Conti Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Co do MM to kupna sprzętu komp. bym tam nie polecał. Różnice między B a P: W 1730P jest: 1. kabel dvi w komplecie 2. pivot 3. f-engine (chyba zamiast profili) - coś co ma dynamicznie ulepszać obraz wyswietlany, niektorym się podoba innym nie. Ale doliczywszy do 1730B cenę kabla DVI, to już mała roznica w stosunku do 1730P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (...) Zawsze chcialem monitor lcd Sony - ale rowniez problemy z serwisem mnie zniechecily. 1283496[/snapback] Jakie problemy masz na myśli?? Pozatym mam nadzieję, że przy Sony serwis nie będzie potrzebny (gwary jest 3lata). Ja mogę Ci polecić Soniacza :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokis Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 witam ja mam lg 1730P i jestem bardzo zadowolony.kolory sa git a sniezenia w grach czy filmach nie zauwazylem ( na rodz 1280x1024). monitor spelnia norme tco'03 co nie jest bez znaczenia.Wg mnie wart swojej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) Ja się zastanawiam nad zakupem LG 1720B - cena 1375zł lub 1730S cena 1280zł - bez DVI. Bo po cholerę przepłacać na model 1730B tylko dla samego DVI???????? Edytowane 21 Lutego 2005 przez bodziu8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 ja interesowałem się LG 1730P dopóki nie zobaczyłem LG 1740P (niestety tylko na zdjęciach w necie) ma on chyba wszystkie bebechy 1730P, ale obudowa jest całkiem inna a to także się liczy dla tych, którzy chcą aby także komputer się jakoś prezentował ma ktoś może ten monitor i jeśłi tak to jak się sprawuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 bodziu8: docenisz zalety DVI gdy przyjdzie Ci grac w innej rozdzielczosci niz natywna. Wiem, testowalem na swoim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 costi rowniez sie przekonalem o zaletach DVI :) Glownie o jakosci obrazu w innej rozdzielczosci niz natywna :) Zreszta pisalem o tym juz na forum ale np. w 640x480 miedzy D-SUb a DVI różnica jest kolosalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 costi rowniez sie przekonalem o zaletach DVI :) Glownie o jakosci obrazu w innej rozdzielczosci niz natywna :) Zreszta pisalem o tym juz na forum ale np. w 640x480 miedzy D-SUb a DVI różnica jest kolosalna. 1291086[/snapback] Rzeczywiście może to i głupio zabrzmi, ale ja preferuje 800*600, ikonki są duże itp. To może lepiej wezmę DVI Tylko te ceny, drogo troche :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Drogo jak drogo ale teraz nie żałuje ze wziołem LCD z DVI. A mialem brac model nizej bez tego złącza :) Jednak monitory te sa urzadzeniami cyfrowymi i powinny byc podlaczane do cyfrowego zlacza aby pokazac "pełne" mozliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Co do MM to kupna sprzętu komp. bym tam nie polecał. Różnice między B a P: W 1730P jest: 1. kabel dvi w komplecie 2. pivot 3. f-engine (chyba zamiast profili) - coś co ma dynamicznie ulepszać obraz wyswietlany, niektorym się podoba innym nie. Ale doliczywszy do 1730B cenę kabla DVI, to już mała roznica w stosunku do 1730P. 1284363[/snapback] Z komentarzy na Komputroniku wynika, ze kablek DVI tez jest w komplecie w 1730B. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12464# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Cześć ja też chociażbym w najbliższym czasie zaopatrzyć się w 17" LCD ( na biurku robi się już ciasno :wink: ) Jako student nie mam za dużo gotówki więc szukałem monitorów do 1350 zł. Filmów na kompie nie oglądam i profesjonalną grafiką też się nie zajmuję. W ferie gram sobie a w semestrze głównie pisze lub przeglądam strony internetowe. Znalazłem 3 ciekawe (tak mi się wydaje ) monitory 1) Belinea 101730 V.B (kąty 150/135 16 ms plusy: DVI+pivot) 2) LG L1715S ( kąty 140/160 16ms) 3) SM-710N (kąty 160/160 12 ms) Czy ma ktoś może jeden z tych modeli w domu/pracy , korzystał z nich lub zna osobiście kogoś kto tego używał ? Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Co do MM to kupna sprzętu komp. bym tam nie polecał. Różnice między B a P: W 1730P jest: 1. kabel dvi w komplecie 2. pivot 3. f-engine (chyba zamiast profili) - coś co ma dynamicznie ulepszać obraz wyswietlany, niektorym się podoba innym nie. Ale doliczywszy do 1730B cenę kabla DVI, to już mała roznica w stosunku do 1730P. 1284363[/snapback] Drobna uwaga w !730B jest kabel DVI w komplecie!!!! Podobno w sklepach wyjmują i mówią że jest tylko w modelu P, nie dajcie sie wyrolować !!!! P.S. Monitor nabyłem dzięki wszystkim, temat dla mnie wyczerpany :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Znalazłem 3 ciekawe (tak mi się wydaje ) monitory 1) Belinea 101730 V.B (kąty 150/135 16 ms plusy: DVI+pivot) 2) LG L1715S ( kąty 140/160 16ms) 3) SM-710N (kąty 160/160 12 ms) Czy ma ktoś może jeden z tych modeli w domu/pracy , korzystał z nich lub zna osobiście kogoś kto tego używał ? kumpel ma tego Samsunga SM-710N i tyle mogę o nim powiedzieć : smużenia brak, kolorki ładne, filmy się ogląda bardzo przyjemnie. Jedyna wada - brak złącza cyfrowego, ale jeśli korzystasz z natywnej rodziałki to nie powinno stanowić problemu. Jednym słowem polecam, jak za tą kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Szukam LCD (ach te oczka) Mam na oku kilka modeli, mianowicie : -NEC 72XM -Samsung 710N -LG 1730S I właśnie który jest lepszy? Monitora mam zamiar używać do gier, pisania w wordzie, obróbki zdjęć, filmów nie mam w zwyczaju oglądać na komputerze, ale jakby nie robił problemów byłoby miło. Miałem okazję pracować tylko na NEC'u, i porażały mnie tam poszarpane czcionki. Z tego co się orientuje z trójcy tylko NEC ma DVI, LG ze swoją matrycą chyba lepiej odwzorowuje kolorki od TN. O Samsungu słyszałem ochy i achy. P.S Zapoznałem się z MVA.pl i specyfikacją tych modeli, ale suche dane mogą się różnić od rzeczywistości P.S2. Co sądzicie o firmie Neovo? Warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 A co sądzicie o tym? Wygląda ciekawie na papierze, a przy tym jest bardzo ładny no i tani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Ja sie wlasnie sklaniam ku LG, glownie z gwarancji na pixele, slyszalem rowniez pozytywne opinie o tych monitorach, szczegolnie 1730B. Albo kupie ten model, albo ten drozszy, wersje P, musze jeszcze dowiedziec sie o roznice. Ja mam model 1730B juz od poczatku marca, jak na razie brak badpikseli i kabel DVI w komplecie jest. Gwarancja 30 dni bez badpiksela nadal obowiazuje na ten monitor. Model 1730p ma pivota i troche lepszy kontrast niz mój (taką samą matrycę jak model 1740P opisany szeroko na forum.) ceny wg sklepu, w którym kupiłem: http://www.x-kom.pl/index.php?show_sub_kat=15&id_manf=14 1730B 1223zł , 1730P 1336zł więc jeśli uważasz że warto dopłacic to możesz wziąc ten drugi Monitor w grach raczej nie smuzy, ma w miarę równe podswietlenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 a jaki LCD do 1100zł polecicie? i też ponwaiam pytanie pandiego: co myślicie o tym panelu: Hyundai B71A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 a jaki LCD do 1100zł polecicie? i też ponwaiam pytanie pandiego: co myślicie o tym panelu: Hyundai B71AW tej cenie masz np. LG1750S, lub tańszy LG 1730S też ładny o podobnych parametrach i z gwarancją 30 dni na badpiksele.Monitory są sprawdzone na rynku, znam wielu ludzi którzy je maja i nic sie z nimi złego nie dzieje. Ktos napisał że te modele Hyunaia sa na matrycy samsunga, a czy nie lepiej kupić model samsunga z matrycą samsunga np. 710N, 713N w tej cenie. Jakoś mnie się nie widzi kupowac hyounaia- gdyby miał DVI w tej cenie to moze.... Jak masz mało kasy to kupuj sprawdzone modele taka jest moja rada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 a jaka jest różnica między LG 1750S, a LG 1730S ? oraz między Samsungiem 710N i 713N ? znalazlem jeszcze takie coś: Belinea 101710C <- co o tym sądzicie btw. nie napisałem do czego ma służyć monitor :) a więc : do wszystkiego ;) filmy, gry, edycja tekstu, itd głównie filmy i edycja tekstu/przegladanie www Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...