Skocz do zawartości
Biolog

Malowanie Pudła. Co Robię Nie Tak?

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, że nowy topic, ale jestem w desperacji...

Znęcam się od jakiegoś czasu nad Codeshitową skrzynką. Cel: mirror black.

Zanabyłem spray motipa czarny połysk, czerwony, antykorozyjny podkład, duuuużą ilość papierów ściernych ziarnistości wszelakiej i zacząłem się znęcać.

1. szlifierka oscylacyjna, papier 120 i do blachy sruuuu!

2.potem papier 320, 600 na mokro, potem 1200 szybkowytarłem do sucha naniosłem 2 warstwy czerwonego podkładu i polerka 1200.

3. cienkimi warstwami nanosiłem motipa, polerowałem 1200, 2000, ostatnią dałem grubszą.

I nic, zero mirror finish :mur: :mur:

Co robię nie tak?

Please help!!!

Edytowane przez Biolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że nowy topic, ale jestem w desperacji...

Znęcam się od jakiegoś czasu nad Codeshitową skrzynką. Cel: mirror black.

Zanabyłem spray motipa czarny połysk, czerwony, antykorozyjny podkład, duuuużą ilość papierów ściernych ziarnistości wszelakiej i zacząłem się znęcać.

1. szlifierka oscylacyjna, papier 120 i do blachy sruuuu!

2.potem papier 320, 600 na mokro, potem 1200 szybkowytarłem do sucha naniosłem 2 warstwy czerwonego podkładu i polerka 1200.

3. cienkimi warstwami nanosiłem motipa, polerowałem 1200, 2000, ostatnią dałem grubszą.

I nic, zero mirror finish  :mur:  :mur:

Co robię nie tak?

Please help!!!

1275955[/snapback]

moze malujesz w chlodzie ?

i ci sie wazy lekko ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tak...zamiast się DuPić z polerowaniem...bezbarwny!!! Nawet Motip na swojej stronie pisze o tym wyraźnie. :)

Może za wiele nie pomogłem...ale u mnie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedzi. Sposobem Thorna zużyłem małą puszkę motipa połysk na górną blachęobudowy tylko i do niczego nie doszedłem. Ostatnio znajomy, co robi gitarki i inne takie sprzedał mi patent właśnie z lakierem bezbarwnym. Jak mi wpadnie jakaś kasa i znajdę trochę czasu, to zobaczę jak to działa. Przydałby się zresztą pistolet do tej zabawy, bo spray'em się to ciężko robi... Ech kasa, kasa, kasa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze malujesz w chlodzie ?

i ci sie wazy lekko ?

1275985[/snapback]

Co masz na myśli ?? Jak się maluje w chłodnym pomieszczeniu to może się ważyć ??

PS: Czy takie "oczka" odsłaniające spodnia farbę to właśnie ważenie od chłodu czy może farby się nie lubią ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi