koperek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 siema. mam problem kupiłem sobie kołki mocujące do wentylatorów które mają tłumić drgania są one identyczne jak na strnie http://www.4max.com.pl/default.asp?g=43&gg=18&produkt=152 . szczęśliwy przyniosłem owe kołki i chciałem przystąpić do montażu. co się okazujeone nie chcę wogle wejść w miejsce gdzie powinno sie śrubką wentylator przykręcać. czy ktoś może spotkał sie z takim problemem i wie jak sprawnie i szybko zamątować te kołki? bo ja się męczyłem 30 min i żednego nie udało mi sie zamątować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 U mnie dało rade. Co prawda nie korzystalem ze standartowych dziurek bo robilem wieksze otwory na wentyle, wiec i dziurki moglem sobie dopasowac. Mimo to nie obylo sie bez kombinerek i mocnego przeciagania przez dziurki. Myśle że przez standartowe też sie da to przeciągnąć. Ja robilem tak że najpier przeciagalem przez wiatrak (stroną bez storzka) a potem storzki przez dziurki w budzie. Nie wiem czy Twoje to wytrzymają ale te z 4max'a są dość wytrzymałe (na 8 zmarnowałem 2, ale i tak tłumią drgania bo reszta dobrze trzyma). Też sie napociłem. :mad: Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 jutro postaram sie je zamątować chodź nie wiem czy mi sie uda bo nie chcą przejsć. ale zobacze najwyżej się zmarnują kupiłem 4 sztuki do jednego wiatraka <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 A jak wkladasz ?? zeberkami do wiatraka i stozkiem do budy ?? ja tak dawalem i udalo sie:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 dzisiaj rano postanowiłem to zamontować dla mających problemy z montażem powiem jak to w najprostszy sposób zrobić: 1. wyciągasz wiatrak z obudowy (jeśli w niej jest) 2. pilnikiem lub wkrętakiem leciutko poszerzasz dziurki 3. nacinasz pierwsze żeberko tak aby końcówka swobodnie przechodziła na drugi koniec dziurki 4. bierzesz i powoli przeciągasz płaskoszczypami ale z umiarem żeby nie urwać 5. później jak się uda przeciągnąć żeberka przykładasz wentylator do miejsca w budzie i przeciągasz płaskoszczypami ostrożnie stożek na drugą strone tak aby się trzymał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cimek00 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 ...a mozesz powiedziec gdzie w szczecinie mozna dostac kołki do mocowaina wentyla?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Mi też nie chciały wejść te kołki do wentyla, więc rozwierciłem w nim otwory na większe i przykleiłem kołki super glutem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Już szybciej było by podgrzać kołki suszarką i wtedy wsadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cimek00 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 ...to nikt nie wie gdzie w Szczecinie mozna kupic kołki??? nie bede tego zamawial koszt przesyłki to rownowartosc kołków naprawde nie wiecie.........???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 ...a mozesz powiedziec gdzie w szczecinie mozna dostac kołki do mocowaina wentyla?? 1638068[/snapback] sprawdz w backup, tam na krzywoustego, kolo przystanku 7 i 9, niedaleko bevery hills, tam maja takie rzeczy do lekkiego moddingu itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cimek00 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 dzieki wielkie Panie...;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cimek00 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 ..moze kots ma jeszcze jakies pomysły.Zakup kołków do mocowania chyba niemozliwy w Szczecinie.Moze ktos wie.........pomożecie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Istnieje coś takiego jak "Edycja posta" W Szczecinie nie dostaniesz nic do moddingu PC poza Shift'em [ul. Krzywoustego 27] i reszcie sklepów na Krzywoustego. Możesz też zamocować je za pomocą gąbki ewentualnie gumki recepturki :D więcej pomyslów nie mam. Edytowane 22 Września 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 A zamiast tych kołeczków to można pod wentyl dać cienką warstwe jakiegoś miękkiego materiału ?Oczywiście tylko na obudowe tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...