Skocz do zawartości
Mateoosh

Temperatura wody w WC.

Rekomendowane odpowiedzi

A jak mam zmierzyć temp wody, jeśli mam układ zamknięty  :lol: 

Proc bez o/c na idle ma 36stopni - tylko tyle mogę zmierzyć.

sa dwie mozliwosci jesli masz meidziane wyprowadzenia zamontuj czujnik temperatury wlasnie do rorki i calosc zaizoluj termicznie, lub wprowadz czujnik do zbiornika lub zamontuj na zbiorniku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak było to sorry, a jak nie to piszcie jaką macię temperaturę wody w WC. Chciałbym sobie porównać. 

Aktualnie mam 22.5 w pokoju a w wodzie~26.8.

pzdr

przed zmienieniem pojemnika z 2.5L na 14 Litrow , temp wody przy full-load procka i grafy mialem 41'C :lol: temp proca 54'C

po zmianie na 14 Litrów mam max 28'C , temp proca 47-48'C full-load

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak było to sorry, a jak nie to piszcie jaką macię temperaturę wody w WC. Chciałbym sobie porównać. 

pzdr

przed zmienieniem pojemnika z 2.5L na 14 Litrow , temp wody przy full-load procka i grafy mialem 41'C :lol: temp proca 54'C

znaczy że masz strasznie słaby blokna procu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przy 22C w pokoju mam 27C w idlu i max 37 w full load (wskazania wg mbm'a - nie mam czujnika w układzie). na wodzie chodzi na razie tylko procek (już niedługo :mrgreen: ).

Pozdrawiam

M.

BTW Czy ktoś wie jak zmierzyć współczynnik C/W (czy cóś takiego)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pzdr

znaczy że masz strasznie słaby blokna procu

Made by Allegro(www.cpc.pl) , ale i tak to kupilem dla ciszy zaplacilem chyba 116zł za pompke, pojemnik(2.5L :evil: ), Blok na CPU i GPU, rurki, zaciski itp. a teraz zmienilem pojemnik na 14 Litrów ok. 25zł

BTW. jak wlalem wode destylowana z balkonu ok 12-13 Litrów zimnej wody miala ona ok. 10'C to mialem przed 2-3 godziny ponizej 30'C :lol: full-load of kors przez UD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pzdr

Na tym procu co ty, też 1.2@1.5 miałem max 37stopni z wiatrakami na chłodnicy, a 40 bez wiatraków (20 w pokoju).

Teraz mam bez o/c 36 idle, 39 max na procu (w budzie 33-34), a jak otworzę okno, to w idle mam 31 stopni i w budzie też 31.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pzdr

Na tym procu co ty, też 1.2@1.5 miałem max 37stopni z wiatrakami na chłodnicy, a 40 bez wiatraków (20 w pokoju).

Teraz mam bez o/c 36 idle, 39 max na procu (w budzie 33-34), a jak otworzę okno, to w idle mam 31 stopni i w budzie też 31.

jaki blok ? ciepły był od góry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow faaajnie shkoda ze AXP sie tak niekrecą :( martwi mnie to ale jak zmienie mobo i mnożnik odblokuje i napiecie podniose bo tak jak jest teraz to moje wc jest niewykozystywane... chce ktos moje mobo QPIĆ? Ma 3 tygodnie... fajnie jest tylko nienajlepshe do O/C...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow faaajnie shkoda ze AXP sie tak niekrecą :( martwi mnie to ale jak zmienie mobo i mnożnik odblokuje i napiecie podniose bo tak jak jest teraz to moje wc jest niewykozystywane... chce ktos moje mobo QPIĆ? Ma 3 tygodnie... fajnie jest tylko nienajlepshe do O/C...

A jakie mobo chcesz kupic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiegos gigabajta... albo asusa

Moze abita kd7??

jest calkiem niezly, wysokie napiecia, dobra praca na wysokim fsb i pomiar temp. cpu z diody i termistora

Ile kosztuje... ;) a poza tym to pierw musze sprzedac tego nowego ECS'a co mam a mobo qpic moge max za jakies 450-500zł (i niebede mial na zmiane grafiki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiegos gigabajta... albo asusa

Moze abita kd7??

jest calkiem niezly, wysokie napiecia, dobra praca na wysokim fsb i pomiar temp. cpu z diody i termistora

Ile kosztuje... ;) a poza tym to pierw musze sprzedac tego nowego ECS'a co mam a mobo qpic moge max za jakies 450-500zł (i niebede mial na zmiane grafiki)

TEN ABIT TO PRZYNAJMNIEJ 600 ZŁ

tu jest tani

http://www.allegro.pl/showitem.php?item=7845962

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...