Skocz do zawartości
msburza

Msi Sli I Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

MSI na swojej stronie

http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=641

przedstawia następujące wymagania stawiane zasilaczom:

MSI Reminds You...

• These two connectors (JPWR1 & JPWR2) connect to the ATX power supply and have to work together to ensure stable operation of the mainboard.

• Power supply of 450 watts (and above) is highly recommeded for system stability.

• For ATX 12V power connection, it should be greater than 18A.

• For this model, you must use the power supply that with a -5V pin supply.

Jak piszą potrzebny jest tutaj zasilacz z -5V pin.

Nie znam się na tym, więc stąd moje pytanie ---> Jakie modele zasilaczy spełniają te wymagania?? Czy Tagany U-01 mają ten -5V pin??

Ponoć brak tego -5V pina będzie skutkował brakiem zasilania dla karty muzycznej znajdującej się na płycie.

Proszę o pomoc bo właśnie zamówiłem kompa z tą płytą i to wyczytałem. Zastanawiam się czy nie zmienić zamówionego zasilacza.

Pomocnym być tu może link:

http://forums.anandtech.com/messageview.cf...hreadid=1498830

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie ...

a chodzi o to ze polecaja zasilacze ktore maja solidna linie 12V bo 2x6600gt ciagnie troszeczke pradu :] do tego procek i reszta tez troszeczke ciagnie a chodzi o to zeby miec jeszcze jakis zapas do O/C zeby zasilacz sie nie skichal rekomenduja mocne zasilacze ... przynajmniej teraz bedzie spokoj bo nie wiem czy jakikolwiek noname ma 12V blisko 18A :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi