daves Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Odnosnie tej plytki Abit NF7-S Zakupilem ja ostatnio i chce podlaczyc audio do przedniego panelu. Kierowalem sie instrukcja czyli cyt. : "to use the audio connector at front panel, remove all the jumpers in this header, and then connect to front panel by the extension cable probided with the chassis" tak tez zrobilem - na plycie glownej usunalem wszystkie zworki w miejscu FPIO2 (piny dot. audio) kabelek z przedniego panelu (od obudowy) podlaczylem do wejscia audio z tylu obudowy no i hmm nie ma dzwieku ani mikrofonu obudowe mam FINE II MODECOM pewnie temat wyda sie smieszny no ale jakby nie patrzec mam z tym problem... bede wdzieczny za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 jesli podlaczyyles front jackiem to niepotrzebn ie wyjmowales zworki... ps. te pytanie lepiej bylo zadac w temacie o tej plycie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daves Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 dokladnie tak tez zrobilem... bez zmiany zworek po prostyu przeprowadzilem kabel na front panel od obudowy do wyjscia audio z tylu i problem w tym ze tez nie dziala :( ... Wiec zaczalem patrzec do instrukcji a tam czarne na bialym... "wyjmij zworki i przeprowadz kabel" jak na zlosc tez nie dziala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Niee... To chodzi o co innego => no o podłączanie jacków od tyłu tylko o całą taką specjalną wtyczkę. A jeśli masz zwyczajne Jacki, to zworki mają zostać, karte masz w BIOSsie włączyć i zainstalować stery i pozgraśniać wszystko w panelu ustawień karty => i skonfigurować tak, żeby wyjście Line-In i Mic-In nie były traktowane jako wyjścia na Tylne Głośniki i na Centrala z Wooferem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daves Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 a to nie jest tak ze ten kabel od przedniego audio jest po prostu przedluzeniem? i to tak samo jakby z tylu podlaczyc inny kabel przedluzajacy i podlaczyl np glosniki? przeciez ja mam ta dzwiekowke wlaczona na plycie bo caly czas z niej korzystam wiec co w biosie mam ustawiac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 No to w biosie nic. I zworki mają być. A ustaw odpowiednio w Windowsie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...