Skocz do zawartości
General G1

Jak Zainstalowac Win Xp W Formacie Ntfs

Rekomendowane odpowiedzi

Na pierwszej partycji dyskowej [ta która jest fizycznie pierwsza,możesz to podejrzeć np. progiem PartitionMagic 8.0] go postaw, zrób format NTFS podczas instalacji.W życiu stawiałem wielokrotnie Xp i nigdy czegos takiego nie spotkałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sformatuj dysk,podziel fdiskiem na partycje i podczas instalowania XP - on sam sie pyta gdzie sie ma zainstalowac wtedy wybierasz wybraną partycje ,konwertujesz na NTFS i po sprawie- pózniej jak system wstanie "wchodzisz" w Mó komputer i widoczne dyski /pozostałe/ równiez konwertujesz do NTFS /prawy przycisk myszy-właściwości/ i po sprawie

podczas instalacji każdego systemu czytaj informacje któe sie pojawiają- to ułatwia zycie :)

pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mowiac konwertowanie z FAT32-->NTFS czesto nawala w zaleznisci od dysku, pozniej czasem sa problemy z odczytaniem i/lub zapisaniem plikow - z tad moze ten blad. Lepiej, jezeli masz taka mozliwosc to sformatuj dysk zaraz przed instalacja w instalatorze WinXP na NTFS i instaluje wszystko bedzie gralo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem tak ale podczas startu piecka wyskakuje komunikat "brak pliku NTDLR"

1279736[/snapback]

Kiedys u kumpla jak instalowalem XP rowniez na NTFS - po pierwszym restarcie wyskoczyl taki wlasnie blad...

Rozwiazaniem bylo nie wyjmowanie plytki instalacyjnej XPka z n apedu i pozostawienie w biosie boot sequence tak, aby pierwszy czytal z cd-rom az do czasu pelnej instalacji XPka... teraz wszystko dziala ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi