Nessay Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Witam robiłem zdjęcie partycji programe Drive Image. Oczywiście zrobiłem i teraz chciałem te zdjęcie przywrócić na moj dysk c, aby mieć czysty system. coś chyba zaznaczyłem i skasowało mi dwie partycje!! i to dwie ważne partycje i została mi tylko jedna dysk c. Ale w programie Drive Image są te partycje z danymi, czyli się nie skasowały. Coś namieszałem sam nie wiem co jak je przywrócić?? Help. powiedzcie mi krok po kroku co zaznaczyć bo kożystam z tego programu pierwszy raz. Z góry thx. acha ten topic dałem tu bo jest bardziej hardware :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 gdzie to zdjecie Patrycji????obiecales!! ja tu wchodze patrze...a tu tylko zdjecie kota;)))ale do rzeczy....drive image to bardzo prosty program, nie wiem jak zrobilez ze skasowales partycje...magicznie chyba jakos.....ale skoro masz ich obrazy na dysq c to nic prostrzego jak przywrocic!!klikasz Restore Image, dajesz mu sciezke gdzie masz obraz partycji, a potem podajesz gdzie ma ja odnowic....proste....tylko zawsze uwazalem ze zdjecie partycji ma sens jak jest ona systemowa, po co robiles zdjecie tych dwoch?? moja twarz jest maska zdziwienia 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 gdzie to zdjecie Patrycji????obiecales!! ja tu wchodze patrze...a tu tylko zdjecie kota;)))ale do rzeczy....drive image to bardzo prosty program, nie wiem jak zrobilez ze skasowales partycje...magicznie chyba jakos.....ale skoro masz ich obrazy na dysq c to nic prostrzego jak przywrocic!!klikasz Restore Image, dajesz mu sciezke gdzie masz obraz partycji, a potem podajesz gdzie ma ja odnowic....proste....tylko zawsze uwazalem ze zdjecie partycji ma sens jak jest ona systemowa, po co robiles zdjecie tych dwoch?? moja twarz jest maska zdziwienia 8O 8O 8OTo nie tak. zrobiłem zdjecie dysk(partycji) c: dałem to zdjecie na dysk(partycje) e: dzisiaj rano daje restore image wskazuje miejsce zdjecia daje tak tak ok :) restartuje system wchodzi do dosu i widze delate partiton 8O skasowało niby w kilka sekund. Następnie przywraca system ze zdjęcia i uruchamioa windowsa. Patrze i mam tylko jedną partycje ale wchodze do Drive image i widze, ze te stare są tylko system ich nie widzi. wkladam plytke od Xp i widze ze partycje są ale pisze kolonich costam boot... klikam, zeby na nim system zainstalowalo i pisze, ze nie mozna zaintsalowac systemu bo win xp ich nie widzi czy cos takiego... Co zrobic panowie?? moze jeszcze raz te zdjecie przywrucić?? tylko powiedzice jak to sie robi :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 to niemozliwe zeby ci skasowal partycje...moze zresetowales w trakcie odnawiania zdjecia???jak dajesz restore image w dosie i podajesz lokalizacje tego pqi pliku i gdzie ma zrobic, to nie chce?? image tez pisze ze nei znajduje partycji??????????ja ci powiem bo chyab wiem o co chodzi...bo widzisz on nie moze ci odzyskac zdjecia musisz najperw skasowac partycje zeby zrobilo sie miejsce unlocated place...czy cus podobnego...i on jak skasujesz ta poprzednia to on ci tam odzyska idealna taka dsama, z takim samym rozmiarem......w image skasuj i naloz nowa, proste... na istniejaavoa nie nalozysz.... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 to niemozliwe zeby ci skasowal partycje...moze zresetowales w trakcie odnawiania zdjecia???jak dajesz restore image w dosie i podajesz lokalizacje tego pqi pliku i gdzie ma zrobic, to nie chce?? image tez pisze ze nei znajduje partycji??????????ja ci powiem bo chyab wiem o co chodzi...bo widzisz on nie moze ci odzyskac zdjecia musisz najperw skasowac partycje zeby zrobilo sie miejsce unlocated place...czy cus podobnego...i on jak skasujesz ta poprzednia to on ci tam odzyska idealna taka dsama, z takim samym rozmiarem......w image skasuj i naloz nowa, proste... na istniejaavoa nie nalozysz.... :Pheh zdjecie odzyskuje tz podalem lokalizacje i jest ok ale 2 partycje poszly sobie ale fizycznie są. Teraz znowu daje jemu, zeby przywrócił zdjecie i podałem lokalizacje zdjecia tam gdzie jest ono czyli na dysku e (tym ktoego nie ma w windowsie) wszysko się zgadza i przywraca. Ciekawe czy teraz znowu nie będe mial dysku pewnie nie zaraz sie okaze (pisze z innego kompa) on zrobil cos takiego jakby z fat zrobil cos dziwnego :/ Bo normalnie dobrze windows przywrócił ale partycji mi nie przywrócił tak jakby :/ zmienił cos i nie moge ich odzyskac pod windowsem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 heh :) Robie zecz bardzo ryzykowną :) zmieniłem partycje aktywną c: na partycje na ktorej mam dane e:. Widze, ze partycja e: wyglonda juz noralnie po zmianie ale systemowa i dróga partycja jest zła więc je usunołem i zrobiłem jedna. Teraz mam dwie z danymi e: i tą nową z tych dwóch :) Teraz formatuje tą nową i zobaczymy co z tego będzie... A w windowsie juz sobie partition magic zrobie partycje jakie chcem :) Wydaje mi się, ze to była wina źle zrobionego obrazu systemu. Mam nadzieje, ze wszystko pójdzie po mojej myśli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 niz z tego nie zrozumialem, odzyskalo ci te partycje czy nie odzyskalo??? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 niz z tego nie zrozumialem, odzyskalo ci te partycje czy nie odzyskalo??? :?:okaze sie za 1h :) Bądz cierpliwy :> formatuje dysk// Raczej odzyska ale nie na 100% update:Operacja zakończyła się pełnym powodzeniem. Dane odzyskałem i zaraz nagram wszystko na płytki. Ps: Jeśli chcecie się bawic dyskiem kupcie nagrywarke i nagrywajcie wszystko, bo ja miałem szczęście, ze odzyskałem te dane... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...