Skocz do zawartości
poca

Elektrycznie Otwierany Bok Budy...

Rekomendowane odpowiedzi

wiem, że o te silniki... wydaje mi się że idiotą jeszcze nie jestem :). Chciałem jedynie zaakcentować precyzję wyrażania się... radio to całkiem co innego niż magnetofon, ale mniejsza o to.

Ja mam z takiego silniczka zrobione urządzonko do mieszania wytrawiacza PCB (na mojej stronce /wynanlazki) i nie powiem żeby był on jakiś super silny.

Nie wiem bo nie miałem w rece ale może silniki do podnoszenia szyb w aucie się nadadzą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz do dyspozycji silnik od szyb samochodowych, to lepiej pomyslec o boku odsuwanym do goy lub tylu a nie opuszczanym jak most zwodzony. Pozatym te klapa musi sie opuszczać powpli, a nie 1.5 sek. i juz klapa jest na ziemi. powinna sie otwierac conajmniej 7 sekund, i wlasnie dlateto wystarczy slaby silnik i odpowiednia przekładnia :)

PS.Fajne wynalazki :D

Edytowane przez starykot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thX.. ale wciąz uważam że bok otwierany elektrycznie troche mija sie z celem. Wolałbym już zamontować jakieś coś za szybą... (okrągłą) żeby się kręciło cały czas... ewentualnie jakiś bajer w podtaci kół zębatych kręconcych się podczas wysuwania cdromu etc. U siebie chciałem zamontować kręcoący się powoli duży wiatrak (20..30 cm średnicy) tak aby wieczorem na ściane padało fajne światło poprzez łopatki wiatraka. :) ale jakjos ogólna koncepcja moda wyluczyła to rozwiazanie :D

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi