wodzik Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 (edytowane) Mam oba te wnetylatory. Postanowiłem je przetestować i opisać ze zwględu na liczne sprzeczne opinie na forum. 1. Wydajność Bezsprzecznie TT rządzi. Jakby ktoś chciał to i włosy by i wysuszył :lol: TT generuje naprawdę porządny przepływ powietrza. Crystal natomiast jest niczym wiosenny powiew wiatru... nadaje się do raczej przewietrzania obudowy niż od O/C z np. XP-120 2. Głośność Bez dwu zdań Crystal jest prawie bezgłośny - jeśli przyłoży się głowę do obudowy jest słyszalny - z pozycji przy klawiaturze nie da się go usłyszeć. TT jest głośny - nie ma co się okłamywać tymi 21dB na pudełku. Niemniej jednak da się z nim wytrzymać - szczególnie jeśli ma się wyciszoną i zamkniętą obudowę. Głośność TT odpowiada max obrotom Zalmana 7000A. Przy zamkniętej obudowie głośność nie przeszkadza (przynajmniej mnie)... słychać tylko szum powietrza. Nie ma żadnch nieprzyjemnych odgłosów łożysk itp... 3. Cena Oba wentyle nabyłem w cenie 39 pln Crystal w PROLINE a TT w 4SPEED NIe wiedzieć czemu w innych sklepach Thunderblade kosztuje powyżej 39, np. 69 lub więcej.... Edytowane 15 Lutego 2005 przez wodzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 małe sprostowanie - crystale są po 29,- ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 male sprostowanie sprostowania, crystali nie ma:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Można by to przenieść tu: Wentylator 120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodzik Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Można by to przenieść tu: 1279388[/snapback] Tak zgadza się, zrobiłem to rozmyślnie.... by nikt nie przegapił tego tematu... :oops: Jeśli to jest tak ważne to proszę moderatora o przeniesienie. Przepraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 male sprostowanie sprostowania, crystali nie ma:] 1278563[/snapback] dokładnie... szukałem i szukałem... i są chyba tylko w Barwkompie za 36 zika... a tak się na nie napaliłem... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 pipy z prolajnu na maila nie odpowiadaja kiedy bedize... nawet sie do nich pofatygowalem i na tej szafie co zwykle lezaly juz crystali nie ma:] za to kupilem 3 arctici za 21zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 jak ktos z wrocka potrzebuje crystala swiecacego to za 31zl sa w angeli chociaz na stronce nie maja. wlasnie sobie kupilem dizsiaj a tylko po kabelki polazlem i juz nie ma pustej dziury na nagrzewnicy:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...