Skocz do zawartości
KOLO

Totalna porażka :(

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisaj pisalem zaliczenie z techniki komputerowej (jestem na pierwszym roku polibudy na Mechanice i Transporcie) wydawaloby sie z prostackiej rzeczy mianowice z elemtow pulpitu okien i takie tam podstawy.Oczywiscie gdy profesorka tydzien temu rozdawala ksera to ich nie bralem bo bylem przekonany ze umiem takie podstawowe rzeczy i pojecia wkoncu obcuje z PC'tami od 95 i wczesniej mialem commodere. A tu D**** z Zaliczenia dostalem 2,5 a kumpel ktory ma kompa od pol roku i co chwile mu cos naprawiam (totalny Lamer) dostal 4,5 8O 8O 8O . Jednym slowem totalna porażka :( i wstyd :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto pytania:

1. co to jest pasek tytulu i jakie zawiera elementy

2.podaj 4 sposoby zmiany polozenia i rozmiaru okna

3.Co to jest menu podreczne i do czego sluzy?

4.co tojest menu sterowania okna i jakie zawiera elementy

5. a piatego nie pamietam ale tez cos prostegona

na kazde pytanie mialem 1min.

na kazde pytanie odpowiedzial bym bez problemu ale poprostu nie zdazylem bo sie nie nauczylem i musialem spora czesc czasu poswiecic na przemyslenie kazdego pytania. A gdybym wykul na blache to bym sie zmiescil w tych 5 min, tak mi sie zdaje :( spox za tydzien porawa wtedy sie naucze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto pytania:

na kazde pytanie odpowiedzial bym bez problemu ale poprostu nie zdazylem bo sie nie nauczylem i musialem spora czesc czasu poswiecic na przemyslenie kazdego pytania. A gdybym wykul na blache to bym sie zmiescil w tych 5 min, tak mi sie zdaje :( spox za tydzien porawa wtedy sie naucze :D

ale pytanka..... czego tu sie uczyc..... zerknac do zeszytu...... pozniej posiedziec 4h przy kompie i wszystko umiesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinni rozdzielac miedzy zaawansowanych i poczatkuajcych uzytkownikow. Ja na te pytania tez bym nie odpowiedzial, a komputer to mam juz z 10 lat. <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly nikomu niepotrzebne - czyli nazywanie czegos po imieniu. Nie moga powiedziec, ze masz jechac do krawedzi danego okna az pojawia sie dwie strzaleczki ? nie musza to skomplikowac. To tak jak z wiadomosciami. Jesli czegos sam nie wiesz i dostaniesz nagle jakas wiadomosc, ktora wyda ci sie wazna i prawdziwa, okaze sie, ze jest nieprawdziwa, niewazna i w dodatku mozna ja bylo przedstawic prosciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne.

pytania imho dla teoretyków kujonów. tak ja widzę nauczanie w naszym kraju. kończysz uczelnię i jesteś lamerem.

a co będzie jak siądziesz w jakiejś firmie przed angielską wersją? ciekawe gdzie twój kumpel będzie szukał "menu sterowania okna" (co to, q 8O rwa, jest ??? :lol: )

wg mnie testy powinny opisywać konkretne rozwiązanie problemu, np: jak zmienić rozmiar pliku wymiany czy kolor tła. pytanie 2 -> ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widzisz, i dlatego wlasnie uczelnie wyzsze koncza tez ludzie nie koniecznie kompetenti, ze to tak ujme :) bo moga wykuc teorie na pamiec i pozaliczac wszystko, sam jestem obecnie studentem i wkurza mnie ta teoria, zawsze bylem przeciwnikiem wkuwania teorii na pamiec, oczywiscie jakies tam podstawy sa potrzebne, ale odrazu trzeba to poprzec odpowiednia praktyka i odrazu latwiej sie danego zagadnienia nauczyc, ale naszym pieknym polskim uczelniom do takich rzeczy... na zachodzie tez nie jest idealnie, ale jest znacznie wiecej praktyki, a mniej teorii i zupelnie inny system ocen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłany: 16 Paź, 2002 19:45    Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

no widzisz, i dlatego wlasnie uczelnie wyzsze koncza tez ludzie nie koniecznie kompetenti, ze to tak ujme  bo moga wykuc teorie na pamiec i pozaliczac wszystko, sam jestem obecnie studentem i wkurza mnie ta teoria, zawsze bylem przeciwnikiem wkuwania teorii na pamiec, oczywiscie jakies tam podstawy sa potrzebne, ale odrazu trzeba to poprzec odpowiednia praktyka i odrazu latwiej sie danego zagadnienia nauczyc, ale naszym pieknym polskim uczelniom do takich rzeczy... na zachodzie tez nie jest idealnie, ale jest znacznie wiecej praktyki, a mniej teorii i zupelnie inny system ocen 

Ale i tak sie ze mnie wszyscy smieja :oops:

IMHO to szkola powinna uczyc kreatywnosci a nie ZAKUWANIA NA PALE !!!! ot co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedno wielkie LOOOOOOOL dla ukladajacego pytania. To jak test z microsoftu. Ciekawe czy ten gosc co ukladal pytania mial do czynienia kiedykolwiek z linuxem, bo cos mi sie zdaje ze nie. jak ja bylem na studiach to na informie mielismy zadany problem i trzeba bylo napisac program ktory bedzie dzialal (napisalem pierwszy ale dostalem tylko 4 za niedbalosc :oops: ). to co sie teraz dzieje to lameriada.

p.s. to logo to HD V-ROD ? , nie przejmuj sie ocena z tego zaliczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

> To jak test z microsoftu. Ciekawe czy ten gosc co ukladal pytania mial > do czynienia kiedykolwiek z linuxem...

Tu zgadzam się całkowicie!

Ale z drugiej strony te pytania nie uważam do końca za bez sensu.

Można to potraktować jako sprawdzenie dobrego wysławiania się

i mówienia jasno o technologii Hi-Tech.

Większość informatyków gada slangiem i właściwie nie potrafią

wyjaśnić zwięźle jakiegoś problemu osobie początkującej.

Ale robić z tego egzamin i to w takiej micro$oftowej formie to

lekka przesada.

Zdrówko....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto pytania:

Już tu sie pogóbiłem a z obsługa kompa nie mam najmniejszych problemów :lol:

Big LOL ,to są aż 4 sposoby ,ja tam urzywam jednego i styka.

O reszcie sie nie wypowiem. Zrsztą co się dziwić skoro test był wymyślony przez babę (tak mniemam skoro przedmiot prowadzi jakaś profesorka).

Jak dla mnie zabrakło tu jeszcze kilku ważnych pytań :

Co to jest ikona i do czego służy :lol:

Który skrót klawiszowy jest zabroniny (odp. Ctrl-alt-del :D )

Udowodnić wyższość eksploratora nad windows commanderem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolezanka zaliczyla poprawke z M$ Worda na 4,5 bo nie umiala wydrukowac strony na 2 sposoby!! 8O 8O 8O 8O

Jak mi o tym powiedziala to tez za penisa nie wiedzilem o co chodzi!!

Dopiero potem sie dowiedzielem ze :

1 sposob: Menu PLIK-> Drukoj

2 sposob: Ikonka drukarki

Co wy na to??? Bo ja wymiekam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolezanka zaliczyla poprawke z M$ Worda na 4,5 bo nie umiala wydrukowac strony na 2 sposoby!! 8O  8O  8O  8O 

no to jakby dodała jeszcze ctrl+P to ma zaliczony cały semestr z góry....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto pytania:

Aaah, po cholerę taka wiedza. Co za idiotyzm, to nawet w liceum nie musiałem się takich rzeczy uczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolezanka zaliczyla poprawke z M$ Worda na 4,5 bo nie umiala wydrukowac strony na 2 sposoby!! 8O  8O  8O  8O 

Wlasnie chcialem dodac ze istnieje 3 sposob 8) Ciekawe czy pani profesor oczy by wylazly jakby ja oswiecic 8)

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie chcialem dodac ze istnieje 3 sposob 8) Ciekawe czy pani profesor oczy by wylazly jakby ja oswiecic 8)

Pozdro

Dexter

Jakbyś podał - Ikona Drukarki i twój sposób jako drugi, to by ci nie uznała, :lol: bo twojego sposobu nie ma w podręczniku i powinieneś podać ten co jest :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Dexter

Pewnie by sie zdenerwowala i oblala biedaczke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolezanka zaliczyla poprawke z M$ Worda na 4,5 bo nie umiala wydrukowac strony na 2 sposoby!! 8O  8O  8O  8O  

Pozdro

Dexter

będąc totalnym ortodoksem można wspomnieć o tym, że klikając prawym klawiszem na dokumencie w eksploratorze jest opcja drukuj...

podejrzewam, że nawet święty bill nie zna wszystkich sposobów. ale polak musi znać. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi