Biolog Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) Przepraszam, że nowy topic, ale jestem w desperacji... Znęcam się od jakiegoś czasu nad Codeshitową skrzynką. Cel: mirror black. Zanabyłem spray motipa czarny połysk, czerwony, antykorozyjny podkład, duuuużą ilość papierów ściernych ziarnistości wszelakiej i zacząłem się znęcać. 1. szlifierka oscylacyjna, papier 120 i do blachy sruuuu! 2.potem papier 320, 600 na mokro, potem 1200 szybkowytarłem do sucha naniosłem 2 warstwy czerwonego podkładu i polerka 1200. 3. cienkimi warstwami nanosiłem motipa, polerowałem 1200, 2000, ostatnią dałem grubszą. I nic, zero mirror finish :mur: :mur: Co robię nie tak? Please help!!! Edytowane 14 Lutego 2005 przez Biolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Przepraszam, że nowy topic, ale jestem w desperacji... Znęcam się od jakiegoś czasu nad Codeshitową skrzynką. Cel: mirror black. Zanabyłem spray motipa czarny połysk, czerwony, antykorozyjny podkład, duuuużą ilość papierów ściernych ziarnistości wszelakiej i zacząłem się znęcać. 1. szlifierka oscylacyjna, papier 120 i do blachy sruuuu! 2.potem papier 320, 600 na mokro, potem 1200 szybkowytarłem do sucha naniosłem 2 warstwy czerwonego podkładu i polerka 1200. 3. cienkimi warstwami nanosiłem motipa, polerowałem 1200, 2000, ostatnią dałem grubszą. I nic, zero mirror finish :mur: :mur: Co robię nie tak? Please help!!! 1275955[/snapback] moze malujesz w chlodzie ? i ci sie wazy lekko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 moze polerka ? ze zwyklej farby tez zrobisz lustro , thorn dawal przepis ;) musisz dac pare(nascie)cienkich warstw i koncowa gruba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Powiem Ci tak...zamiast się DuPić z polerowaniem...bezbarwny!!! Nawet Motip na swojej stronie pisze o tym wyraźnie. :) Może za wiele nie pomogłem...ale u mnie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 dzięki za odpowiedzi. Sposobem Thorna zużyłem małą puszkę motipa połysk na górną blachęobudowy tylko i do niczego nie doszedłem. Ostatnio znajomy, co robi gitarki i inne takie sprzedał mi patent właśnie z lakierem bezbarwnym. Jak mi wpadnie jakaś kasa i znajdę trochę czasu, to zobaczę jak to działa. Przydałby się zresztą pistolet do tej zabawy, bo spray'em się to ciężko robi... Ech kasa, kasa, kasa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 moze nie odtlusciles blachy czy cos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 moze malujesz w chlodzie ? i ci sie wazy lekko ? 1275985[/snapback] Co masz na myśli ?? Jak się maluje w chłodnym pomieszczeniu to może się ważyć ?? PS: Czy takie "oczka" odsłaniające spodnia farbę to właśnie ważenie od chłodu czy może farby się nie lubią ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...