Cyculon Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 (edytowane) Ludki pomocy! Mam taki komputer : P4 3.0Ghz 1024mb ddr ASUS P4P800-E Deluxe Gigabyte GeForce 6800GT Zasilacz Revolteca 450 W Seagate Barracuda 7200.7 120GB SATA i mam problem... Zjarała mi sie kiedyś płyta. Odebrałęm ją wczoraj i ... po małych perypetiach udało mi się właczyć kompa. Coś zlego mi sie dzieje. Temperatura procka: Kiedy łaże po necie - 55 stopni Gram w CSa 1.6 - odrazu 65 - 70 stopni. Na Karcie graficznej: Nic nie robie - 66 stopni Kiedy gram - 71 Co powoduje ze mam 40 - 50 fpsow :o A miałem kiedys 100fpsow w 5 smoke'ach Smuteczek |:< O so chosi ? Edytowane 17 Lutego 2005 przez Cyculon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 O zmianę tytułu tematu na regulaminowy :mur !!!!!! Moze źle/za mało/za dużo nałożyłeś pasty pod CPU ale nie zmieniłeś jej i założyłeś wiatrak na zaschniętą paste co BARDZO obniżyło jej wartości przewodzenia ciepła. Być może niewłaściwie nałożyłeś radiator i źle odbiera ciepło z rdzenia CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Więc tak. Co do procesora. Kiedy płyta głowna wróciła z Serwisu, starłem starą paste i nałożyłem nową Arctic Silver Ceramique. Najbardziej martwi mnie karta graficzna. Przed defektem np. w HL2 miałem w tescie graficznym 68 fps. Teraz mam 44.5 fps. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 ten prcoek to grzejnik ;) sprawdź wentylacje w budzie ;) a może sprawdź reką po partyjce w Hl2 radiator powinien być gorący ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Właśnie radiator jest letni. Ba - zaryzyjuje mówiąc zimny :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 No to na pewno nie docisnąłeś radiatora do CPU. Zdejmij radiator zobacz jak odbiła się na nim plamka pasty termoprzewodzącej. Spróbuj założyć jescze raz. Za którymś razem na bank się uda... :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 A co z kartą graficzną? :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...