Skocz do zawartości
adamlop

Monitor Sie Wylacza Pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest dosc dziwny, mam w swojej budzie matroxa g400 i niema najmniejszych problemow.

Ostatnio skladalem kolesiowi kompa i na gf6600gt monitor co chwile mi sie wylaczal,

wygladalo to jakby przechodzil sam w stan uspienia, ale po diodzie widzialem ze nie.

Ekran co chwile sie wylaczal, pomaga tylko wylaczenie i wlaczenie monitora, a za chwile znowu to samo.

Dobra mysle sobie pewno cos z tym geforcem 6600 bo to nowa technologia i jakis bug pewno.

Podlaczam do swojego kompa. Wszystko elegancko zadnych baboli.

Po dwoch dniach wpada brat z kompem. W budzie radek 9000pro i znowu cyrk :blink: znowu sie wylacza (inny komp inna karta)

Najgorsze jest to ze u mnie jest wszystko ok, a chce wymienic karte graf niedlugo :mur:

Czy ktos mial do czynienia z takim ciezkim przypadkiem ????

Co moze byc grane ????

:mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest dosc dziwny, mam w swojej budzie matroxa g400 i niema najmniejszych problemow.

Ostatnio skladalem kolesiowi kompa i na gf6600gt monitor co chwile mi sie wylaczal,

wygladalo to jakby przechodzil sam w stan uspienia, ale po diodzie widzialem ze nie.

Ekran co chwile sie wylaczal, pomaga tylko wylaczenie i wlaczenie monitora, a za chwile znowu to samo.

Dobra mysle sobie pewno cos z tym geforcem 6600 bo to nowa technologia i jakis bug pewno.

Podlaczam do swojego kompa. Wszystko elegancko zadnych baboli.

Po dwoch dniach wpada brat z kompem. W budzie radek 9000pro i znowu cyrk  :blink: znowu sie wylacza (inny komp inna karta)

Najgorsze jest to ze u mnie jest wszystko ok, a chce wymienic karte graf niedlugo  :mur:

Czy ktos mial do czynienia z takim ciezkim przypadkiem ????

Co moze byc grane ????

:mur:

1277085[/snapback]

Heh ja mam podobny problem od ponad roku.Tzn monitor mi sie wylancza na 5 minut tzn dioda miga na zielono ale aplikacje dzialaja po 3 minutach wlancza sie poznownie i dziala przez kolejne powiedzmy 30min.Bylem w serwisie i niby naprawili ale to samo dalej sie dzieje.Teraz 2 dni chodzi non stop nie wiem czy to moze jakiś wirus opental stery do radeona 9550 bo juz nie mam koncepcji.Pozatym teraz mam nowego antywiurusa i jak narazie 3 dzien bez wyłaczenia sie hehe :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem kupilem komputer i czekalem na monitor.

Wkoncu przyszedl i co?

Podlaczam do kompa odpala sie a po chwili gasnie i wogole nie odpala sie

monitor to 19" Hyundai Q995S (srebrno-czarny), musze wylaczyc go przyciskiem i zaskakuje ale nie zawsze.

Moge go odpalic jedynie w trybie awaryjnym.

W pracy podlaczylem go do karty, ktora ma jedno gniazdo cyfrowe jedno analogowe i to samo sie dzieje karta (Radeon 9250)

w domu mam karte z dwoma cyfrowymi gniazdami z przejsciowkami na analogowe - (karte Asus Extreme N6800GT)

Co jest dziwne jak jeszcze nie mialem monitora to podlaczylem kompa do starego wypuklego philipsa i wszystko sie odpalilo bez problemu. Monitor ten nowy 19" Hyundai Q995S (srebrno-czarny) byl podlaczany do roznych kompow tylko ze mialy one same gniazda analogowe w kartach graficznych.

Gdzie tkwi problem?

Czy to wina monitora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz pisalem wczesniej, on sie odpala na samym poczatku i potem podczas ladowania windy gasnie i koniec. Podpiety byl do 4 komputerow na 2 sie odpalil a na 2 nie. Dwa pierwsze mialy karty z wejsciami tylko analogowymi, a na tych dwoch co sie nie odpalil byly kary z cyfrowymi (przejsciowka) i cyfrowe+analogowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi