niko2003 Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam. Uzywam antywirusa KasperskyLab Personal najnowszy ! Windows Sp2 (wszystkie łaty). Adaware i inne tego typu ! Mam zewnetrzne Ip, przy wewnetrznym też, nie używam firewalla. Co jest najciekawsze, wystarczy ze uruchomie komputer i do 5 minut wyskakuje mi komunikat z Kasperskiego "Atak Sieciowy LOVESAN z komputera o numerze Ip 83.16.xx.xx tutaj to sie zmienia, ale przewaznie zaczyna sie od 83.16" Podtym widnieje napis, że atak został pomyślnie zablokwany ! Co zrobić, żeby w kasperskym wylaczyc to powiadomienie, albo zeby wogole te komunikaty nie wystepowaly ! Co to jest ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 "Kaspersky Anti-Virus Personal wyposażony jest w moduł pozwalający na wykrywanie i blokowanie ataków sieciowych. Dzięki temu program pełni także funkcję osobistej zapory ogniowej." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 hej w prawdzie nie wiem jak to wyłączać, ale to jest komunikat z firewalla wiec lepiej tego nie robic zawsze wiesz czy ktos sie probuje do Ciebie dostac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aronix Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam! od pewnego czasu KAV 5 wykrywa mi atak Lovesan, skanuje kompa antywirusem, szczepionkami mam SP2 i łatki juz się nie instalują bo nie trzeba (wyświetla komunikat że nie trzeba), zablokowałem porty 80 i 135 (choć nie wiem czy dobrze), wyłączyłem przywracanie systemu. I to wszystko na nic , ten badziew dalej jest!!! Co jeszcze można zrobić????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...