Skocz do zawartości
Czepek

"mrugający Monitor" Lg F700b

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od ostatniego przeinstalowania system mam "problem" z monitorem. Dlaczego "problem" ??? W sumie nic sie złego nie dzieje prócz. podczas robienia jakich kolwiek prac w windowsie tak co 10-15 min. Monitor tak jakby sie wyłączy i odrazu szybko włączył. TO sie dzieje przy każych czynnościach. np. gdy klikne na folder to monitor sie wyłączy włączy. I juz widze włączony folder.

Jakies sugestie co do tego problemu ?? virus ?? Zeskanowałem go juz Nortonem,MKS-Virem. nic

Probowałem przeinstalowac sterowniki graficzne. Nic.

Przed przeinstalowaniem systemu tego nie bylo. Wgrywalem sterowniki do moniotra orginalne a do grafiki raz omega a raz orginalne nvidii.

Z góry dziękuje za pomoc

Edytowane przez Czepek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

flatrony mają nagorsze zabezpieczenia i filtry napięcia :(

ma wielu kumpli i też w szole widziałem takie cuda

zawsze jak ktoś obok włączał kompa to "mój" monitor jakby sie wyłączał i znów włączał - tak jak opisałeś...

głupieje [przy wszystkich zakłóceniach

albo sie wyłącza albo latają po nim paski...

spróbuj zapodać listwę z filtrem napięcia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten flat sprawował sie wysmienice bez zadnych problemow az do ostatniego reinstala. niestety mam taką listwe od kiedy mam tego kompa. gwara juz mineła. ale mysle ze to nie jest uszkodzenie mechaniczne.

Jakies inne sugestie?? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" wszystkie okna sie buduja po kolei".To wygląda na system lub stery.Kiedys tak miałem w czasie ładowania systemu przy zmianie trybu - uruchomieniu sterów graf.się wyłączał na chwilę.Pomogła zmiana sterów grafy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma, jeszcze takie cos ze jak wlączam najpierw komuter a pozniej monitor to obraz jest maly jakby mial 15cali i musze uruchomic ponownie wtedy jest normalnie. Jak Wlączam najpierw monitor to jest ok oprucztego ze kursor myszki mi znika i sie wylacza monitor na chwile. Moze kotso mi wyjasni co jest nie tak. Z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi