Tomek^^ Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Witam Maszyna - GeF 4 Ti 4200 Gainwarda, monit LG F700B. Problem - czasami obraz sobie "drgnie" jak przy degauss(rozmagnesowywanie?) tylko tak "lajtowo". Nie wiecie co może być przyczyną? Stery 28.90. W trakcie ściągania 40.70. Dzięki za wszelaką pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 masz ekran podłączony do filtra anty przepięciowego?? Jeśli nie to całkiem mozliwe, ze masz przepięcia w kontakcie. Możliwe tez jest, ze masz monitor uszkodzony. Opisz swój problem kiedy takie drgnięcia ekranu występują... weź od kogos inny monitor i sprawdz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 moze Gainward pada mase ludzi ma problemy z obrazem na tym TI4200 jakies krzaki wyskakują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek^^ Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 No np. teraz od rana ani razu nie drgnął. Wczoraj drgał często jak grałem w Medievaluate, ale w OFP już ani razu. Raczej nie wina monita, to samo było na innej "17. Przy grafie też nie uświadczyłem żadnych artefaktów. --- Podłączyłem inną listwę (250, tamta 220). Poprzednia miała jakieś śmieszne uziemienie. Zobacze jak teraz. Dzięki jeszce raz. Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Niekiedy tak się dzieje gdy w sieci pojawiają się duże obciążenia. Kiedyś miałem coś takiego na CTX 14" analog. U mnie wystarczyło włączyć czajnik elektryczny i przez chwilę obraz delikatnie falował. Filtr nic nie pomógł ale w twoim przypadku warto od niego zacząć. Podepnij go do gniazdka z uziemieniem, jeżeli takiego nie masz to kup (filtr podłączony do gniazdka bez uziemienia nie działa, wykożystujesz go wtedy jako zwykły przedłużacz) i 0 połącz z "bolcem". Tylko nie pomyl 0 z fazą bo na obudowie kompa będziesz miał 220V. Ale i tak obawiam się że nie wiele to pomoże. :( Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Ja tak mialem bo kabel byl padniety. Wymien kabel zasilajacy i obadaj. Jeszcze moze masz jakies silne zrodlo namagnesowane w poblizu monitora, np. kolumny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek^^ Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jak wspomniałem wcześniej, wymieniłem listwę. Gier nie odpalałem, a w windzie narazie sie migota. Obok monita mam tylko 2 głośniczki z FPS1600, i nadajnik od cordlessa. Jak będe miał czas, zobacze jak jest w grach. Ale różnicę pewną widać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jak wspomniałem wcześniej, wymieniłem listwę. Gier nie odpalałem, a w windzie narazie sie migota. Obok monita mam tylko 2 głośniczki z FPS1600, i nadajnik od cordlessa. Jak będe miał czas, zobacze jak jest w grach. Ale różnicę pewną widać. Mam Ci podpowiadac zebys odsunal glosniczki jak i nadajnik od mychy z dala od monitora ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek^^ Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Kuwa, zmieniłem listwe, wszystko dawno poodsuwałem od monita, zmieniłem stery( kupiłem nawet zasilacz 300W [nie specjalnie dla tego :)] ), i mi znowu drgnął. :evil: Pojade jutro wymienić kartę, może to jej wina. Do jednej listwy podłączone są dwa kompy, ale wątpie żeby to była wina zbyt dużego napięcia, chociaż kto tam wie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Kuwa, zmieniłem listwe, wszystko dawno poodsuwałem od monita, zmieniłem stery( kupiłem nawet zasilacz 300W [nie specjalnie dla tego :)] ), i mi znowu drgnął. :evil: Pojade jutro wymienić kartę, może to jej wina. Do jednej listwy podłączone są dwa kompy, ale wątpie żeby to była wina zbyt dużego napięcia, chociaż kto tam wie... Wymien kabel zasilajacy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek^^ Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Hm, ok, ale na poprzednim monitorze też drgało. Mnie się wydaje że to wina gfx, ale znowu jakim cudem? Hm, pobawie się, jakby coś to napisze. Thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...