janus Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam Chce sobie przekłuc jezyk i mam w zwiazku z tym kilka pytan do osob ktore juz maja kolczyk w tym miejscu: - CZy dlugo sie goi? - Czy boli samo przekłucie ? - Ile czasu stosowalisie diete ? Jakies inne sugestie?? Ps prosze o nie komentowanie typu ale poroniony pomysl itp Z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 mi to sie tam np. nie podoba ;] ale jak chcesz to rob. Mysle, ze boli jak cholera... brrrrrrrrr... na pewno boli jak cholera :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Go to Mongo ;] Ostatnio nie ma go na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 - Goi się ~ 3 tygodnie - Boli tylko przez 5 minut, potem język spuchnie jak balon i nie nie możesz mówić ani nim ruszać. - Dieta --> jedzenie tylko płynnych pokarmów typu zupki chińskie, rosołek – oczywiście przez słomkę. Mięsko, ziemniaczki, coca-cola, odpadają całkowicie. ~2 tygodni. Przekuwaj tylko i wyłącznie w salonach i bież kolczyk ze stali chirurgicznej. Na własną rękę odradzam (u kolegi/koleżanki) ponieważ w języku umieszczone są nerwy smakowe i trafienie na nie grozi utrata smaku do końca życia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Bedzief fie niezle seflenil :D Laski na to leca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 ja tam słyszałem (od źródla- "wyzwolone" koleżanki) że kolczyk w języku jest poto żeby lepiej łechtac węzidełko na praciu - KKKAAAAARRRAAAA :mrgreen: (btw. pierwszy moj post w zyciu w ktorym uzylem polskich fontow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Widac janus ze wymagajacy jest Twoj partner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 świnie :lol: :oops: :mrgreen: :D :26: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 haha moja druga polowa ma kolczyk w jezyku :D widze tutaj ciekawe spekulacje co do domniemanych przyczyn kolczykowania jezyka :)))))) fajna sprawa to jest wogole... ale u dziewczyn u facetow moim zdaniem juz nie bardzo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 janus - a co na to Twoja dziewczyna? jak teraz będziesz to robił :-P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 U dziewczyn: tak, u chłopaków: ble. Takie jest moje zdanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 przecież to szaleństwo przekuć sobie język, hehe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Mnie zawsze ciekawiło po ch** sobie ludzie przekuwają partie ciała... Brzydkie to, a do tego nieporęczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 brzydkie dla ciebie, dla innych moze odwrotnie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Popatrz np. na punków. Ale tych prawdziwych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 brzydkie dla ciebie, dla innych moze odwrotnie ... 1280091[/snapback] no tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 a ja chyba sobie przekluje brew :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 A ja sobie przekłuje row na czterechliterach tak jak na jackassie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Już lepiej się wydziarać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 @Poca: czasami jeszcze zaglądam :ph34r: zestarzałem sie chyba (w styczniu miałem jakieś urodziny i prawdę mówiąc, liczba świeczek na torcie przestaje mi się powoli podobać :mur: ), mam mało wolnego czasu, poza tym częściej zaglądam na fora terrarium i fsoautoklub :oops: jednak od czasu do czasu wracam do korzeni - do tweaka. co do kolca: @Smol__ar: - Goi się ~ 3 tygodnie - Boli tylko przez 5 minut, potem język spuchnie jak balon i nie nie możesz mówić ani nim ruszać. - Dieta --> jedzenie tylko płynnych pokarmów typu zupki chińskie, rosołek – oczywiście przez słomkę. Mięsko, ziemniaczki, coca-cola, odpadają całkowicie. ~2 tygodni. Przekuwaj tylko i wyłącznie w salonach i bież kolczyk ze stali chirurgicznej. Na własną rękę odradzam (u kolegi/koleżanki) ponieważ w języku umieszczone są nerwy smakowe i trafienie na nie grozi utrata smaku do końca życia. nie wiem dlaczego tak piszesz, przeżyłeś to czy moze usłyszałeś od kogoś?... moje doznania: - goi się dość długo - by mozna wyjąć kolec, przechodzić bez niego kilka dni i póżniej bez problemów włożyc go ponownie potrzebowałem ponad trzech miesięcy. - przekłucie jest stosunkowo nieprzyjemne, zabieg wykonywany jest za pomocą wenflonu (takie cudo do kroplówek), ból jest stosunkowo mały (jak wbicie w żyłę sporej igły), najgorszym momentem (przynajmniej dla mnie) była ostatnia faza przekłówania (wenflon tkwił juz w języku i napinał jego zewnetrzna część). całość trwa około 30 sekund - nic więcej. zadbaj o to by kolec (sztyca) był dość długi ponieważ rzeczywiście język będzie spuchnięty przez następnych 3 do 5 dni. jeżeli będziesz miał za krótką sztycę (i nie daj boże za małe kółko na dole języka) - kolec wpije ci się w język i kapa. jeżeli zazy ci na bezproblemowym i szybkim gojeniu - kub kolec z tytanu - G"cośtamcośtam" (czysty nie pokryty niczymkolwiek). jest sto razy bardziej tolerowany przez organizm niż stal chirurgiczna lecz niestety ciut droższy. - dieta - najedz się porządnie przed przekłuciem, ponieważ kolejne trzy do pieciu dni twój język bedzie wracał do normalnych rozmiarów. w tym czasie doznasz dość nieprzyjemnych doznań - spróbujesz rosołku z makaronem - od razu się porz.ygasz (będziesz miał nieprzyjemne doznania gdy coś zostanie ci na języku pomimo prób przełknięcia). więc jedz same zupki bez makaronu itp. liż lody - pomagają. browara i inne napoje mozesz wlewać w siebie do woli :D kiedy zniknie ci obrzęk - uważaj na kolec - jest długi i łatwo ukruszyć nim zęba. nie baw się nim wystawiając go poza usta (twoja ranka jest nadal świerza). gdy przez przypadek zachaczysz dolna kulką o przednie dolne zęby - nie wpadaj w panikę próbując wciągnąć język do srodka - rozerwiesz rankę - pomóż sobie palcem odczaczając kolec. - studia - tu Smol__ar ma 100% racji - Tylko porządne, znane studia - sprawdzaj certyfikaty, zdobyte nagrody, popytaj znajomych. warto zapłacić więcej i mieć spokój niż zaoszczędzić kilka groszy i mieć zonka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 hmm... facet z kolczykiem w języku? U dziewczyny to wygląda spoko, ale u faceta... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 fuuujjjjj :blink: :blink: :blink: po przeczytaniu jak sie to goi, co mozna jesc itd. az mi sie teraz zrobilo niedobrze...a fe..NIGDY bym sie na takie cos nie zdecydowal.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 [..................] AŁAA :blink: . Ciarki przechodza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 A może to gey pomyśleliście o tym ? a ta dziewczyna to ściema :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 kolczyk w języku u dziewcyzny zapewnia niezapomniane wrażenia podczas calowania....choć na stałe nie chciałbym takiej dziewyczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Moze i jestem staroświecki ale kolczyk w języku bleeee a dotego takie męki a tak przy okazji z czasem język zacznie zarastać kolczyk "Nieźle brzmi co nie ?? " :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dombek Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 A ja bym sobie zrobił takie cos na posladkach jak było w Jackass :D Ze sobie koleś jednym kolczykiem polaczył oba posladki :D Mozna dziewczynom pokazywac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 kolczyk w języku u dziewcyzny zapewnia niezapomniane wrażenia podczas calowania....choć na stałe nie chciałbym takiej dziewyczny ;) 1281035[/snapback] sie zgodze z przedmowca :):)... i chce miec taka dzewczyne na stale :) ale watpie by miala kolczyk do konca zycia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 sie zgodze z przedmowca :):)... i chce miec taka dzewczyne na stale :) ale watpie by miala kolczyk do konca zycia :D 1281102[/snapback] a czy taki kolczyk da sie usunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 da....można go wyjąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...