Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam radeona 9200, z niego idzie kabel s-video wchodzi w przejściówkę a przejściówka w euro złącze, robie na kompie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m wszystko co trzeba tylko przy ustawieniach w okienku TV nie widać dwóch przycisków primary i secondary, w opcjach telewizora pisze też TV (Nieznany), na telewizorze nie ma żadnego obrazu nic, zmieniam pal'e, nic nie ma, co zrobić żeby zadziałało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Radeona 8500 z TV Out`em i nie mam problemów z obrazem na TV. Też mam przejściówkę S-Video na pojedyńczy czincz i kabelkiem do TV do żółtego wejścia VIDEO na TV. Podłączam kabelek, wchodzę w Ustawienia Ekranu->Zaawansowane...->Ekrany (tam TV jest na czerwono, ale wystarczy kliknąć na ikonkę TV, podświetla się na zielono, wciskam OK i już mam obraz na TV)

Także nie wiem co źle robicie, że macie jakieś problemy. Może spróbujcie przez czincz-czincz do TV, nie przez Euro-Scart.

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam Radeona 9550. mam kabel SVHS+minijack - Euro. Sróbójcie podlaczyc wszystko przy wylaczonym kompie.po uruchomieniu powinno obyc wszystko ok.

p.s

Jeżeli nie jest sprawdzcie tv out i kable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim wszelkie połączenia przy wyłączonym kompie! Jak nie chcecie zeby karta grafy błysnęła nagle... :lol:. Pzrez EURO możecie się naciąć, ze jak zadziała to obraz bedzie czarno biały. Poszukajcie na forum jak to rozwiazać. DRU podaje najlepszy spodób połączenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co,ja tak robilem przy wlaczonym kompie to juz mam po tv oucie tak ?? Koles na radku 8500 caly czas ma wlaczony komp i tv kiedy zmienia kable i jakos mu dziala wiec to chyba nie ma znaczenia.Koles ma 2 telewizory i na jednym musi ustawic klonowanie bo na drugim mu nie dziala i jak juz zmieni na tym pierwszym to zachowuje ustawienia i przelacza kable przy wlaczonym tv i jakos wszystko mu dziala wiec powiedzcie jak to zrobic.Ja zrobilem wszystko co tu pisano i u kolesia dziala na R8500 a na R9700 juz nie zabardzo

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co,ja tak robilem przy wlaczonym kompie to juz mam po tv oucie tak ?? Koles na radku 8500 caly czas ma wlaczony komp i tv kiedy zmienia kable i jakos mu dziala wiec to chyba nie ma znaczenia.Koles ma 2 telewizory i na jednym musi ustawic klonowanie bo na drugim mu nie dziala i jak juz zmieni na tym pierwszym to zachowuje ustawienia i przelacza kable przy wlaczonym tv i jakos wszystko mu dziala wiec powiedzcie jak to zrobic.Ja zrobilem wszystko co tu pisano i u kolesia dziala na R8500 a na R9700 juz nie zabardzo

1283817[/snapback]

tv out wcale nie musi paść, to nie jest reguła. A jak sobie poradzić z połączeniem, poszukaj na forum, wszystko jest napisane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki problem że gry na TV z komputera przewód s video nie uruchamiaja sie w pełnym ekranie tylko ekran jest ucięty o połowe (dolna połowa jest ucięta) niemam pojecia co z tym zrobic .

Natomaist jak dzialam pod windowsem to pulpit normalnie widać cały na tv wszystko ok jak ogladam film to samo ok natomiast jak gram no własnie ... co z tym zrobic spotkale sie ktos juz z tym?

prosze o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...