Skocz do zawartości
wodzik

Crystal Fan Vs Tt Thunderblade

Rekomendowane odpowiedzi

Mam oba te wnetylatory. Postanowiłem je przetestować i opisać ze zwględu na liczne sprzeczne opinie na forum.

1. Wydajność

Bezsprzecznie TT rządzi. Jakby ktoś chciał to i włosy by i wysuszył :lol:

TT generuje naprawdę porządny przepływ powietrza.

Crystal natomiast jest niczym wiosenny powiew wiatru... nadaje się do raczej przewietrzania obudowy niż od O/C z np. XP-120

2. Głośność

Bez dwu zdań Crystal jest prawie bezgłośny - jeśli przyłoży się głowę do obudowy jest słyszalny - z pozycji przy klawiaturze nie da się go usłyszeć.

TT jest głośny - nie ma co się okłamywać tymi 21dB na pudełku. Niemniej jednak da się z nim wytrzymać - szczególnie jeśli ma się wyciszoną i zamkniętą obudowę. Głośność TT odpowiada max obrotom Zalmana 7000A.

Przy zamkniętej obudowie głośność nie przeszkadza (przynajmniej mnie)... słychać tylko szum powietrza. Nie ma żadnch nieprzyjemnych odgłosów łożysk itp...

3. Cena

Oba wentyle nabyłem w cenie 39 pln Crystal w PROLINE

a TT w 4SPEED

NIe wiedzieć czemu w innych sklepach Thunderblade kosztuje powyżej 39, np. 69 lub więcej....

Edytowane przez wodzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi