msburza Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 MSI na swojej stronie http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=641 przedstawia następujące wymagania stawiane zasilaczom: MSI Reminds You... • These two connectors (JPWR1 & JPWR2) connect to the ATX power supply and have to work together to ensure stable operation of the mainboard. • Power supply of 450 watts (and above) is highly recommeded for system stability. • For ATX 12V power connection, it should be greater than 18A. • For this model, you must use the power supply that with a -5V pin supply. Jak piszą potrzebny jest tutaj zasilacz z -5V pin. Nie znam się na tym, więc stąd moje pytanie ---> Jakie modele zasilaczy spełniają te wymagania?? Czy Tagany U-01 mają ten -5V pin?? Ponoć brak tego -5V pina będzie skutkował brakiem zasilania dla karty muzycznej znajdującej się na płycie. Proszę o pomoc bo właśnie zamówiłem kompa z tą płytą i to wyczytałem. Zastanawiam się czy nie zmienić zamówionego zasilacza. Pomocnym być tu może link: http://forums.anandtech.com/messageview.cf...hreadid=1498830 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Nie wiem o co chodziło tym gościom z MSI ale każdy zasilacz zgodny z norma ATX ma we wtyczce kabelki -5V i -12V. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 dokladnie ... a chodzi o to ze polecaja zasilacze ktore maja solidna linie 12V bo 2x6600gt ciagnie troszeczke pradu :] do tego procek i reszta tez troszeczke ciagnie a chodzi o to zeby miec jeszcze jakis zapas do O/C zeby zasilacz sie nie skichal rekomenduja mocne zasilacze ... przynajmniej teraz bedzie spokoj bo nie wiem czy jakikolwiek noname ma 12V blisko 18A :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...