Świder Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Aby powrócić to tematu... pare foteczek... co byłem u kumpla i robiłem z układem... ;) (cyfrak za 3k zł :mrgreen: ) Mój ostani na NB :) chyba 40 nawiertów, połączone dremelem.. oraz moje dwa bloczki inside :) Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Przeczytałem cały temat i :wink: Ładne bloczki i ogólnie gratsy za pracę nad nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 nie w oczy uderza tylko ta.... dokładność :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Świder naprawde fajne bloczki sklepałeś, full respect :] Zacznij masową produkcje to na tweaku bedzie większa konkurencja :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Świder naprawde fajne bloczki sklepałeś, full respect :] Zacznij masową produkcje to na tweaku bedzie większa konkurencja :mrgreen:Konkurecnja by sie chyba naprawde przydała, bo ostatnio to z nudów umieram. A "produkty" masz bardzo ładne i estetyczne, wiec porblemów nie powinno być z podbiciem rynku Tweak'a :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 No a chętnych by sie znalazło napewno sporo ;) Świder pomyśl pomyśl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Dzięki Panowie za miłe słowa :) Może coś czasem zrobie na sprzedaż... ale to pare sztuk, wiadomo nie mam szans z maszynami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 No wiesz chwali sie dobrze wykonaną robote ;) Ale naprawde bloczki wypas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 A miałem jeszcze okazje zrobić pare zdjęc swojego 'starego' bloczku ;) Oraz jedna fotka pierwszego bloczku co na gpu siedział.. i pewnie jeszcze siądzie ;) No i mam takie dwa... pewnie z nich coś też powstanie :mrgreen: pamiętacie.... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 ten ostatni! bez kitu, domowymi sposobami zrobiłeś? jak? ;> a, i imo te piny na nim troche gęściej mogłyby być ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No co Ty :D :mrgreen: Tak to aż nie potrafie :P To spody od luksa jeszcze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 bawiłem sie kiedyśw zrobienie takiego spodu ale obawiałem sie ze brąż mi bedzie źle przewodził ciepło i zrezygnowałem pozatym brąz żeby wypolerować to trza byc prze.... ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Czy ja widze jednego z pierwszych jeżów :D Teraz trochę ubogo wygląda w porównaniu do tych nowych :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Ja też chce do fakerów. Nawet NF7 popsułem :D . Moja lista na szybko: -NF7 -8RDA3+ -infinity nf2 -a1333 -durex 1400 -jiuhb 1700+ -bartek 2500+ mobile -bartek 2600+ -9800pro... zasilanie pamieci zostalo oderwane od pcb :lol: -4mx gainwarda :D -2mx szlifierką katową -dfi lp nf4 sli-dr -newcastle 2800+ -antec 550w :lol: -gf6200 -4ti4600 -r9600 - memkom vmem sie niespodobał :lol: I duuuużo duuuuuuuuuużo wiecej :D Edytowane 5 Lutego 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No dobra, kto jest duużym psujem to może do fakerów dołączyć :D pamietajcie o prioretytowej NF7 :mrgreen: PS. No te moje 2 jeżyki (Owsiu też ma takiego jednego :mrgreen:) są dosyć skromne w porównaniu do nowej jeżowej 'kontenerowej' rodzinki B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 a zamiast nf7 może być fatal!ty abita pod intela? :P :mrgreen: no i gigabyte płytka i radzio, seagacik, 2 chiefteci itp ; ] :P Co zamierzasz zrobicz jeżyka? cpu czy parownik o; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Na cpu jeden pójdzie.. a drugi.. hmm ostanio też coś mnie na fc naszło.. jak śniegi odejdą to po złomach pochodze z Owsem i sie może coś będzie budować.. więc na parownik drugi spód.. czemu nie :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Bardzo fajne bloczki czegolnie na cpu do tego jakis pro spodzik i bloczek miodzio :D Hmm jeże :lol: miałem ci przelotki załatwic :blink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Dalej czekam... :mrgreen: i nie 'miałeś' a masz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 (edytowane) kolego, mam własną maszynę CNC Weeke ^^, interesuje mnie jakimi frezami działasz w miedzi, mógłbyś zrobić zdjęcia narzędzi ? Czy nic Ci się z frezami złego nie dzieje tzn się do materiału nie kleją, za bardzo nie grzeją(czy jakoś je chłodzisz) ? Gdzie nabywasz miedź ? ja bym kupił ciut grubszą np 6-7mm i z obu stron na maszynie po 1mm zebrał żeby mieć idealnie płaską powierzchnie (zostaną ślady po frezie ale to potem do szlifowania pójdzie). U mnie nie tyle praca ciężka co maszynę ciężko zaprogramować ... wydaje mi się że 1 dzień spędzę przy komputerze maszyny żeby w 15 min zrobić spody ^^, mam płytkę Asrock Z68 extreme3 gen3 (czarno-złota) dlatego idealne byłoby to: http://www.mod-planet.com/forum/printview.php?t=5098&start=0&sid=aeccb4ab64f9c1d1a0c466546580934f Edytowane 17 Marca 2012 przez Dwd89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 odkopałeś temat sprzed 6 lat?.. następnym razem spójrz na datę i wysyłaj pm do autora zamiast odkopywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Dwd89 +10 mining Masz ode mnie Golden pick axe Tak trzymaj, a wykopiesz miedz na swoje bloki wodne :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 haha spadłem z krzesła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekkalisz Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Dajcie te fotki frezow bo tez chce zobaczyc..miedz dostaniesz na zlomie albo skupie metali kolorowych, ale popatrz na stawke miedzi zeby cie w jajo nie zrobili tak ja mnie chcieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xaarkes2 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Może i dobrze, że ten gościu odkopał ten temat, ponieważ chciałbym zadać wam pytanie. A mianowicie czy opłaca się jeszcze dzisiaj robić bloki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Jak masz sprzęt - czemu nie. Dawanie gdzieś do roboty natomiast jest kompletnie nieopłacalne. Unikalność jednak to już inna sprawa. Edytowane 25 Marca 2012 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Jak masz sprzęt - czemu nie. ... i umiejętności. :) Każdy chyba widział przypadki na forum, że pierwszy blok nigdy nie grzeszy wydajnością. ;) Chyba, że to jest podpatrzona konstrukcja. Jeśli zrobisz to estetycznie to nie dość, że taniej to i oryginalnie. No i masz wieczystą gwarancję producenta. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 A czy da się zrobić samemu bloczek na cpu wydajniejszy od topowych bloków dostępnych na rynku? Od czego zależy wydajność bloczku cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 A czy da się zrobić samemu bloczek na cpu wydajniejszy od topowych bloków dostępnych na rynku? Od czego zależy wydajność bloczku cpu? Wydajność bloku zależy od użytego materiału i tak poprowadzonej konstrukcji, żeby woda przepływała przez jak najbardziej możliwie cienką i dużą powierzchnię owego metalu. Czyli prosto patrząc Taki bloczek ma mniejszą powierzchnię styku metalu z wodą niż taki.Oczywiście ten drugi jest wydajniejszy. Teraz pewnie można pomyśleć, że skoro im więcej finów - ścianek, tym wydajniej, czli najwydajniejszy byłby taki ? Otóż nie, bo w tym wszystkim trzeba także pamiętać o przepływie. Zbyt gęste finy są "opływane" przez zbyt cienką warstwę wody. Sztuką jest znaleźć złoty środek pomiędzy ilością-grubością metalu a ilością przepływającej wody. :) Czy da się zrobić lepsze niż topowe dostępne na rynku ? Hmm , ciężkie pytanie. Z jednej strony te firmy mają przepracowanych tyle konstrukcji, mają zatrudnionych inżynierów materiałowych / fizyki, że ciężko byłoby samemu, ot tak w domu, w garażu wstrzelić się z czymś wydajniejszym. Choć nie jest to niemożliwe, bo czasem nawet największe głowy zapominają o najprostszych (i czasem zarazem) najlepszych rozwiązaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 No dobrze ale dla czego wszystkie bloki mają rozmiar podstawki procesora? Czy zrobienie bloku dajmy na to dwa razy większego od tych dostępnych w sklepach wpłynęło by pozytywnie na spadek temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...