byzik Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam Są to karty grafiki montowane w laptopach,chodzi mi o informację o ich wydajności i porównanie do kart stosowanych w komp. stacjonarnych. INTEL EXTREME DYNAMICZNIE 64 MB - dynamicha dobrze czy żle ATI MOBILITY RADEON 7000 ATI MOBILITY RADEON 9000 nVidia G-Force 4 440GO 64MB NVIDIA GeForce 4 420 Go (4x AGP) with 32MB - Co oznacza " Go" NVIDIA GeForce FX Go5100 Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam Są to karty grafiki montowane w laptopach,chodzi mi o informację o ich wydajności i porównanie do kart stosowanych w komp. stacjonarnych. INTEL EXTREME DYNAMICZNIE 64 MB - dynamicha dobrze czy żle ATI MOBILITY RADEON 7000 ATI MOBILITY RADEON 9000 nVidia G-Force 4 440GO 64MB NVIDIA GeForce 4 420 Go (4x AGP) with 32MB - Co oznacza " Go" NVIDIA GeForce FX Go5100 Dzięki 1277641[/snapback] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam Są to karty grafiki montowane w laptopach,chodzi mi o informację o ich wydajności i porównanie do kart stosowanych w komp. stacjonarnych. INTEL EXTREME DYNAMICZNIE 64 MB - dynamicha dobrze czy żle ATI MOBILITY RADEON 7000 ATI MOBILITY RADEON 9000 nVidia G-Force 4 440GO 64MB NVIDIA GeForce 4 420 Go (4x AGP) with 32MB - Co oznacza " Go" NVIDIA GeForce FX Go5100 Dzięki 1277641[/snapback] :D "Go" przy kartach Nvidi oznacza wersje karty o mniejszym poborze mocy, itd przeznaczoną do komputerów przenośnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 w laptopach to sa raczej slabe grafiki wyjatkiem jest ATI RADEON 9700 MOBILE i niedlugo GF 6600 GO ale to raczej w laptopach ok 6000zl ... ogolnie droga imprezka :] wszystkie karty ktore podales to wydajnosciowo odpowiedniki LOW-ENDowych destopow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 musze kupić laptopa,jestem w tym temacie zielony. Mam kilka pytań: Z jakim procesoremAMD czy Pentium ,jeżeli pentium to jaki . Piszą na Allegro mobil - czy każdy procek w laptopie to mobil? Jakiej marki ,wiem że ponoć dobre są Toshiby I HP? - o tych różnie piszą ,Dell? O czym powinienem wiedzieć kupująć laptop używany. Która z kart jest najlepsza z wyżej wymienionych. piści wszystko co wiecie Pozdrawiam Mam możliwość kupienia : HP Pavilion zv5260EA PROCESOR: Mobile AMD Athlon 64bit - 3200+ REWELACYJNIE SZYBKI (najszybszy procesor w laptopach!) - o wiele szybszy od Centrino i P4 PAMIĘĆ RAM: DDR 512MB z możliwością rozszerzenia MATRYCA: PANORAMICZNA aktywna 15,4" TFT WXGA - (rozdzielczość 1280x800 32bity!) - krystaliczny obraz! (+30% efektywnych pixeli) DYSK TWARDY: 60 GB - Ultra-ATA/100 NAPĘD OPTYCZNY: wbudowana NAGRYWARKA DVD-RW LG (nagrywa i odtwarza format DVD i CD) REWELACJA !!! KARTA GRAFICZNA: nVIDIA GeForce4 440 Go - 64MB (własnej pamięci DDR) wspaniale nadaje się do GIER i filmów + TV-OUT na teewizor ! KARTA MUZYCZNA: zgodna z SoundBlaster'em Pro + głośniki bardzo dobrej jakości harman/kardon (grupa JBL) doskonale grają - 3D Surround BATERIA: Li-Ion (nowa, ale nie chce się naładować i nie trzyma, prawdopodobnie trzeba ją wzbudzić większym prądem lub długim ładowaniem - sprzedaję w takim stanie w jakim jest) KARTA SIECIOWA: wbudowana Intel PRO - 10/100 Mbps KARTA RADIOWA: wbudowana WiFi - IEEE 802.11b MODEM: wbudowany 56k v.90 DODATKOWO: czytnik kart pamięci "5 in 1" czyta formaty: SecureDigital/SmartMedia/MemoryStick/MemoryStickPro/MultimediaCard PORTY: 3 x USB 2.0 1 x FireWire IEEE 1394 - do kamery/aparatu 1 x PCMCIA 1 x LPT (drukarkowe) 1 x TV-OUT sperVIDEO na telewizor 1 x gniazdo do podłączenia monitora 1 x karta sieciowa 1 x karta radiowa IEEE 802.11b 1 x modem 1 x port urządzeń zewnętrzych wyjście/wejście AUDIO + słuchawkowe wbudowany mikrofon i głośniki harman/kardon (rewelacyjnie grają) Co o tym powiecie ile jest wart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 co o samych grafach: najrozsądniejszym wyborem wg. mnie jest radeon 9000, polecam tomshardware.pl i google.pl oczywiście jeżeli chodzi o same porównanie wydajności. wspiera directa 8.1 więc troszke pograć można - czego nie zaznasz np przy tych gf go (nie wiem jak jest z 5100); z kolei 7000 też nie jest złą grafą jak na laptopa. [może się nie znam i jest to moje subiektywne zdanie] zawsze wydajność układów mobilnych była niższa niż odpowiednika stacjonarnego. a do czego byzik będziesz tego laptopa używał bo napewno nie do grania :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...