ghost_mode Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 HIPER czy ktoś testował te zasilacze ? parametry i ceny bardzo przystępne... http://sklep.benchmark.pl/katalog_3084.html recenzja i test http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas.../Hiper_480.html ale chodzi mi o jakieś opinie uzytkowników albo osób co majstrowały coś przy ty, sprzęcie :) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Piszę na temat tego Hipera z mojego podpisu. plusy: - niezłe wykonanie - niska cena wady: -głośny (dlatego arctica dostał) -wysokie napięcie na linii 12V Podsumowując wybór budżetowy. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 dzięki... może wiecej opinii urzytkowników ? czyzby test sponosorowany bo te w teście wypadły b. dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cartmanek Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 dzięki... może wiecej opinii urzytkowników ? czyzby test sponosorowany bo te w teście wypadły b. dobrze :) 1280428[/snapback] jakto w kprtniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 te zasiłki są by TOP POWER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 te zasiłki są by TOP POWER 1281146[/snapback] Nie wiem czy te nowe są by Topower, ten mój napewno. Jeśli chodzi o linię 12V i głośność (jak napisałem wyżej) to raczej bliżej im do Codegenopodobnych niż do Topowera - przynajmniej mojemu. Dużo użytkowników Hipera sf350-ts pisało wcześniej o wysokim napięciu na linii 12V, dla przykładu u mnie jest ok 12,6 V (mierzone miernikiem oczywiście) i to w tych psu jest chyba normą. Co do wentyla to siedział tam taki sam jak w Topowerach czyli GlobeFan ale hałasował niemiłosiernie (może niedziałający system termoregulacji obrotów wiatraka?). Wszystko wskazuje w nim na produkcję Topowera (pozłacany grill, pozłacane wtyczki, wentyl i bebechy) ale niestety moje odczucia jako użytkownika są takie, że do zasilaczy firmowanych przez Topower to Hiperowi daleko. Kupiłem go bo nie miałem wtedy kasy na lepszy a zależało mi na gwarancji, którą defacto i tak straciłem przez wymianę wentyla bo z tamtym to była tragedia, w przedpokoju słyszałem ten zasilacz a komp stoi oczywiście w innym pomieszczeniu. Teraz jakbym miał kupić zasilacz to napewno nie Hipera, nawet szacowny Chieftec będzie lepszy imho. Koniec wywodu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Dużo użytkowników Hipera sf350-ts pisało wcześniej o wysokim napięciu na linii 12V, dla przykładu u mnie jest ok 12,6 V (mierzone miernikiem oczywiście) i to w tych psu jest chyba normą.No nie wiem, mój ma na +12 od 11,95v do 12,10v poza te granice nigdy nie wykracza. Obciążałem go sempkiem64 @ >3100MHz @ 1,78v to wtedy mial okolo 11,9v. Linia +5 to wogóle nie do ruszenia - 5.01 co bym nie robil, a 3,3 to 3,35 i nie drgnie. Tak jak na codzien se chodzi @ 2780 @ 1,55v to raczej nie spada ponizej 11,95v. Może mi się jakaś lepsza sztuka trafila :wink: W sumie to nie mialbym zamiaru go póki co zmieniać gdyby nie to że troche suszara... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadip Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Ja mam w swojej budzie tego hipera i A64 3200+ Manchestera @2500 Mhz i napiecia przyznam szczerze trzyma jak skala!do tego jeszcze wentyl 80mm po wylaczeniu chodzi ok 5-7 minut i wypompowuje cieple powietrze z obudowy!czy jest cihcy nie moge stwierdzic bo wszystko zaglusza wentyl karty graficznej! ma jeszcze te przykrecane kable to tez jest bajer bez zbednych plątanin podpinasz to co potrzebujesz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Ten twój hiper to z deka inna historia ziom :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadip Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 niom nie jest sprecyzowane o ktory dokladnie chodzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Kto to pierdzieli bzdury że Hipery są od TOPOWERa. :lol: Są to zasiłki Andysona tak jak np. Aerocool. Ogólnie są budżetowymi zasilaczami o przeciętnej sprwaności z tanich chińskich częsci, jednak dość przyzwoite wykonanie i obecność zabezpieczeń powoduje, że mozna je polecić jako lepszą alternatywę dla chiefteców made by sirtec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Ja tam na swojego nie narzekalbym gdyby byl cichszy... Pozatym do configu z mojego siga moc syci... A to ze od topowera to nie niewiem skad sie wzielo, ale odnosilo sie tylko do modeli SF-350TS i EU-350TS ktorych juz dawno nie produkują... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Kupilem zasilke Hiper 580Wat jak w podpisie , problem w tym ze kable doprowadzajace zasilanie nie sa opisane i podlanczalem je na pale chcialbym wiedziec na ktorym jest mocniejsza linia +12 ktora podpinam do grafy nigdzie w instrukcji nie opisali gniazd :/ narazie wszystko chodzi ok , ale brak pewnosci co do lini +12 nie daje mi spokoju :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Kupilem zasilke Hiper 580Wat jak w podpisie , problem w tym ze kable doprowadzajace zasilanie nie sa opisane i podlanczalem je na pale chcialbym wiedziec na ktorym jest mocniejsza linia +12 ktora podpinam do grafy nigdzie w instrukcji nie opisali gniazd :/ narazie wszystko chodzi ok , ale brak pewnosci co do lini +12 nie daje mi spokoju :/ Przecież to wnika z normy ATX ;) W tym tekście znajdziesz odpowiedź w tabelce opisującej poszczególne linie zasilające: http://zenfist.pl/pelen.php?id=40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...