Mar_lesniewski Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Witam!! Mam Neo na modemie USB Thomson. Chcialem rozdzielic to polaczenie na 2 koputery. Oba to kompy pokroju duron 1.6 + windows xp pro sp2. Próbowalem szystkiego z udostępnianiem polaczenia. na jednym kompie przypisuje staly adres ip a na drugim ma byc dynamiczny tylko ze na drugim nie chce przypisac adresu wyskakuje blad jesli recznie przypisze adres na drugim kompie to i tak internet na 2 kompie nie dziala POMOCY!!. Sieciówki to zintegrowana VIA i 3Com dziki za pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Musi działac widocznie cos zle robisz. Po pierwsze 1 komp ma miec ip takie: 192.168.0.1 drugi ip takie: 192.168.0.2 i brame: 192.168.0.1 Bez tego net ci nie pojdzie. Aha i jeszcze ustawienie odpowiednich DNS;ów ale caly proces konfiguracji ICS masz tu: http://infojama.pl/sections2.php?op=viewarticle&artid=116 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 ja wczoraj podzielilem wg tego linka i dziala troche z tym trzeba powalczyc, w koncu pojdzie tylko mam pytanie w kwestii DNS - czy do neo to jakies specjalne sa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Podobno sa jakies DNSy do neo ktore nieznacznie sa szybsze od tych co podane w tym artykule. Ale ile w tym prawdy to niewiem. Ja korzystam z tych co podali na infojamie i jest wypas. Jesli chcesz poszukaj sobie jakis DNSow na necie i porownaj gdzie ci lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...