Skocz do zawartości
loq

Fx 5200 I Niezgodność W Grafice?

Rekomendowane odpowiedzi

Zabardzo mnie to nie interesuje bo itak puźniej zmienie karte, ale dziwne zjawisko. Na allegro pewien sprzedający swój Fx 5200 128ddr/128bit (Standardowy Fx 5200) napisał, że nie markowe Fx'y mają zaniżone taktowania, ale ich nie podał.

Z tego co wiem Fx ma 275/350 w Sterach mojego fx'a jest 250/300 a w Aida32 pokazuje mi 250/350 :| o co biega ? oOo

Edytowane przez loq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiu kolorowy,a więc tak, FX 5200 według specyfikacji NVidii ma coś koło 250/400~500MHz,FX 5500 ma 275~300/500MHz,a te wynalazki chińskie mają zawyczaj 250/300~350MHz .Więc gościo mówiąc o zaniżonych taktowaniach pewnie miał na myśli 300~350MHz dla pamięci zamiast standardowego 400MHz,bo rdzenie w FX 5200 mają zawsze 250MHz,chyba,że mowa o wersji Ultra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty jestes LOL

Wczesniej podales

Link Do mojego wyniq w 3dmark01: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8425246

Karte kupiłem dopiero tydzien temu ale myśle, że wyniki z testów 3dmar03 i 05 po v modzie podam i Screeny oczywiście!!

a teraz w podpisie masz ten sam link na ORBe

hahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i to zdjecie :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram tylko w Cs,w3 a nie jak ty w co popadnie i wystarczy mi narazie ten sprzęt, nawet niedługo zmieniam fx'a na 5700 - 5950, podkrece proca na 2Ghz i 3 sobie ramy dokupie.

Edytowane przez loq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram tylko w Cs,w3 a nie jak ty w co popadnie i wystarczy mi narazie ten sprzęt, nawet niedługo zmieniam fx'a na 5700 - 5950, podkrece proca na 2Ghz i 3 sobie ramy dokupie.

1278535[/snapback]

do tych 3 ram dokup jeszcze 6 kół i będziesz miał 3 rowery :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze szopen z 89 powroci ze swoimi rownymi 100fps w CS :lol:

1277051[/snapback]

nie jestem log tylko "loq" panowie i nie mam innych kont oprócz tego a co do tego 3dmarka to mam zupełnie inny niz tamten ziom jego 7045 moj 7171 CU. Za obrażanie powinno cos być. Wasz brak mózu juz jest dla was wystarcaczajaca kara :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem log tylko "loq" panowie i nie mam innych kont oprócz tego a co do tego 3dmarka to mam zupełnie inny niz tamten ziom jego 7045 moj 7171 CU. Za obrażanie powinno cos być. Wasz brak mózu juz jest dla was wystarcaczajaca kara :]

1282367[/snapback]

tak nie mamy musguff , ale za to mozemy brechtać sie z takich ludzi jak ty:]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No centralnie calkiem inny bo zwiekszyles mhz procka i te marne 26 markow wiecej ale za to w game4 nature masz AZ 27fps :D B)

P.S. jak my nie mamy mozgow to co ty na tym forum jeszcze robisz :blink:

male UPDATE:

e loq jak wynik w marku Ci podskoczyl to co z ta setka fps'ow w CSie. Ile ich tam zanotowales ?? :rolleyes:

Edytowane przez Hora_Faza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak nie mamy musguff , ale za to mozemy brechtać sie z takich ludzi jak ty:]]]]

1282547[/snapback]

Zanim zaczniesz pisać jakis topic, albo odpowiedz to powinieneś skontaktować się z "niebylejaką" polonistką. I mam 27 Fps ponieważ monitor do [gluteus maximus] 60hz..... Edytowane przez loq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale tak naprawde to odswiezanie monitora ma cos do liczby klatek , chodzi tu o v-sync , jesli odswiezanie jest 100hz "latwiej" klatkom renderowanym przez karte "trafic" w odswiezanie monitora , natomiast przy 60hz juz jest duzo gorzej ... czyli przy v-sync "on" im wyzsze odswiezanie tym wiecej klatek ...

myle sie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale tak naprawde to odswiezanie monitora ma cos do liczby klatek , chodzi tu o v-sync , jesli odswiezanie jest 100hz "latwiej" klatkom renderowanym przez karte "trafic" w odswiezanie monitora , natomiast przy 60hz juz jest duzo gorzej ... czyli przy v-sync "on" im wyzsze odswiezanie tym wiecej klatek ...

myle sie ??

1285278[/snapback]

a wiesz co to V-synce:)) to taki bajerek ktory uniemozliwia generowanie kacie wiecej fps jak poziom odswierzania monitora :) nic nowego nie okrysles jesli masz 100hz monitor i v -synce on to w q3 nie bedziesz mial wiecej jak 100fps jesli off to tyle ile fabryka dala....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol i jeszcze raz lol! stary na tym konfigu fx 5200 i 256 ram 100 fps <rotfl> ahahhaah

1283379[/snapback]

Słuchaj człowieku moj qmpel ma na 128mb ram 100 fps, ale tak dla przypomnienia to ja wyjerzdzam na lany, mam 4 miejsce w polskim cb 5on5 i skilla duzo wyzszego niz ty, wiec nawet gdybym mial ze 30 fps to bym CI...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak i jeszcze dopisz ze ma je na najnowszym cs-sie  :lol:  i normalnei zmeosz zaklaac kabaret  :)

1288447[/snapback]

współczuje rodzinie, i każdemu kto CIe widział, słyszał i rozmawiał z tobą (...) Edytowane przez loq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiesz co to V-synce:)) to taki bajerek ktory uniemozliwia generowanie kacie wiecej fps jak poziom odswierzania monitora :) nic nowego nie okrysles jesli masz 100hz monitor i v -synce on to w q3 nie bedziesz mial wiecej  jak 100fps  jesli off to tyle ile fabryka dala....

1286346[/snapback]

doskonale wiem co to jest v-sync ... odswiezanie 100hz , max fps = 100 .... ale jesli ktos ma kompa ktory wyciaga w jakies gierce 20fps z wlaczonym v-sync przy 60hz , to przy 100hz , v-sync "on" , rowniez fps wzrosnie ... przynajmniej tak mi sie wydaje ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee nie zebtym cos mowil ale ja tez mam 100 FPS w cs.16

i znam ludzi ktorzy maja po p3 i jakies marne gf2 i tez maja 100 fps

po prostu trzeba wiedziec ca wlaczyc a co wylaczyc zeby miec pozadane przez kazdego CS'owca 100 fps...zreszta 100 fps to max....jak dam na max fps->200 to i tak mam okolo 100...v-sync wylaczone

nie rozumiem z czego wy brechtacie :|

loq najpier im wytlumacz co to jest CB bo oni tego nie kapuja :P <lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi