Skocz do zawartości
spokostargard

Cretive 7.1 Pomozcie!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam glosniki Creative 7.1 i mam wieeeelki problem poniewaz nic nie wykorzystuje tej technologi. Ani filmy ani gry ani muzyka. Najbardziej zalezy mi na muzyce wiec jesli ktos wie jak zmienic dzwiek stereo na wielokanalowy w systemie 7.1 to prosze o pomoc. Bede bardzo wdzieczny bo prawde mowiac to sie troche zalamalem. Wydalem duzo pieniedzy na takie piekne glosniki ale niestety moge na nie tylko popatrzec bo dzialaja mi tylko 4 z 7 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem na Logitech X-530. Nie działały mi tylne kanały i centralny (karta Mint CMI8738). Problem znikł kiedy podłączyłem za pomocą przejściówki( można dostać w każdym markecie; to przejściówka rozdzielajaca sygnał z jednego gniazda jack na dwa) dwa kanały- centralny z subwofferem i tylne satelity razem do gniazda pomarańczowego czyli tylnego kanału. Mój problem jest nieco inny w każdym odtwarzaczu poza Media Playerem mam tylko 2.1 próbowałem już wszystkiego kiedyś było ok ale po reinstalacji systemu żaden program nie potrafi odtworzyć 5.1. Pomóżcie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boskie są te wasze 7.1 hihihihi Nic nie działa, tylnie odtwarzają ten sam sygnał co boczne :D Ja się dziwię czemu jeszcze nie ma komputerowych zestawów 10.1 :D

Aby uzyskać "pełne" 7.1 należy mieć dzwiękówkę w tym samym formacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby uzyskać "pełne" 7.1 należy mieć dzwiękówkę w tym samym formacie.

1279670[/snapback]

Ale moja karta obsluguje raczej format 7.1 Kurde no dlaczego nie ma takiej osoby ktora by byla w stanie pomoc. Coraz bardziej dochodze do wniosku ze te glosniki 7.1 to tylko strata pieniedzy bo i tak graja 4 jedyne co to mozna sie wygladem pochwalic heh :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam glosniki Creative 7.1 i mam wieeeelki problem poniewaz nic nie wykorzystuje tej technologi. Ani filmy ani gry ani muzyka. Najbardziej zalezy mi na muzyce wiec jesli ktos wie jak zmienic dzwiek stereo na wielokanalowy w systemie 7.1 to prosze o pomoc. Bede bardzo wdzieczny bo prawde mowiac to sie troche zalamalem. Wydalem duzo pieniedzy na takie piekne glosniki ale niestety moge na nie tylko popatrzec bo dzialaja mi tylko 4 z 7 :/

1279293[/snapback]

Jezeli juz nie dasz rady programamowo zemulowac dzwieku do 7.1 to zawsze mozesz uzyc paru takich

http://pdf.fifonetwork.com/foto/Sandberg/502-16.jpg rozgaleziaczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli juz nie dasz rady programamowo zemulowac dzwieku do 7.1 to zawsze mozesz uzyc paru takich

1279821[/snapback]

To nie to samo bo wtedy we wszystkich kolumnach bedzie mi grac to samo. Programowo moze by sie dalo tylko wlasnie trzeba wiedziec jak i na jakich programach :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zależy Ci na muzyce, to przede wszystkim minąłeś się z celem kupując zestaw 7.1. :) Muzyka jest raczej w formacie stereo, zarówno płyty CD jak i rippy w mp3, prawda?? Z wziazku z tym, czytaj powyżej w poscie, rozdzielisz ewentualnie dżwięk na 7 kanałów, a właściwie 2x3 :). Nie lepszy jest porządny zestaw stereo z korektorem i porządnymi kolumnami??

Edytowane przez doodek66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli znalazłeś to może mi pomożesz bo ja mam podobny problem mam płytę ABIT AN7 z w budowaną kartą muzyczną z dzwiękiem 5.1 ale mam problem tego typu że w Winampie działają mi tylko 2 głośniki a w innych programach 4 co mam zrobić żeby w winampie słuchać przynajmniej na 4. PLIZZZ!!! Pomóżcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi