KOLO Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Dzisaj pisalem zaliczenie z techniki komputerowej (jestem na pierwszym roku polibudy na Mechanice i Transporcie) wydawaloby sie z prostackiej rzeczy mianowice z elemtow pulpitu okien i takie tam podstawy.Oczywiscie gdy profesorka tydzien temu rozdawala ksera to ich nie bralem bo bylem przekonany ze umiem takie podstawowe rzeczy i pojecia wkoncu obcuje z PC'tami od 95 i wczesniej mialem commodere. A tu D**** z Zaliczenia dostalem 2,5 a kumpel ktory ma kompa od pol roku i co chwile mu cos naprawiam (totalny Lamer) dostal 4,5 8O 8O 8O . Jednym slowem totalna porażka :( i wstyd :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 jak cos daja to sie bierze chocbys mial to wyrzucic do kosza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 A na czym się wyłożyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 jak cos daja to sie bierze chocbys mial to wyrzucic do kosza ;] A jak nie daja, to wyrwac i leciec na ksero i kserowac cokolwiek to jest :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLO Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 oto pytania: 1. co to jest pasek tytulu i jakie zawiera elementy 2.podaj 4 sposoby zmiany polozenia i rozmiaru okna 3.Co to jest menu podreczne i do czego sluzy? 4.co tojest menu sterowania okna i jakie zawiera elementy 5. a piatego nie pamietam ale tez cos prostegona na kazde pytanie mialem 1min. na kazde pytanie odpowiedzial bym bez problemu ale poprostu nie zdazylem bo sie nie nauczylem i musialem spora czesc czasu poswiecic na przemyslenie kazdego pytania. A gdybym wykul na blache to bym sie zmiescil w tych 5 min, tak mi sie zdaje :( spox za tydzien porawa wtedy sie naucze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 oto pytania: 1. co to jest pasek tytulu i jakie zawiera elementy 2.podaj 4 sposoby zmiany polozenia i rozmiaru okna 3.Co to jest menu podreczne i do czego sluzy? 4.co tojest menu sterowania okna i jakie zawiera elementy 5. a piatego nie pamietam ale tez cos prostegona na kazde pytanie mialem 1min. na kazde pytanie odpowiedzial bym bez problemu ale poprostu nie zdazylem bo sie nie nauczylem i musialem spora czesc czasu poswiecic na przemyslenie kazdego pytania. A gdybym wykul na blache to bym sie zmiescil w tych 5 min, tak mi sie zdaje :( spox za tydzien porawa wtedy sie naucze :D ale pytanka..... czego tu sie uczyc..... zerknac do zeszytu...... pozniej posiedziec 4h przy kompie i wszystko umiesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Powinni rozdzielac miedzy zaawansowanych i poczatkuajcych uzytkownikow. Ja na te pytania tez bym nie odpowiedzial, a komputer to mam juz z 10 lat. <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly nikomu niepotrzebne - czyli nazywanie czegos po imieniu. Nie moga powiedziec, ze masz jechac do krawedzi danego okna az pojawia sie dwie strzaleczki ? nie musza to skomplikowac. To tak jak z wiadomosciami. Jesli czegos sam nie wiesz i dostaniesz nagle jakas wiadomosc, ktora wyda ci sie wazna i prawdziwa, okaze sie, ze jest nieprawdziwa, niewazna i w dodatku mozna ja bylo przedstawic prosciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 dziwne. pytania imho dla teoretyków kujonów. tak ja widzę nauczanie w naszym kraju. kończysz uczelnię i jesteś lamerem. a co będzie jak siądziesz w jakiejś firmie przed angielską wersją? ciekawe gdzie twój kumpel będzie szukał "menu sterowania okna" (co to, q 8O rwa, jest ??? :lol: ) wg mnie testy powinny opisywać konkretne rozwiązanie problemu, np: jak zmienić rozmiar pliku wymiany czy kolor tła. pytanie 2 -> ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Kolo: to jest totalna porazka polskiego szkolnictwa, a przy okazji i Twoja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 I jak to sie nie wkur.. jak tacy wykladowcy wymagaja nie umiejetnosci a glupiej wiedzy teoretycznej, bo wszak wazne jest zeby te rzeczy umiec wykonac, a nie znac definicje i przebieg sposobow zmiany rozmiaru okna :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 no widzisz, i dlatego wlasnie uczelnie wyzsze koncza tez ludzie nie koniecznie kompetenti, ze to tak ujme :) bo moga wykuc teorie na pamiec i pozaliczac wszystko, sam jestem obecnie studentem i wkurza mnie ta teoria, zawsze bylem przeciwnikiem wkuwania teorii na pamiec, oczywiscie jakies tam podstawy sa potrzebne, ale odrazu trzeba to poprzec odpowiednia praktyka i odrazu latwiej sie danego zagadnienia nauczyc, ale naszym pieknym polskim uczelniom do takich rzeczy... na zachodzie tez nie jest idealnie, ale jest znacznie wiecej praktyki, a mniej teorii i zupelnie inny system ocen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLO Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Wysłany: 16 Paź, 2002 19:45 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- no widzisz, i dlatego wlasnie uczelnie wyzsze koncza tez ludzie nie koniecznie kompetenti, ze to tak ujme bo moga wykuc teorie na pamiec i pozaliczac wszystko, sam jestem obecnie studentem i wkurza mnie ta teoria, zawsze bylem przeciwnikiem wkuwania teorii na pamiec, oczywiscie jakies tam podstawy sa potrzebne, ale odrazu trzeba to poprzec odpowiednia praktyka i odrazu latwiej sie danego zagadnienia nauczyc, ale naszym pieknym polskim uczelniom do takich rzeczy... na zachodzie tez nie jest idealnie, ale jest znacznie wiecej praktyki, a mniej teorii i zupelnie inny system ocen Ale i tak sie ze mnie wszyscy smieja :oops: IMHO to szkola powinna uczyc kreatywnosci a nie ZAKUWANIA NA PALE !!!! ot co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 racja... ja dlatego rzuciałem jedną bude, ale teraz ide do wrocka - tam jest chyba raczej lepiej :) (no i tam mam laseczke :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 jedno wielkie LOOOOOOOL dla ukladajacego pytania. To jak test z microsoftu. Ciekawe czy ten gosc co ukladal pytania mial do czynienia kiedykolwiek z linuxem, bo cos mi sie zdaje ze nie. jak ja bylem na studiach to na informie mielismy zadany problem i trzeba bylo napisac program ktory bedzie dzialal (napisalem pierwszy ale dostalem tylko 4 za niedbalosc :oops: ). to co sie teraz dzieje to lameriada. p.s. to logo to HD V-ROD ? , nie przejmuj sie ocena z tego zaliczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulafelum Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 > To jak test z microsoftu. Ciekawe czy ten gosc co ukladal pytania mial > do czynienia kiedykolwiek z linuxem... Tu zgadzam się całkowicie! Ale z drugiej strony te pytania nie uważam do końca za bez sensu. Można to potraktować jako sprawdzenie dobrego wysławiania się i mówienia jasno o technologii Hi-Tech. Większość informatyków gada slangiem i właściwie nie potrafią wyjaśnić zwięźle jakiegoś problemu osobie początkującej. Ale robić z tego egzamin i to w takiej micro$oftowej formie to lekka przesada. Zdrówko.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 oto pytania: 1. co to jest pasek tytulu i jakie zawiera elementy Już tu sie pogóbiłem a z obsługa kompa nie mam najmniejszych problemów :lol: 2.podaj 4 sposoby zmiany polozenia i rozmiaru oknaBig LOL ,to są aż 4 sposoby ,ja tam urzywam jednego i styka. O reszcie sie nie wypowiem. Zrsztą co się dziwić skoro test był wymyślony przez babę (tak mniemam skoro przedmiot prowadzi jakaś profesorka). Jak dla mnie zabrakło tu jeszcze kilku ważnych pytań : Co to jest ikona i do czego służy :lol: Który skrót klawiszowy jest zabroniny (odp. Ctrl-alt-del :D ) Udowodnić wyższość eksploratora nad windows commanderem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 szczegolnie w nt'kach ctrl-alt-del jest zabroniony,....:P imho niektorzy nauczyciele/wykladowcy mogliby od czasu do czasu sami usiasc przed kompem zamiast dyktowac zadania z ksiazki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 ...Co to jest ikona i do czego służy :lol: Który skrót klawiszowy jest zabroniny (odp. Ctrl-alt-del :D ) ... buhahahaha :lol: a może: czemu myszce ogonek wystaje z drugiej strony? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Co to kurna za uczelnia ? pytania takie jak w USA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Udowodnić wyższość eksploratora nad windows commanderemnie da rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLO Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 p.s. to logo to HD V-ROD ?Tak to logo HD VRSC V-ROD :twisted: HD rzadzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 nie da rady :) Bo to zadanie na szóstkę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Kolezanka zaliczyla poprawke z M$ Worda na 4,5 bo nie umiala wydrukowac strony na 2 sposoby!! 8O 8O 8O 8O Jak mi o tym powiedziala to tez za penisa nie wiedzilem o co chodzi!! Dopiero potem sie dowiedzielem ze : 1 sposob: Menu PLIK-> Drukoj 2 sposob: Ikonka drukarki Co wy na to??? Bo ja wymiekam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 no to musisz uwazac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Kolezanka zaliczyla poprawke z M$ Worda na 4,5 bo nie umiala wydrukowac strony na 2 sposoby!! 8O 8O 8O 8O Jak mi o tym powiedziala to tez za penisa nie wiedzilem o co chodzi!! Dopiero potem sie dowiedzielem ze : 1 sposob: Menu PLIK-> Drukoj 2 sposob: Ikonka drukarki Co wy na to??? Bo ja wymiekam!! no to jakby dodała jeszcze ctrl+P to ma zaliczony cały semestr z góry.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 oto pytania: 1. co to jest pasek tytulu i jakie zawiera elementy 2.podaj 4 sposoby zmiany polozenia i rozmiaru okna 3.Co to jest menu podreczne i do czego sluzy? 4.co tojest menu sterowania okna i jakie zawiera elementy 5. a piatego nie pamietam ale tez cos prostegona na kazde pytanie mialem 1min. na kazde pytanie odpowiedzial bym bez problemu ale poprostu nie zdazylem bo sie nie nauczylem i musialem spora czesc czasu poswiecic na przemyslenie kazdego pytania. A gdybym wykul na blache to bym sie zmiescil w tych 5 min, tak mi sie zdaje :( spox za tydzien porawa wtedy sie naucze :D Aaah, po cholerę taka wiedza. Co za idiotyzm, to nawet w liceum nie musiałem się takich rzeczy uczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Kolezanka zaliczyla poprawke z M$ Worda na 4,5 bo nie umiala wydrukowac strony na 2 sposoby!! 8O 8O 8O 8O Jak mi o tym powiedziala to tez za penisa nie wiedzilem o co chodzi!! Dopiero potem sie dowiedzielem ze : 1 sposob: Menu PLIK-> Drukoj 2 sposob: Ikonka drukarki Co wy na to??? Bo ja wymiekam!! no to jakby dodała jeszcze ctrl+P to ma zaliczony cały semestr z góry.... Wlasnie chcialem dodac ze istnieje 3 sposob 8) Ciekawe czy pani profesor oczy by wylazly jakby ja oswiecic 8) Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Kolezanka zaliczyla poprawke z M$ Worda na 4,5 bo nie umiala wydrukowac strony na 2 sposoby!! 8O 8O 8O 8O Jak mi o tym powiedziala to tez za penisa nie wiedzilem o co chodzi!! Dopiero potem sie dowiedzielem ze : 1 sposob: Menu PLIK-> Drukoj 2 sposob: Ikonka drukarki Co wy na to??? Bo ja wymiekam!! no to jakby dodała jeszcze ctrl+P to ma zaliczony cały semestr z góry.... Wlasnie chcialem dodac ze istnieje 3 sposob 8) Ciekawe czy pani profesor oczy by wylazly jakby ja oswiecic 8) Pozdro Dexter Jakbyś podał - Ikona Drukarki i twój sposób jako drugi, to by ci nie uznała, :lol: bo twojego sposobu nie ma w podręczniku i powinieneś podać ten co jest :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Kolezanka zaliczyla poprawke z M$ Worda na 4,5 bo nie umiala wydrukowac strony na 2 sposoby!! 8O 8O 8O 8O Jak mi o tym powiedziala to tez za penisa nie wiedzilem o co chodzi!! Dopiero potem sie dowiedzielem ze : 1 sposob: Menu PLIK-> Drukoj 2 sposob: Ikonka drukarki Co wy na to??? Bo ja wymiekam!! no to jakby dodała jeszcze ctrl+P to ma zaliczony cały semestr z góry.... Wlasnie chcialem dodac ze istnieje 3 sposob 8) Ciekawe czy pani profesor oczy by wylazly jakby ja oswiecic 8) Pozdro Dexter Pewnie by sie zdenerwowala i oblala biedaczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Kolezanka zaliczyla poprawke z M$ Worda na 4,5 bo nie umiala wydrukowac strony na 2 sposoby!! 8O 8O 8O 8O Jak mi o tym powiedziala to tez za penisa nie wiedzilem o co chodzi!! Dopiero potem sie dowiedzielem ze : 1 sposob: Menu PLIK-> Drukoj 2 sposob: Ikonka drukarki Co wy na to??? Bo ja wymiekam!! no to jakby dodała jeszcze ctrl+P to ma zaliczony cały semestr z góry.... Wlasnie chcialem dodac ze istnieje 3 sposob 8) Ciekawe czy pani profesor oczy by wylazly jakby ja oswiecic 8) Pozdro Dexter będąc totalnym ortodoksem można wspomnieć o tym, że klikając prawym klawiszem na dokumencie w eksploratorze jest opcja drukuj... podejrzewam, że nawet święty bill nie zna wszystkich sposobów. ale polak musi znać. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...