timmon24 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Tak jak w temacie jestem w sieci LOKALNEJ .LAN .Chce być niewidoczny dla innych uzytkowników jak mam "zniknąć " tak aby nikt nie mógł mnie namierzyć ,skanować mój komputer skanowac mi porty jak to zrobić ? Wiem ze przed administratorem sie nie ukryje ale chce sie całkowicie ukryć przedc innymi uzytkownikami z sieci na google .pl znalazłem to : Jeśli przed użytkownikami w Lanie, to.... tak możesz uczynic komputer niewidzialnym Start-->uruchom-->wpisujesz command (uruchamia się DOS dla XP). w linii poleceń wpisujesz: net config server /hidden:yes i zatwierdzasz. Od tego momentu komputer dla innych w LANie nie istnieje. 8 ) Niestety przy uruchomieniu command wyskakuje bład 16 bitowy podsystem windows.... W jaki sposób mam to zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Każdy firewall ma opcję niewpuszczania do kompa :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 tak ale mi to nie wystarczy chodzi mi również o to aby nikt z uzytkowników sieci np nie mógł mi skanować portów (aby stać się całkowicie niewidocznym i nie istnieć dla innych uzytkowników) o to mi chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 No i właśnie taki np. Kerio domyślnie nie pozwala skanować portów, w ZA też można włączyć pełną niewidzialność, poza tym wyłączyć udostępnianie plików w windzie i będzie cacy. A dla pewności można potem przetestowac porty na grc.com albo symantec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Niestety przy uruchomieniu command wyskakuje bład 16 bitowy podsystem windows.... W jaki sposób mam to zrobić ? 1279727[/snapback] http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...itowy+podsystem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schatan Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) Mam win 2003 server i gdy wpisuje w cmd server /? (by coś się o tym dowiedzieć) to mi się wyświetla że "polecenie server... niej ets rozpoznawalne" Co robić ?? Na winXP to działało ;( EDIT: Jush wykombinowałem :lol: ta komenda w moim winie brzmi: net config server /hidden:yes PS I to działa !! Edytowane 25 Lutego 2005 przez Schatan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Becel Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 A jak zrobic zeby kogos znalesc w sieci, żeby właśnie nie mugł się ukryć. A i jeszcze czy jest możeliwośc po adresie MAC karty dowiedzieć się czegoś wiecej o tym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio2B Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Niestety przy uruchomieniu command wyskakuje bład 16 bitowy podsystem windows.... W jaki sposób mam to zrobić ? 1279727[/snapback] Wszysto jest OK. Skopiuj autoexec.nt z %windir%\Repair do %windir%\System32 a komunikat o 16-bitowym podsystemie zniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 A jak zrobic zeby kogos znalesc w sieci, żeby właśnie nie mugł się ukryć. A i jeszcze czy jest możeliwośc po adresie MAC karty dowiedzieć się czegoś wiecej o tym kompie.Mozna pingiem - ale to latwo zblokowac. Mozna arping'iem - tego nie da sie zblokowac - oczywiscie na linuxie nie ma prbolemu i to zblokowac ;] Technika zwana 'reverse mapping' - wyslanie paczki z flaga RST na sprawdzany IP, jesli komp jest wlaczony to nie bedzie odpowiedzi, jesli jest wylaczony (to bedzie odpowiedz icmp o nieosiagalnym hoscie). Z mac'a mozesz sie dowiedziec jego producenta i numer seryjny sieciowki - to wszystko na temat kompa o danym mac'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...