mam MSI GF4 Ti 4200 model VTD-64 (VIVO) i jest OK. Posiada ona pamiatki Hynix a cena na www.proline.com.pl (Wrocław) 705 PLN :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Bylo juz wiele podobnych tematow. Jesli chodzi o podkrecanie to odpadaja wszystkie karty z pamieciami Etrontecha, licza sie tylko pamieci Hynix w przypadku kart z 64 MB i Samsung w przypadku kart 128 MB (zreszta chyba tylko pamieci Samsunga sa na kartach 128 MB :)). Nieprawda karty SUMA GF4Ti4200 128 MB mają pamięci 3.3 ns HYNIXA, i w dodatku BGA i kręcą sie na 715 MHz, czyli więcej niż GFTi4400 ! Ktoś pisał, że Abit OTES ma pamięci BGA, a jakie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Proponuje ... Gainwarda, ...oj lepiej nie - szkoda kasy na karty z tak marna jakoscia obrazu - kumpel kupil GF4 Ti 4200 128MB i na Sony G400 19" przy rozdzielczosci 1280x1024x32bit i odswierzaniu 100Hz chlopak sie zalamal :x - obraz mydlo BTW czy ktos sie tez spotkal z czyms takim w Gainwardach GF4 Ti :?: bo ja slyszalem o GF3 Ti200 ze maja nie najlepszy obraz a tu wychodzi ze GF4 Ti tez trzeba sprawdzac - mowa o Gainwardach oczywiscie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 mozna jeszcze kupic albatrona ti4200 tez ma pamiatki BGA a ja to wale i czekam na radeona 9500 i nv30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Proponuje ... Gainwarda, ...oj lepiej nie - szkoda kasy na karty z tak marna jakoscia obrazu - kumpel kupil GF4 Ti 4200 128MB i na Sony G400 19" przy rozdzielczosci 1280x1024x32bit i odswierzaniu 100Hz chlopak sie zalamal :x - obraz mydlo BTW czy ktos sie tez spotkal z czyms takim w Gainwardach GF4 Ti :?: bo ja slyszalem o GF3 Ti200 ze maja nie najlepszy obraz a tu wychodzi ze GF4 Ti tez trzeba sprawdzac - mowa o Gainwardach oczywiscie :!: No wiesz, niektorzy wola olbrzymi potencjal jezeli chodzi o podkrecanie a nie jakosc obrazu, heh, ale ile ludzi tyle upodoban ;>. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Proponuje ... Gainwarda, ...oj lepiej nie - szkoda kasy na karty z tak marna jakoscia obrazu - kumpel kupil GF4 Ti 4200 128MB i na Sony G400 19" przy rozdzielczosci 1280x1024x32bit i odswierzaniu 100Hz chlopak sie zalamal :x - obraz mydlo :!: Sony G400... a może ten monitor dodali gratis do Matroxa G400 ? Człowieku, nie można odrazu zarzuć iż Gainward jest do bani. Faktycznie z tych tanich wypada dość przeciętnie, ale i tak jest OK. A co do ProLinka, to ktoś tam powiedział, ze jest słaba jakośc obrazu. Ehhh... ludzie... ja wiem, że jak coś tanie to słabe. Oczywiście wolałbym MSI, ale tylko ze względu na dodane bajerki. I jeszcze jedno zdanie do autora postu !!! W Tworkach raczej nie nabędziesz GeForce'a, bo z tego co wiem, ludzie tam przebywający nie myślą o kartach graficznych, tylko usiłują rwać szmaty na jak najmniejsze kawałeczki. Lepiej uważaj zeby tam nie trafić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Nie kupuj PIXEL bo te karty mają słabą jakość obrazu. Polecam G4 Ti4200 Gainward wersja "Golden Sample". Sam mam ten model i jestem bardzo zadowolony. Posiada on TV-OUT, DVI, obsługuje 2 monitory i posiada radiatory na pamięciach 3.3Ns Etrontecha czy coś w tym stylu. Cena karty w Komputroniku 905zł. Aha, jest ona taktowana 270/570 w trybie Enhanced. lepiej bys powiedzial "kup gainłorda bo ja go mam" ;) ;) :lol: BTW mam porównanie kilku modeli GF4 i osobiście na żadnym nie widziałem różnicy obrazu 2D i 3D (z reszta potwierdzila juz to nie jedna osoba). Może widoczna jest róznica na TvOucie ale w grafie jej nie zauwazysz to po pierwsze a po drugie to jesli mialbym wybierac miedzy Prolinkiem a Gainłordem GS to bez zastanowienia brałbym prolinka bo w ten sposób oszczedzam jakies 250 zl za co moge kupic np.: 256-512 MB ramu :lol: i moge sie zalozyc ze 100 x lepiej na tym wyjde nieprawdaż?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Nie kupuj PIXEL bo te karty mają słabą jakość obrazu. Polecam G4 Ti4200 Gainward wersja "Golden Sample". Sam mam ten model i jestem bardzo zadowolony. Posiada on TV-OUT, DVI, obsługuje 2 monitory i posiada radiatory na pamięciach 3.3Ns Etrontecha czy coś w tym stylu. Cena karty w Komputroniku 905zł. Aha, jest ona taktowana 270/570 w trybie Enhanced. lepiej bys powiedzial "kup gainłorda bo ja go mam" ;) ;) :lol: BTW mam porównanie kilku modeli GF4 i osobiście na żadnym nie widziałem różnicy obrazu 2D i 3D (z reszta potwierdzila juz to nie jedna osoba). Może widoczna jest róznica na TvOucie ale w grafie jej nie zauwazysz to po pierwsze a po drugie to jesli mialbym wybierac miedzy Prolinkiem a Gainłordem GS to bez zastanowienia brałbym prolinka bo w ten sposób oszczedzam jakies 250 zl za co moge kupic np.: 256-512 MB ramu :lol: i moge sie zalozyc ze 100 x lepiej na tym wyjde nieprawdaż?! Wkońcu ktoś mądry ! 8) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek^^ Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Ja mam Gainwarda, chodzę na 1024x768 na 85Hz, i obraz jest normalny. Karta ma zajebiste osiągi, i w moim mniemaniu wypada najlepiej między MSI i Prolinkiem. Po kiego mi bajerki skoro mogę mieć wydajnieszą kartę?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Ja mam Gainwarda, chodzę na 1024x768 na 85Hz, i obraz jest normalny. Karta ma zajebiste osiągi, i w moim mniemaniu wypada najlepiej między MSI i Prolinkiem. Po kiego mi bajerki skoro mogę mieć wydajnieszą kartę?? o czym ty w ogole mowisz?! :? Wydajniejsza?! O ile (jak w ogole) o 10pkt w 3dmarku?! Tak sie sklada ze mialem obie karty i Gainłorda i Prolinka (ktorego posiadam teraz) i wypadaja na rowni z reszta pisalem juz o tym kiedys zreszta powyzsze linki do testow to potwierdzaja. Ale to juz pal licho z tym czy wydajniejsza czy nie ale teraz spojrz z drugiej strony jest wielu ludzi ktorzy potrzebuja TvOut czy DVI niestety Gainward tego nie oferuje w tej wersji a kosztuje ona okolo 750 zl. podczas gdy np.: MSI ma juz to wszystko i ma rownie dobre osiagi a kosztuje okolo 700zl nie mowie o Prolinku ktory kosztuje 620 zl co prawda nie ma DVI ale ma za to TvOut ktorego jak juz wczesniej Gainward nie posiada. Mozna wymienic wiele przyczyn dla ktorych kupowanie kart Gainwarde'a jest bezsensowne no ale w koncu kazdy ma swoje zdanie pozrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Leadtek Winfast 250 LE Kręci sie na 320/640 - i ten radiator na pamięciach. Zakładasz coolera od Pentium 133 i jazda !!! Cena w Elblągu 690 PLN Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ja mam msi gf4 Ti 4200 128ddr video-in tv-out dual vga i jestem baaaaaardzo zadowolony 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...