Skocz do zawartości
Piotr K

podkrecalnosc XP 1700+ a XP 2000+

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Jestem na tzw.: kupnie procka, zastanawiam wlasnie nad wymienionymi athlonkami.

Odrazu mowie iz sprawdzilem procek kumpla i na moim egzempazu KT7A rev 1.0 wstaja XP (1700+ wstal przy 12,5x150 czyli cos ok 1870MHz - czy windoza by wstala niewiem bo akurat dysku nie mialem z systemem u niego).

Pytanie do uzytkownikow tych dwoch typow XP (oczywiscie jadro palomino):

jakie uzyskaliscie wyniki, jak ze zmiana mnoznika na stale na procku ( moja plyta widzi maxx 12,5 mnoznik w biosie) czy przecinaliscie sami recznie mostki na athlonach i jakie tego sa wyniki.

Z beczki WC zas mam pytanie takie:

wiekszosc pomp a wlasciwie wszystkie sa wirnikowe i tu pytanie do Eheimowcow:

jakie macie zeczywiste preckosci przeplywu na obciazonym zestawie.

gdyz z tego co mi wiadomo wszystkie pompy wirnikowe uzywane w wc sa niskocisnieniowe, co widac swietnie na mojej fontannowej Aquela...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!

Jestem na tzw.: kupnie procka, zastanawiam wlasnie nad wymienionymi athlonkami.

Odrazu mowie iz sprawdzilem procek kumpla i na moim egzempazu KT7A rev 1.0 wstaja XP (1700+ wstal przy 12,5x150 czyli cos ok 1870MHz - czy windoza by wstala niewiem bo akurat dysku nie mialem z systemem u niego).

Pytanie do uzytkownikow tych dwoch typow XP (oczywiscie jadro palomino):

jakie uzyskaliscie wyniki, jak ze zmiana mnoznika na stale na procku ( moja plyta widzi maxx 12,5 mnoznik w biosie) czy przecinaliscie sami recznie mostki na athlonach i jakie tego sa wyniki.

Z beczki WC zas mam pytanie takie:

wiekszosc pomp a wlasciwie wszystkie sa wirnikowe i tu pytanie do Eheimowcow:

jakie macie zeczywiste preckosci przeplywu na obciazonym zestawie.

gdyz z tego co mi wiadomo wszystkie pompy wirnikowe uzywane w wc sa niskocisnieniowe, co widac swietnie na mojej fontannowej Aquela...

Co do proców, to to, że wstaje nie znaczy, że winda pójdzie. U mnnie np. wstaje na 1840MHz przy 1.85V, ale winda nie działa, dopiero jak dam 2V to rusza.

A co do pompek, to ja mam Eheima 1250 (1200l/h) i nie powiedziałbym, że jest nisko ciśnieniowa, wręcz przeciwnie, na nie obciążonym zestawie sika jak zwariowana.

Teraz mam ok 3-4m węża i ciśnienie niewiele spadło. Mimo, że ma taka moc jest całkiem cicha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do cisnieniowosci t zrob tak zatkaj koniec palcem jak pompa mieli w miejscu ( a tak powinna bo ma lopatki nieprofilowane) to jest nisko cisnieniowa.

Moja bez rurek zadnych 10l wywala na zewnatrz w 14s, przy zalozonej rurce (srednica wew. 10mm) spada do 1000l/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój przy standartowym napięciu idzie do 146, potem na 1,8V do 150.

Niestety nie chce wstać na 152 wzwyż pomimo zwiększania V-Core do 1,85, i wiem napewno że to nie pamięci bo chodzą na CL2,5 na FSB 166.

Stabilny jest do 150. Na 151 już wywala z 3DMark'a.

Proc nieodblokowany (nie chce mi się).

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...