Skocz do zawartości
jdd

300 W Czy Pociągnie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Bartek mobile 25oo+

R 9550 szafirek

NF7-S 2.0

2 x Geile 256

WD 800JB

Seagate 40 GB

czy 300 W codeshita pociągnie to postawione w defaulcie ? jak myślicie ?

oczywiście tylko tymczasowo zanim se psu nie załatwię tzn. jakiś miesiąc.

Edytowane przez jdd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa tylko imo kazde wlaczenie to wielkie losowanie :wink:

troche mnie wkurza to narzekanie na codegena :angry: - mam w pracy ze 3 i jakos nie odczulem roznicy w porowaniu z innymi,

oczywiscie do oc sie nie nadaje, ale jako standart zasilka...

a sorki ostatnio mi padl 250 W

ale ładnie dał wczesniej znac ze cos z nim nie tak - zegary zaczely zwalniac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zeszłym tygodnie w pracy w dwóch kompach padły Codegeny (P4 1,6Ghz). Całe szczęście, że nic przy okazji nie poleciało, jak to było w przypadku moich dwóch szwagrów ...(2xhdd+mobo+ram) Ale właściwie to nie ma co od razu siać paniki. W końcu masa sprzętu chodzi na tych zasiłkach. Nie katować, to od razu nie padnie :) Te zasiłki które padły w podanych przypadkach , pracowały wcześnie po około 2 lata i nie było z nimi zadnych problemów, a kompy z racji swego przeznaczenia chodziły po 24h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie komputer jak serwer, tylko że na noc wyłącze bo śpię.

no napweno kwestia że mam 2 grosze za kilowat, ale też mentalność :P

no z tego co widze to wole nie ryzykować bo ostatnio coś się dzieje także z listwą zasilającą (trzaski i czasem trzeba walnąć żeby działała - w końcu spark, czyli shit nad shity)

przezorny zawsze ubezpieczony. dzięki za rady =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem ten temacik i troche poczułem sie niepewnie

semp2400

2x256 Hynix

Abit AN7 Guru

Radek 9550

Barracuda 160GB

Do tej pory mialem zamiar odpalic to jutro na Codegen-ie 250W ale teraz juz sam nie wiem.Napiszcie jak bardzo prawdopodobne jest ze bedzie ogień i siwy dym.(zasilki mi nie szkoda ale martwie sie o reszte)

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox

Co do codeshita to jak pod wtyczke zasilania z którego jest odejście na stacje dyskietek podepne dysk 160 Barracuda to przy probie odczytu dyskietki jest od razu reset albo zwis. Na moje oko to zasiłka nie wyrabia albo dysk jest niesamowicie prądożerny. Juz niedlugo i tak bedzie zmiana planuje cos w stylu chieftex 360 302 df.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukałem spadki napieć(wahania) podczas gdy stacja zaczyna pracowac no i dochodzilo to do jakiegos 0,5V ale nie za bardzo sie orientuje czy to dużo czy mało pozatym sprzet pomiarowy jest raczej nieprofesjonalny także cieżko cokolwiek stwierdzic. Pozatym bez dyskietek da sie żyć bez dysku raczej cieżko. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ale troszke mi to zajeło tak jest jak sie 2 lata miało kompa na ktorym nie chodziła żadna giera.

Wiec nie ma żadnych problemów wszystko chodzi jak sie należy.Także wszyscy którzy kiedyś bedą sie zastanawiać czy 250W Codegen pociagnie sprzęcik jaki widać poniżej.W nabliższym czasi powolutku spróbuje podkręcać prca i zobacze czy bedą jakieś oznaki żę zasiłka nie wyrabia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No spoko biore to za ostrzeżenie w sumie to nowa zasiłka to kwestia góra 3 dni.

1296446[/snapback]

tak... o ile poleci TYLKO zasilka :D mooj Codeshit byl wyjatkowo grzeczny... po prostu sie wylaczyl i nie wstal :) a to ze nie polecialo nic innego zawdzieczam mojej kochanej mobo i oczywiscie szczesciu :D teraz mam Chiefteca i spie spokojnie :)

Edytowane przez DarkRaven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasada jest PROSTA :

po pierwsze nie podkrecac ... ( ani proca ani grafy )

jezeli macie grafe 9550 albo 9600 to spokojowo bo te karty nie ciagna duzo ... problem zaczyna sie od gf6600, 9700,9800 etc albo innej karty zmodowanej ( ostre OC )

co do reszty przypadkow to komp mojej nazeczonej dziala juz dobrze ponad rok na athlonie 2200+ @ 2800+ na MSI Delta-l na nf2 , 256 ramu i hdd 80 i 9200 radek a zasilacz standard 350W z buda TRACERA ... komp w sumie kosztowal mnie 1500zl i tak mialo byc i mial sluzyc do grania ale w gry dla dzieci do lat 10 a pozatym to glownie word + LEX ( ogolnie dokumenty prawnicze )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak... o ile poleci TYLKO zasilka :D mooj Codeshit byl wyjatkowo grzeczny... po prostu sie wylaczyl i nie wstal :) a to ze nie polecialo nic innego zawdzieczam mojej kochanej mobo i oczywiscie szczesciu :D teraz mam Chiefteca i spie spokojnie :)

1296477[/snapback]

Źle mnie zrozumiałeś chodziło mi o to: że jak wezme sie za podkręcanie to najpierw kupię zasilke a dopiero bede sie bawil

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle mnie zrozumiałeś chodziło mi o to: że jak wezme sie za podkręcanie to najpierw kupię zasilke a dopiero bede sie bawil

Pozdr

1303285[/snapback]

ok spox :) dobrze, ze nie ryzykujesz na codegenie :lol:

Edytowane przez DarkRaven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a co powiecie na to:

codegen 250w ciagnie juz prawie 6 lat najpierw celerona 433mhz 128mbram były tam dwa dyski twarde i dwa napedy, a od roku chodzi non stop 24h na dobę na p3 866mhz 640MB ram, dwa dyski, nagrywarka, fdd, 3 wentyle (na froncie i na plexi z boku budy), dwie katody UV, radeon 9600 se i jakis stary SB podpiety na ISA - płyta to jakas lucky star. Jak narazie nie wyglada na zmeczonego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a co powiecie na to:

codegen 250w ciagnie juz prawie 6 lat najpierw celerona 433mhz 128mbram były tam dwa dyski twarde i dwa napedy, a od roku chodzi non stop 24h na dobę na p3 866mhz 640MB ram, dwa dyski, nagrywarka, fdd, 3 wentyle (na froncie i na plexi z boku budy), dwie katody UV, radeon 9600 se i jakis stary SB podpiety na ISA - płyta to jakas lucky star. Jak narazie nie wyglada na zmeczonego :D

1303484[/snapback]

wiesz... mooj tez nie wygladal na zmeczonego :D po prostu sie wylaczyl i nie wstal :? byc moze trafiles na dobry model :) nie mozna twierdzic, ze wszystkie codegeny sa zle z zalozenia i wymieniac z miejsca ale lepiej nie ryzykowac.... chyba kazdy z nas mialby duzo za duzo do stracenia nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz... mooj tez nie wygladal na zmeczonego :D po prostu sie wylaczyl i nie wstal :? byc moze trafiles na dobry model :) nie mozna twierdzic, ze wszystkie codegeny sa zle z zalozenia i wymieniac z miejsca ale lepiej nie ryzykowac.... chyba kazdy z nas mialby duzo za duzo do stracenia nie?

1304746[/snapback]

oby moj tez zakonczył tylko a wyłaczeniu sie

PS. mam w nim obódowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi