Wydmek Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Witam Mam problemik. Byliśmy z sąsiadami spięci w 4 osoby na skrętce. Wszystko było miód Malina z otoczeniem sieciowym włącznie. Jakiś czas temu podpiąłem się do netu przez radio (na serwerze odpalony jest demon SMB). W tej chwili jest problem z konfiguracją otoczenia sieciowego. Jeśli ustawię otoczenie dla radiówki nie widzę komputerów na skrętce. Jeśli z kolei ustawię otoczenie pod kartę podpiętą na skrętce, nie widzę komputerów z otoczenia sieciowego". Adresy "skrętki" 169.254.148.200 maska 255.255.0.0 Nazwa sieci LAN Karta 3Com Adresy "radia" 192.168.21.39 maska 255.255.255.0 brama 192.168.21.1 Nazwa sieci BISKUPICE Karta D-Link Poradzcie Co zrobić żeby przez otoczenie sieciowe przeglądać komputery z obydwu sieci :mur: Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harnas Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Hm nie wiem czy oto chodzi ale jesli ma win xp sprobuj w ustawieniach internetowych we wlasciwosciach protokolu tcp/ip wejsc w ta druga zakladke i tam poustawiac co trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydmek Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Dzięki za podpowiedź ale niestety nic takie ustawienia nie pomagają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...