Mateoosh Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jak było to sorry, a jak nie to piszcie jaką macię temperaturę wody w WC. Chciałbym sobie porównać. Aktualnie mam 22.5 w pokoju a w wodzie~26.8. pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Pokoj ok 21-22, woda - bez chlodzenia aktywnego ma teraz 29C - temp z b.dokladnego temometru rteciowego bo calosci mam jeszcze troche rozbabrana na stole :wink: temp procka wedlug MBM 5.0 30C (cpuIdle) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 A jak mam zmierzyć temp wody, jeśli mam układ zamknięty :lol: Proc bez o/c na idle ma 36stopni - tylko tyle mogę zmierzyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 A jak mam zmierzyć temp wody, jeśli mam układ zamknięty :lol: Proc bez o/c na idle ma 36stopni - tylko tyle mogę zmierzyć. sa dwie mozliwosci jesli masz meidziane wyprowadzenia zamontuj czujnik temperatury wlasnie do rorki i calosc zaizoluj termicznie, lub wprowadz czujnik do zbiornika lub zamontuj na zbiorniku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jak było to sorry, a jak nie to piszcie jaką macię temperaturę wody w WC. Chciałbym sobie porównać. Aktualnie mam 22.5 w pokoju a w wodzie~26.8. pzdr przed zmienieniem pojemnika z 2.5L na 14 Litrow , temp wody przy full-load procka i grafy mialem 41'C :lol: temp proca 54'C po zmianie na 14 Litrów mam max 28'C , temp proca 47-48'C full-load Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jak było to sorry, a jak nie to piszcie jaką macię temperaturę wody w WC. Chciałbym sobie porównać. Aktualnie mam 22.5 w pokoju a w wodzie~26.8. pzdr przed zmienieniem pojemnika z 2.5L na 14 Litrow , temp wody przy full-load procka i grafy mialem 41'C :lol: temp proca 54'C po zmianie na 14 Litrów mam max 28'C , temp proca 47-48'C full-load znaczy że masz strasznie słaby blokna procu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 ja przy 22C w pokoju mam 27C w idlu i max 37 w full load (wskazania wg mbm'a - nie mam czujnika w układzie). na wodzie chodzi na razie tylko procek (już niedługo :mrgreen: ). Pozdrawiam M. BTW Czy ktoś wie jak zmierzyć współczynnik C/W (czy cóś takiego)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jak było to sorry, a jak nie to piszcie jaką macię temperaturę wody w WC. Chciałbym sobie porównać. Aktualnie mam 22.5 w pokoju a w wodzie~26.8. pzdr przed zmienieniem pojemnika z 2.5L na 14 Litrow , temp wody przy full-load procka i grafy mialem 41'C :lol: temp proca 54'C po zmianie na 14 Litrów mam max 28'C , temp proca 47-48'C full-load znaczy że masz strasznie słaby blokna procu Made by Allegro(www.cpc.pl) , ale i tak to kupilem dla ciszy zaplacilem chyba 116zł za pompke, pojemnik(2.5L :evil: ), Blok na CPU i GPU, rurki, zaciski itp. a teraz zmienilem pojemnik na 14 Litrów ok. 25zł BTW. jak wlalem wode destylowana z balkonu ok 12-13 Litrów zimnej wody miala ona ok. 10'C to mialem przed 2-3 godziny ponizej 30'C :lol: full-load of kors przez UD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 hehe ja na swoim celkoo 1.0@1.65 1.7V mam przewaznie okolo 31 a jak ialem termistor przyklejony do blokoo to pokazywal 20stopni mam zamkniety uklad w qtorym plywa moze z 300ml wody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Moja temperatura jest to temperaturka pokojowa + mniejwiecej +2-5*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jak było to sorry, a jak nie to piszcie jaką macię temperaturę wody w WC. Chciałbym sobie porównać. Aktualnie mam 22.5 w pokoju a w wodzie~26.8. pzdr przed zmienieniem pojemnika z 2.5L na 14 Litrow , temp wody przy full-load procka i grafy mialem 41'C :lol: temp proca 54'C po zmianie na 14 Litrów mam max 28'C , temp proca 47-48'C full-load Na tym procu co ty, też 1.2@1.5 miałem max 37stopni z wiatrakami na chłodnicy, a 40 bez wiatraków (20 w pokoju). Teraz mam bez o/c 36 idle, 39 max na procu (w budzie 33-34), a jak otworzę okno, to w idle mam 31 stopni i w budzie też 31. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jak było to sorry, a jak nie to piszcie jaką macię temperaturę wody w WC. Chciałbym sobie porównać. Aktualnie mam 22.5 w pokoju a w wodzie~26.8. pzdr przed zmienieniem pojemnika z 2.5L na 14 Litrow , temp wody przy full-load procka i grafy mialem 41'C :lol: temp proca 54'C po zmianie na 14 Litrów mam max 28'C , temp proca 47-48'C full-load Na tym procu co ty, też 1.2@1.5 miałem max 37stopni z wiatrakami na chłodnicy, a 40 bez wiatraków (20 w pokoju). Teraz mam bez o/c 36 idle, 39 max na procu (w budzie 33-34), a jak otworzę okno, to w idle mam 31 stopni i w budzie też 31. jaki blok ? ciepły był od góry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 qrde ludzie ale jazda przed chwila odpalime swego celka T 1.0A@1.7GHz!!! qrde i ze 30 stopni PS jak tu sie wrzuca zdjecia to pokaze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Wow faaajnie shkoda ze AXP sie tak niekrecą :( martwi mnie to ale jak zmienie mobo i mnożnik odblokuje i napiecie podniose bo tak jak jest teraz to moje wc jest niewykozystywane... chce ktos moje mobo QPIĆ? Ma 3 tygodnie... fajnie jest tylko nienajlepshe do O/C... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 U mnie min. 29* max. obciazenie 35* uklad zamkniety poj. wody w ukladzie 0,7l temp. poojowa 23-23,5*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Wow faaajnie shkoda ze AXP sie tak niekrecą :( martwi mnie to ale jak zmienie mobo i mnożnik odblokuje i napiecie podniose bo tak jak jest teraz to moje wc jest niewykozystywane... chce ktos moje mobo QPIĆ? Ma 3 tygodnie... fajnie jest tylko nienajlepshe do O/C... A jakie mobo chcesz kupic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jakiegos gigabajta... albo asusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jakiegos gigabajta... albo asusa Moze abita kd7?? jest calkiem niezly, wysokie napiecia, dobra praca na wysokim fsb i pomiar temp. cpu z diody i termistora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jakiegos gigabajta... albo asusa Moze abita kd7?? jest calkiem niezly, wysokie napiecia, dobra praca na wysokim fsb i pomiar temp. cpu z diody i termistora Ile kosztuje... ;) a poza tym to pierw musze sprzedac tego nowego ECS'a co mam a mobo qpic moge max za jakies 450-500zł (i niebede mial na zmiane grafiki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jakiegos gigabajta... albo asusa Moze abita kd7?? jest calkiem niezly, wysokie napiecia, dobra praca na wysokim fsb i pomiar temp. cpu z diody i termistora Ile kosztuje... ;) a poza tym to pierw musze sprzedac tego nowego ECS'a co mam a mobo qpic moge max za jakies 450-500zł (i niebede mial na zmiane grafiki) TEN ABIT TO PRZYNAJMNIEJ 600 ZŁ tu jest tani http://www.allegro.pl/showitem.php?item=7845962 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Noo teraz jest ranek woda temp: 23C, procesor temperatura 24`C tryb idle, maxx (hot cpu 32C) - temperatury z MBM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...