thewaves Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 siema, mam karte GeForce2 400MX, ktora po podkreceniu (a przed takze) strasznie sie nagrzewa. Radiator aż parzy. Niestety jako ze jest to stara karta, nie ma wiatraczka :/ Probowalem robic chlodzenie odkurzaczem (tzn wylot odkurzacza przykladalem blisko radiatora i w czasie gry wlaczalem odkurzacz), jednak wychodzi to strasznie glosno i bezsensownie. Wiecie moze jak przykrecic wiatraczek od CPU (bo mam taki zbędny socket 370) do karty graficznej, ktora nie zostala do tego przewidziana? jakas specjalna konstrukcja? z góry dzieki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 możesz przykleić na superglu albo przykręcić wkrętami wentylator do radiatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 tak jak powiedział kolega to wkręć na chama wkrety razem z wentylem w radiator, a zamiast super-gluta mozesz sieknąć zwykłego białego silikonu - nie zaszkodzi (Moja rivka TNT2 chodziła podkręcona 160/160 z radiatorem+wentyl, a że pasty było mało i mi sie do sklepu bujnąc nie chiało to silikonu troche i gites, a co najważniejsze da sie później oderwać i trzyma dobrze) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 z tym odkurzaczem to niezłe jaja ;] zamontuj sam wentylator, użyj jaiegoś wkręta, musi działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewaves Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 ten odkurzacz to byla bardzo skomplikowana konstrukcja, szkoda ze nie mam aparatu cyfrowego, wyslalbym zdjecie :] rozkrecona obudowa, komp polozony bokiem. Rura odkurzacza przyklejona tasma klejaca do obudowy, co by sie nie przewrocila w bebechy kompa. Nalozona dodatkowa mala końcówka, i na max przyblizone do radiatora. Po 1h pracy nonstop byla ledwo ciepła, a normalnie po 5 min aż parzyła. :lol: tylko troche glosne to bylo... BTW: jak mam wkręcić wkręty na chama :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 powies sobie wentyl na nitkach na obudowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 ja mam na grafie powieszony wentyl na tych plastikowych podpórkach od mobo. całkiem dobrze sie to sprawdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 siema, mam karte GeForce2 400MX, ktora po podkreceniu (a przed takze) strasznie sie nagrzewa. Radiator aż parzy. Niestety jako ze jest to stara karta, nie ma wiatraczka :/ Probowalem robic chlodzenie odkurzaczem (tzn wylot odkurzacza przykladalem blisko radiatora i w czasie gry wlaczalem odkurzacz), jednak wychodzi to strasznie glosno i bezsensownie. Wiecie moze jak przykrecic wiatraczek od CPU (bo mam taki zbędny socket 370) do karty graficznej, ktora nie zostala do tego przewidziana? jakas specjalna konstrukcja? z góry dzieki za odpowiedzi. 1276961[/snapback] Weź zwykły radiator do tego taką taśmę http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42164978 i musi zagrać jak się uprzesz to możesz taki wentyl wrzucić http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41214733 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Rozumiem że stary radiator był również przyklejony? I nie masz chociaz dwóch otworów koło rdzenia? Jak np. tu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 otwory otworami ;) w te stare radiatory zazwyczaj można się było genialnie wkręcić :D nie na-chama - tylko z-wyczuciem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 przed chwilą miałem pewnie podobny problem :) otóż na g4 mx 440 :P bez podkręcania podczasz gry w cs:s komp nagle się wyłączył, wciskam pałer i nic... sprawdzam w budzie czy wszystko ok ale tylko grafa jest trochę gorąca na radiatorze (bez wentyla), po kilku minutach komp się odpalił. czy jest to spowodowane wysoką temp ??? dlaczego odpalił się po kilu minutach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Po kilku minutach bo karta ostygła.Przywieś też jakiś wentyl i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...