macko2 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) Panowie i Panie proszę o pomoc. Kupiłem zasilacz chiefteca 302 (poprzedni się spalił) i od tej pory mój komp włącza się dopiero za drugim razem!!!!. Za pierwszym wiatrak na zasilaczu działa, ale nic się nie wyświetla na monitorze, albo jakieś [ciach!]ły .Dopiero jak wyłączę i włącze go ponownie to mi się normalnie wyświetla . Co to może być ?? Zasilacz sdprawdzałęm na drugim kompie i działał bez zarzutu... Edytowane 14 Lutego 2005 przez macko2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Może to płyta główna? Jak ja miałem kiedyś ABITA BX-133 (który właśnie powodował tą usterkę), to komputer też nie chciał się do końca uruchamiać - np wisiał przy czarnym ekranie, albo podczas ładowania. Dopiero za kolejnym razem udawało się go włączyć. Winna była płyta główna - padły w niej kondensatory wokół socketu. Niby prosta do usunięcia usterka, ale po co naprawiać, skoro przerzuciłem się potem na 1500+ i DDR-y?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 ja kiedyś tak miałem ale to była kwestia ustawienia zworek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Mówisz ze zasilacz się spalił - znajomy miał kiedyś podobny problem, wymienili mu zasilacz na nowy i ten tez wystrzelił, okzało się, że winna była płyta główna, uszkodziła się podczas awarii pierwszego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...