Skocz do zawartości
Tomek^^

Problem z obrazem

Rekomendowane odpowiedzi

masz ekran podłączony do filtra anty przepięciowego??

Jeśli nie to całkiem mozliwe, ze masz przepięcia w kontakcie.

Możliwe tez jest, ze masz monitor uszkodzony.

Opisz swój problem kiedy takie drgnięcia ekranu występują...

weź od kogos inny monitor i sprawdz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No np. teraz od rana ani razu nie drgnął. Wczoraj drgał często jak grałem w Medievaluate, ale w OFP już ani razu. Raczej nie wina monita, to samo było na innej "17. Przy grafie też nie uświadczyłem żadnych artefaktów.

---

Podłączyłem inną listwę (250, tamta 220). Poprzednia miała jakieś śmieszne uziemienie. Zobacze jak teraz. Dzięki jeszce raz. Pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekiedy tak się dzieje gdy w sieci pojawiają się duże obciążenia. Kiedyś miałem coś takiego na CTX 14" analog. U mnie wystarczyło włączyć czajnik elektryczny i przez chwilę obraz delikatnie falował. Filtr nic nie pomógł ale w twoim przypadku warto od niego zacząć. Podepnij go do gniazdka z uziemieniem, jeżeli takiego nie masz to kup (filtr podłączony do gniazdka bez uziemienia nie działa, wykożystujesz go wtedy jako zwykły przedłużacz) i 0 połącz z "bolcem". Tylko nie pomyl 0 z fazą bo na obudowie kompa będziesz miał 220V.

Ale i tak obawiam się że nie wiele to pomoże. :(

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wspomniałem wcześniej, wymieniłem listwę. Gier nie odpalałem, a w windzie narazie sie migota. Obok monita mam tylko 2 głośniczki z FPS1600, i nadajnik od cordlessa. Jak będe miał czas, zobacze jak jest w grach. Ale różnicę pewną widać.

Mam Ci podpowiadac zebys odsunal glosniczki jak i nadajnik od mychy z dala od monitora ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuwa, zmieniłem listwe, wszystko dawno poodsuwałem od monita, zmieniłem stery( kupiłem nawet zasilacz 300W [nie specjalnie dla tego :)] ), i mi znowu drgnął. :evil: Pojade jutro wymienić kartę, może to jej wina.

Do jednej listwy podłączone są dwa kompy, ale wątpie żeby to była wina zbyt dużego napięcia, chociaż kto tam wie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuwa, zmieniłem listwe, wszystko dawno poodsuwałem od monita, zmieniłem stery( kupiłem nawet zasilacz 300W [nie specjalnie dla tego :)] ), i mi znowu drgnął. :evil: Pojade jutro wymienić kartę, może to jej wina. 

Do jednej listwy podłączone są dwa kompy, ale wątpie żeby to była wina zbyt dużego napięcia, chociaż kto tam wie...

Wymien kabel zasilajacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...