nineinch Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 mam kompa podlaczonego przez wifi do lan osiedlowego w kompie jest karta wi fi i podpieta do niej antena chodzi o to ze moj brat w pokoju obok tez ma kompa i czy mogl by tez miec net nie korzystajac z AP czy routerow itp dodam ze na plycie glownej mam karte sieciowa zintegrowana oraz posiadam kabel crossowany lan win xp na oby dwuch ktos wie czy jest to wogole mozliwe ? wiem ze on by mial net wetedy tylko gdy ja bym mial kompa wlaczonego ale tak by mialo byc? nei wiem czy jest to mozliwe i nie wiem jesli idzie jak to skonfigorowac mam nadzieje ze mi poradzicie co i jak z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 taaa. jeśli bedziesz miał włączonego kompa to on wtedy może mieć neta u siebie.... a dokładniej to sobie poszukaj..... a znajdziesz napewno.... ewentualnie polecam :google: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nineinch Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 bo kazdy ma czas jak ty szukac igly w stogu siana ales mi pomogl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Na pierwszym kompie: uruchamiasz konfiguratora sieci >> klikasz dwa razy dalej >> wybierasz tą opcję u góry i klikasz dalej >> zaznaczasz kartę do której masz podłączoną antene i klikasz dalej >> wybierasz połączenie sieciowe z drugim kompem i klikasz dalej >> podajesz nazwe grupy roboczej i klikasz dalej >> instalatork konfiguruje sieć a ty czekasz >> wybieras opce na samym dole i kończysz kreatora..... na 2 kompie instalujesz sieciówke i wszystko powinno chodzić P.S. tylko przed konfiguracją kompa 1 nie zapomnij zainstalować sterów od sieciówki ;) wystarczająco??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nineinch Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 (edytowane) wielkie dzieki :wink: tylko tera jak to skonfigorowac jaki mam przy tej drugiej i pierwszej wpisac IP i czy potrzebna jest brama maska i dnsy ? Edytowane 15 Lutego 2005 przez nineinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 w pierwszym kompie zostaw tak jak ustawił konfigurator sieci a w drugim ustaw na automatyczne pobieranie adresu i powinno działać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nineinch Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 w tym sek ze konfigorator zmienia mi adres IP na inny w tej wi fi a ja tam musze miec staly wiec przedstawiam to na rys bo juz mnie strzela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...