Skocz do zawartości
tukuest

Legendarny Voodoo 1

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos testowal go na jakims nowszym procku (ponad 1.5ghz)? Ciekawi mnie jak to dziala w takim zestawieniu :)))

cudow sie nie spodziewaj - ja mam Voodoo Banshee i na moim C600@900 przy max wykreceniu karty mam 1700 punktow w 3DMarku 2000 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzybu... co ty mówisz... weź się najpierw zastanów a potem pisz na forum...

Zgadzam się z tobom krzyśek odpalałem vudzisza (4mb) w 3dmarku co prawda nie było szybko no ale ta karta ma jóż 5-6 lat!!! więc nie nalezy się spodzewać 20000 pkt w 1600x1200 :D

Jezu to była karta (miałem diamonda) pamiętam ja wrzyciłem go do mojego p133 i 32 mb ram to były czasy kiedyś produceńci kart graficznych dbali o klienta nie wciskali żadnych kitów patrz.nvidia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wmow mi ze voodo 1 jest lepsze od mojego gf2mx

a co do voodoo 3 3000 to moj sasiad ma 3 3500 i gryzie piach odkad pamietam go gf2mx nawet nie bylo czego porownywac voodoo 5 to jush inna bajka ale niestety jush nie ma 3dfx'a zeby cos oprucz ati walczylo z nvidia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wmow mi ze voodo 1 jest lepsze od mojego gf2mx

a co do voodoo 3 3000 to moj sasiad ma 3 3500 i gryzie piach odkad pamietam go gf2mx nawet nie bylo czego porownywac voodoo 5 to jush inna bajka ale niestety jush nie ma 3dfx'a zeby cos oprucz ati walczylo z nvidia

Kurde v1 to jest przeciez historia i nikt nie mowi ze jest lepsze od gf2mx.

V1 ma juz 6 lat :) i wg. mnie karty 3dfx'a byly the best, sam mam jeszcze v2 i jade na nim :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzybu pokaż mi gdzie Ci pisałem, że voodoo jest szybsze od gf2 mx.... Ty twierdziłeś, że "3dmark 2001 potrrzebuje 32mb karty graf" co jest totalną bzdurą, choćby dlatego, że na moim voodoosie mam 12 mega i odpalam... co Ty na to??? :P

to jest wyciete z pomocy 3d marka jak dziala na wodziaczu to spoko

3DMark2001 is the tool for measuring 3D game performance of the latest PC hardware. This means that some older hardware does not have what it takes to run some of 3DMark2001. If your system cannot run 3DMark2001, we encourage you to download (from www.MadOnion.com) and run 3DMark2000.

Minimum System Requirements:

Intel® compatible 500 MHz processor

128 MB system memory

1999 released 3D accelerator with 32 MB memory

Windows 98/SE, ME or 2000 operating system

DirectX 8.0 or later

NOTE: If you run Windows 2000, 192 MB of system memory is recommended.

3DMark2001 does run on systems that don't quite meet the minimum requirements, but for example less video memory will cause texture swapping in the middle of some tests. Texture swapping would seriously distort the test result, which means that the result could not be concidered a reliable measurement of the system's game performance.

Recommended System Specifications:

Intel® compatible 1 GHz processor

Fully DirectX 8 compatible graphics hardware

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wiecie czy VooDoo5 bylo na Pci i czy moze jest mozliwosc podlaczenia 2x takie voodoo

były (albo są) wersje agp i pci, agp jest najprawdopodobniej na szynie 4x albo 2x nie jestem pewien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z tobom krzyśek odpalałem vudzisza (4mb) w 3dmarku co prawda nie było szybko no ale ta karta ma jóż 5-6 lat!!! więc nie nalezy się spodzewać 20000 pkt w 1600x1200 :D

Jezu to była karta (miałem diamonda) pamiętam ja wrzyciłem go do mojego p133 i 32 mb ram to były czasy kiedyś produceńci kart graficznych dbali o klienta nie wciskali żadnych kitów patrz.nvidia.

racja... tez pamietam jak kupiłem v1... wsadziałem do p100@120 i 16mb ram + s3trio64v+... to było genialne. u kumpla na p233 i 32 ram + virge 4mb tak q2 nie chodził a na pewno nie wyglądał....

a ty grzybu.... chyba ten komp to twój pierwszy jest, napewno nigdy nie charowałes całe wakacje zeby kupic sobie grafe typu v1... wiec nie gadaj takich głupot.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj braciak mial kiedys voodoo 2 na tamte czasy bylo spoko ale teraz jush sa przestarzale i o jakie gloopoty ci chodiz ??

Oj gadasz dziś radeon 9700 pro jest najwydajniejsza kartą a za pięć lat to bedzie zwykły syf tak jak na dziśejsze czasy jest voodoo ale, voodoo jest owiany legędą i np: taki radeon 9700 nie jest rewelacją na miarę voodoo

i jeszcze chyba wogóle niebyło takiej rewelacji no może V2 (V3,4,5 niebyły jóż takie rewelacyjne co nie znaczy że słabe) no i kyro2 ponieważ powerVR nie robiło sobie jaj z klienta i dawało to co naprawde jest potrzebne graczowi żadnego owijania w bawełne, po przystempnej cenie.

Sis xabre jest też niczego sobie

Więc morał z tego taki nie należy krytykować VooDoo i 3Dfx'a :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ty grzybu.... chyba ten komp to twój pierwszy jest, napewno nigdy nie charowałes całe wakacje zeby kupic sobie grafe typu v1... wiec nie gadaj  takich głupot.

pozdro

O tak ja woziłem sąsiadowi ziemię (prawie 1 T) w ogrudku bo brakowało mi kasy na tą kartę. A potem miesiąc nie odchodziłem od kompa. Teraz nawet 15 min przy jakiejś grze doprowadza mnie do obrzydzenia - cały czas pracuję przy monitorku, więc jak mam wolny czas wolę skoczyć na rower.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe... rzeczywiscie Voodoo to bylo cos. Az lezka sie w oku kreci. Pamietam, ze zawsze chcialem miec takie cos. Az w koncu uzbieralem "troche" kasy i kupilem Voodoo Rush - ale sie nagiercowalem :) Potem Bylo Voodoo 3 3000 PCI, zeby dojsc do GF2 MX 400. Coz jak ktos chce moge sprzedac tego Voodoo 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Voodoo 1 bylo jedyna karta na ktora bylem sklonny wydac wieksze pieniadze (wtedy 750pln). Od tamtego czasu na grafe nie wydaje wiecej niz 300-400. Ale to bylo wywolane szokiem jak po raz pierwszy zobaczylem ja w akcji na jakiejs gambleriadzie. Szczeny nie moglem wsadzic na miejsce przed dluzszy czas :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki! Nie  bede sciemnial..nie przeczytalem tematu do konca......ALE NIKT MI NIE ZAPRZECZY ZE VOODOO PO PROSTU ......az brak mi sloow ....nobla za  to powinni dostac...aaahhhhh:):):):):):)

Szacuneczek

Ps. Jak to moowia stara milosc nie rdzewieje...

no ja mam taki klimacik w kompie :D (patrz opis)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

no mam cos takiego gdzies gleboko w szufladzie.

warto tego poszukac & podlaczyc toto do Radeona 8500 :?:

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

pojdzie to wogole - jak myslicie?

przeciez to chyba wogole nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...