Skocz do zawartości
thewaves

Chłodzenie Karty Geforce2 400 Mx

Rekomendowane odpowiedzi

siema,

mam karte GeForce2 400MX, ktora po podkreceniu (a przed takze) strasznie sie nagrzewa. Radiator aż parzy. Niestety jako ze jest to stara karta, nie ma wiatraczka :/ Probowalem robic chlodzenie odkurzaczem (tzn wylot odkurzacza przykladalem blisko radiatora i w czasie gry wlaczalem odkurzacz), jednak wychodzi to strasznie glosno i bezsensownie. Wiecie moze jak przykrecic wiatraczek od CPU (bo mam taki zbędny socket 370) do karty graficznej, ktora nie zostala do tego przewidziana? jakas specjalna konstrukcja?

z góry dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak powiedział kolega to wkręć na chama wkrety razem z wentylem w radiator, a zamiast super-gluta mozesz sieknąć zwykłego białego silikonu - nie zaszkodzi (Moja rivka TNT2 chodziła podkręcona 160/160 z radiatorem+wentyl, a że pasty było mało i mi sie do sklepu bujnąc nie chiało to silikonu troche i gites, a co najważniejsze da sie później oderwać i trzyma dobrze)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten odkurzacz to byla bardzo skomplikowana konstrukcja, szkoda ze nie mam aparatu cyfrowego, wyslalbym zdjecie :]

rozkrecona obudowa, komp polozony bokiem. Rura odkurzacza przyklejona tasma klejaca do obudowy, co by sie nie przewrocila w bebechy kompa. Nalozona dodatkowa mala końcówka, i na max przyblizone do radiatora. Po 1h pracy nonstop byla ledwo ciepła, a normalnie po 5 min aż parzyła. :lol:

tylko troche glosne to bylo...

BTW: jak mam wkręcić wkręty na chama :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema,

mam karte GeForce2 400MX, ktora po podkreceniu (a przed takze) strasznie sie nagrzewa. Radiator aż parzy. Niestety jako ze jest to stara karta, nie ma wiatraczka :/ Probowalem robic chlodzenie odkurzaczem (tzn wylot odkurzacza przykladalem blisko radiatora i w czasie gry wlaczalem odkurzacz), jednak wychodzi to strasznie glosno i bezsensownie. Wiecie moze jak przykrecic wiatraczek od CPU (bo mam taki zbędny socket 370) do karty graficznej, ktora nie zostala do tego przewidziana? jakas specjalna konstrukcja?

z góry dzieki za odpowiedzi.

1276961[/snapback]

Weź zwykły radiator do tego taką taśmę

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42164978

i musi zagrać

jak się uprzesz to możesz taki wentyl wrzucić

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41214733

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed chwilą miałem pewnie podobny problem :)

otóż na g4 mx 440 :P bez podkręcania podczasz gry w cs:s komp nagle się wyłączył, wciskam pałer i nic... sprawdzam w budzie czy wszystko ok ale tylko grafa jest trochę gorąca na radiatorze (bez wentyla), po kilku minutach komp się odpalił. czy jest to spowodowane wysoką temp ??? dlaczego odpalił się po kilu minutach ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi