mickoz2 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 witam wszystkich Mam problem mialem na dysku zainstaolwane sytemwy win98 i mandrake 10.1.Sprzedaje komputer i przyszly wlasciel prosil mnie o wykasowanie linuxa. Sformatowalem partycje linuxowa, ale po starcie komputera nadal pojawia sie okno wyboru sytemu jak je usunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 fdisk /mbr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickoz2 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 mozesz troszeczke jasniej????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Uruchom komputer z dyskietki startowej Windowsa 98 (badz plyty, z ktorem rowniez mozna odpalic system). Po czym wpisz fdisk /mbr. To powinno przywrocic ci sektor startowy Windowsa 98 i wywalic lilo/gruba z MBR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickoz2 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Zadzialalo dziekuje Ci bardzo POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) Witam, a jak usunąć lilo z dysku na którym był mdk 10.2 i win xp a ma zostac tylko win xp ?? linux już został usunięty. Edytowane 7 Czerwca 2005 przez krzypaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Żartujesz, prawda? Powiedz, że żartujesz bo się załamię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 no to się załam, mi to nie przeszkadza, są inni co mają mocniejszą psyche :-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 no to się załam, mi to nie przeszkadza, są inni co mają mocniejszą psyche :-)) 1486281[/snapback] Jezu, ty ślepy jestes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) Witam, a jak usunąć lilo z dysku na którym był mdk 10.2 i win xp a ma zostac tylko win xp ?? linux już został usunięty. 1486196[/snapback] Uruchamiasz konsolę odzyskiwania(uruchamiasz kompa z płyty WinXP i wybierasz konsole odzyskiwania) i piszesz: fixmbr Żartujesz, prawda? Powiedz, że żartujesz bo się załamię... 1486268[/snapback] Będziemy Cię odwiedzać w szpitalu :głaszcze: ;) Tylko nie obgryzaj gąbki z pokoju bez klamek bo to niezdrowe jest ;) @Atak#komarA: Dobrze że zapytał, bo nie wiem czy fdisk /mbr zadziała na xp. Ja używałem zawsze fixmbr ;) Edytowane 7 Czerwca 2005 przez Sid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...