Skocz do zawartości
swojak

Dwie Bróżne Pamięci Gryzą Się

Rekomendowane odpowiedzi

do pamięci ramu pc 2100 256 ram ddr oem 133 mhz dokupiłem pamięć pc3200 256 ram ddr 200 mhz oem komputer zaczął m i się zawieszać wymieniłem przy okazji płytę główną na gigabyte 7 nf -rz na chipsecie n force dokupiłem grafikę radeona 9600 pro mam dwa dyski 40 i 80 gb segate barrakuda nagrywarkę dvd lite on procesor athlon 1800+ myślałem że podrasowałem sobie kompa a on mnie nie słucha zawiesza się co chwilę szczególnie w grach myślę że ramy mi gryzą i szukam pomocy i porad jak sobie z tym poradzić mo0że ustawienia biosa coś pomogą??? pomóżcie mi to rozwiązać z poważaniem :mur: :mur: :mur: swojak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede wszystkim zarzuć sobie memtesta na noc i zobacz jak tam.

po drugie możesz wyjąć jedną z kostek i zobaczyc czy masz takie same objawy

pamięci chodzą Ci w dualu? moze to jest problem

Edytowane przez Ouara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałem kości osobno i chodzą bez zarzutu ta starsza kość pc2100 chodziła mi do tej pory bez problemu fakt że na płycie ecs a ta nowa osobno chodzi też dobrze .sam pierwszy raz składałem kompa i mam trochę problemów z ustawieniem biosa może tu kryje się problem z opowieści słyszałem że kości ramu gryzą się miedzy sobą w dualu nie chodzą bo nie uaktywniałem w biosie tej funkcji robiłem test prime 95 i zawiecha nie dał mi przetestować .nie wiem co mam zrobić doradźcie mi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi